27 april 2010

Hjälp! Himlen faller över oss!

De Globala Uppvärmnings-alarmisterna, som gör allt för att fördärva världsekonomin över någon inbillad fara, har redan förstört ekonomin för flygbolag och strandsatta passagerare över en illusorisk fara, baserad på datormodeller från brittiska byråkrater.

Nu är UK Met Office ansvariga för förutsägelser att askmoln från den isländska vulkanen skulle förstöra flygmotorerna. De hade fel, eftersom deras datamodeller visade fel.
Sean Poulter från det brittiska Daily Mail rapporterar:


Storbritanniens luftrum var stängt under falska förespeglingar, medan satellitbilder avslöjade att det var inga domedagsmoln av vulkanisk aska som lägrat sig över hela landet.

Det var tyst i luften i sex dagar och minst 500.000 britter var strandsatta utomlands och det kostade flygbolagen hundratals miljoner pounds.
Man uppskattar att antalet britter som fortfarande sitter fast utomlands är 35.000.
Men nya rön visar att det inte fanns något allomfattande moln och där det fanns damm var det ofta så tunna lager att det inte utgjorde någon risk.

Brittiska Trafiksäkerhetsverket baserade sina beslut på MetOffice datamodeller och flygbolagen kommer nu att använda dessa uppgifter för att kräva miljoner från regeringen i kompensation för sina förluster.

Här är ytterligare en händelse som borde få oss att se med största skepsis på domedagsförutsägelser baserade på datamodeller och tvivelaktiga antaganden.
Dessa felaktiga påståenden från Met Office är bara en bråkdel av vad de kan åstadkomma för att ruinera ekonomin i industriländer. Handeln med kolkrediter, skatt på energi och och andra vansinnigheter kommer att baseras på chimärer som kokas ihop av skrämselpropaganda från tvivelaktiga källor.

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det är bara en ursäkt att beskatta folket lite mer och lite mer och så lite till. Vi är alla slavar åt staten med en liten illusion kvar om att vi är “fria”..

Universalgeni sa...

De har nok gjort det med vilje for at kunne regne på og eventuelt dokumentere "global dimming". Teorien er, at flytrafik skaber Global dimming, der reducerer effekten af Global warming. Men når der ingen fly er, kan man måle den rene effekt af Global warming. Man påstår, at da 9-11 medførte flyforbud, steg temperaturen med 1 grad celsius over USA.

Hvad enten de har gjort det med vilje eller ej, er det helt givet, at alarmisterne vil forsøge at vride dokumentation ud af situationen.

http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/programmes/horizon/dimming_trans.shtml

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.