07 april 2010

När, var och hur

Dumheter avlöser varandra i en strid ström från Vita Huset

Här är en ny vansinnighet. Obama förklarar för världen när, var och hur USA kommer att använda kärnvapen.
New York Times:
De nya riktlinjerna eliminerar mycket av den tvetydighet som medvetet har funnits i amerikansk kärnvapenpolitik efter Kalla Kriget.
För första gången uttrycker USA klart och tydligt att man inte ämnar använda kärnvapen mot "icke-kärnvapen stater", om de följer överensstämmelserna som anges i Nuclear Nonproliferation Treaty, även om de attackerade USA med biologiska eller kemiska vapen eller startar en förlamande cyberattack.

Dessa hot, hävdar Mr Obama kan förhindras med "en serie av olika alternativ," en kombination av gamla och nya konventionella vapen.
"Jag kommer att överväga alla de verktyg som är nödvändiga för att se till att det amerikanska folket är tryggt och säkert".

Andra i Vita Huset hävdar att den nya strategin skulle innefatta möjlighet till omprövning av användningen av kärnvapen som repressalier mot en biologisk attack, om användningen av sådana vapen når en nivå som gör USA sårbart inför ett förödande anfall..

Mr Obamas nya strategi är kontroversiell, både bland konservativa som har varnat för att man ska akta sig för att tona ner USA: s möjlighet att avskräcka och bland liberaler som hoppades på ett klart uttalande om att landet aldrig skulle vara det första att använda kärnvapen.

----------
Detta är rena dårskapen. I 50 års tid avskräcktes Sovjetunionen från att marschera in i Europa med sin vida överlägsna arsenal av stridsvagnar. Hotet och möjligheten att Moskva kunde jämnas med marken på ett ögonblick var en effektiv broms.
Genom att vi tidigare inte angav när eller var vi skulle använda kärnvapen, skickade USA ett klart och tydligt budskap till världen: "Tänka inte ens på det".

Obamas nya strategi eliminerar den respekten och ersätter den med ordet "om". Det är ordet "om" som nu gör att en attack mot USA kan ställas i en annan dager, vilket innebär en större fara för oss alla.
Obama har hittills tagit tillbaka i stort sett alla löften, så ingen kan naturligtvis lita på att han inte gör det denna gång också, men det finns nationer med vansinniga ledare som kan vara villiga att testa honom.

Islamiska fanatiker till exempel som anser att överlevnaden av deras religion är viktigare än överlevnaden av en stat.


4 Kommentarer:

Knute sa...

President Barrack Hussein Obama lever med huvudet högt i det blå och nynnar John Lennons "Imagine" mest hela dagarna. Det finns inga nationer, inga kärnvapen, inga krig... det enda sättet att undvika att sådant här händer:

"Videon alla talar om. Krigsbrott? Nej.

Nu har den läckt och här är den. Ganska intressant om du frågar mig. Och ganska förödande för USA. Cirka 12 individer skjuts ner, varav 2 Reuters-journalister. Soldaterna fäller en del mindre lämpliga kommentarer, som t ex

"Look at those dead bastards lying there."
"Nice."

"I think the Brad (pansarfordon som gick in efter luftattacken) just drove over one of the dead bodies"
"Yeah, haha"

MEN alla som bashar Apache-helikoptrarnas ingripande här tänker nog inte ett extra steg längre. En del av individerna bar faktiskt vapen, både raketgevär och AK47. I ett område där amerikanska soldater tidigare på dagen blivit beskjutna. Att Saeeds AK egentligen var en kamera är ju olyckligt, men hur skulle helikoptrarna veta att neutrala journalister hänger med upprorsmän i en krigszon?"

http://leonel-marjavaara.blogspot.com/2010/04/videon-alla-talar-om-krigsbrott-nej.html

Knute sa...

Vapenkontroll

Barack Obama besökte nyligen en skola i östra Texas, och bad eleverna om total tystnad. Han började sakta klappa händerna med några sekunders intervall och höll publiken i total tystnad. Sedan sa han i mikrofonen, "Barn, varje gång jag klappar mina händer dör ett barn i Amerika av pistolvåld." Lille Richard Earl, med ett stolt östra Texas-släpigt tal, genomborrade stillheten och sade "Ja dum-arsle, sluta klappa!"

http://obamaforwards.com/default,date,2009-11-05.aspx

Tips Berit

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Hade jag varit amerikan så hade jag nog ansett Obama vara en landsförrädare av mycket hög kaliber, kanske rent av en av dom värsta i historien. Kanske kommer Obama i framtiden bli en liknande beteckning som Quisling.

Knute sa...

Iran ridicules Obama's "cowboy" nuclear strategy.

"Mr. Obama, you are a newcomer (to politics). Wait until your sweat dries and get some experience."

http://tundratabloid.blogspot.com/2010/04/ahmadinejad-calls-obama-amateur.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.