29 april 2010

Leva som man lär

Tom Brady som är quarterback för New England Patriots talar om för oss hur viktigt det är att vi alla släcker lamporna under en timme.



Toms hustru är vackra supermodellen Gisele Bundchen som utsetts till "miljöambassadör" för FN. Hon gör supersmarta uttalanden om uppvärmning också, som: "vi kan inte förneka klimatförändring...det påverkar oss alla...det är vår planet...vi har alla ansvar..."

De bor i denna supervilla, 11 rum för 10 miljoner dollar, 11 tusen kvadratfot med en lagun till swimmingpool och garage för 6 bilar..... säkert väldigt energisnålt.



Vi har alla tidigare sett bilder från Al Gores hus...ni vet han som kör Prius,
återanvänder toa-papper och klagar över att kossorna pruttar.

Den dag alla dessa fåntrattar börjar leva som de lär, den dagen ska jag ta mig en funderare på det där med "av människan orsakad global uppvärmning."


På tal om pruttar. Nya upptäckter visar att valar kommer att rädda världen eftersom deras avföring ökar planktontillväxten i haven vilket i sin tur reglerar oceanernas kapacitet att tillvarata CO2. Yippee!

Är det inte underligt att ett speciellt däggdjurs avföring är bra för vår planet, men att pruttar och korvar från de djur som vanligtvis uppföds som mat (grisar och kor) är så förödande.
Vilken fantastisk timing också. Avslöjandet om valarnas miljövänliga avföring offentliggörs bara några veckor innan International Whaling Commission har sitt möte, som på nytt ska behandla jakten på valar som varit skyddade i 25 år.

7 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Men visst var det väl tuttinuttigt! Undras vems kök dom lånat, ser alldeles för litet ut för en villa av den storleken.

MS sa...

Jag förstår inte varför alla dessa kändisar ska envisas med att leka världsförbättre? Har dom aldrig hört uttrycket, skomakare bli vid din läst?

Dom är inte trovärdiga för fem öre. Ta t ex Danny Glover och hans svammel runt jordbävningen i Haiti.

Berit sa...

Det är ju uppenbart att de inte tror ett dyft på vad de själva pratar om för i så fall skulle de ju vara så rädda att de ändrar sin egen livsstil.
Att inte folk fattar det!

MS sa...

@Berit

För att citera Stikkan Andersson,

"Folk är inte så dumma som man tror, de är ännu dummare"

Berit sa...

Enligt bloggen En Kättares Notiser toppar svenskarna listan vad gäller rädslan för "klimathotet" . 82% anser att det är ett allvarligt hot medan oron minskar kraftigt i andra länder
http://klimathot-gameover.blogspot.com/

Ann-Marie sa...

Svenskarna har blivit så hjärntvättade av svensk gammelmedia att dom inte kan se klart.

Mats (Malmo) sa...

Klimathot, koldioxid och global uppvärmning - den "enda riktiga" uppfattningen om detta basuneras fortlöpande ut i våra TV-program, radio, i pressen. Sällan hör man något om att det finns en annan uppfattning, så det är inte
konstigt att folk är hjärntvättade. Det där med "Climatgate" har det talats mycket litet om, nu verkar det vara glömt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.