19 april 2010

Peta hål på den gröna bubblan

Opinionsundersökningar visar att om det var val i dag skulle Sverigedemokraterna få en vågmästarroll i riksdagen. Men det är långt ifrån tillräckligt. Det skulle behövas en kulturrevolution, en helt annan mentalitet bland folk.

En bidragande orsak till att de rödgröna leder i opinionsundersökningarna är den behagliga illusion av att vara "god" mot miljön som en röst på miljöpartiet ger. Inte nog med det: eftersom deras bärande ideologiska princip verkar vara "antirasism" kan man också känna sig god genom att applådera invandring och mångkultur.

Miljöpartiet har till och med lanserat randiga valsedlar bestående av varannan svensk, varannan utlandsfödd. Vad är de ute efter egentligen, ett kastsystem där folk är uppdelade efter härkomst, religion och färg? Miljöpartiet befinner sig långt ifrån en grundläggande demokratisk vision av att ge alla medborgare en chans.

Man skulle önska att det gick att peta hål på den där politiskt korrekta bubblan som så många lever i. En bubbla i vilken man ska fnysa på näsan om någon säger Gud. Om det inte var Allah som avsågs, då ska man visa kristligt saktmod och vända den andra kinden till.

Sverige har ett problem. Invandringen är stor och arbetslösheten ökar, särskilt bland ungdomar. Rekordmånga fyller 65 år men deras jobb försvinner och ersätts inte när de går i pension. Men politikerna i de sju riksdagspartierna gör inget åt problemet, de talar inte ens om det.

Sverige är faktiskt lite extremt i det fallet. Till exempel den franska regeringen vill skärpa reglerna om invandring och införa stränga straff för alla som anställer illegala invandrare. Även finländarna vill ha tuffare invandringsregler. Snaphanen skriver:

"Spåren förskräcker... finska media har under de senaste åren avspeglat en växande förfäran i det breda Finland över vad Sverige tillåtit politikerna att göra. Förebyggande ska helst ske innan en handling, så Finland har tid ännu, medan svenskarna avskrivit sig den."
Det superbyråkratiska Myndighetssverige gör reklam för sig. Fler jobb åt godhetsindustrin! Diagram från Affes statistikblogg.

16 Kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Samtidigt så kan man konstatera att nästan alla partier försöker få till varannan man och varannan kvinna på sina valsedlar, vilket få verkar reagera på...

Knute sa...

Hallå där i den rosa bubblan, jag tror nog de finns de som reagerar på det också. Men det är ett mindre problem, vi lever trots allt i en kultur av "damerna först" som Ayaan Hirsi Ali uttryckte det.

För att citera mig själv:

Den förhärskande politiska korrektheten är en attityd som jagar allt hos den västerländske mannen som luktar sexism eller rasism, för det är ju inte bara kvinnor och homosexuella utan även muslimer och andra minoriteter som är hans offer. Resultatet blir fritt fram för minoritetskulturer att förtrycka sina kvinnor. En logisk kullerbytta för att till varje pris få motstridiga idéer att gå ihop.

Anna sa...

Det är väl lite skillnad på att se till att könen är jämnt representerade (även om jag inte vurmar för kvotering)jämför med att ha varannan invandrare. Mig veteligen är inte proportionerna i Sverige mellan män och kvinnor respektive svenskar och invandrare lika. Inte än.

Arlav sa...

Jag förutsätter att varannan av de invandrade på listanockså är bögar (e motsv på spinnsidan) För rättvist in absurdum ska det väl vara .. eller hur??

Knute sa...

"Sverige skulle ha en annan logo vajande i vinden, anser Lindelöw. Den svenska flaggan, med färg från blå ögon och lingult hår, tillhör historien, fastslår opinionsbildande Lindelöw."

http://varstundisverige.blogspot.com/2010/04/blandat-fran-sveurabia-tidigare-landet.html

Knute sa...

Arabisk utbildning: Hur man fuskar till sig PUT

http://politisktinkorrekt.info/2010/04/20/arabisk-utbildning-hur-man-fuskar-till-sig-put/

Knute sa...

”Att ha två identiteter är ju fantastiskt, man får dubbelt upp av alla bidrag och kan dessutom ta hit två ”familjer” på anknytning.”

http://meritwager.wordpress.com/2010/04/19/att-ha-tva-identiteter-ar-ju-fantastiskt-man-far-dubbelt-upp-av-alla-bidrag-och-kan-dessutom-ta-hit-tva-familjer-pa-anknytning/

Martin sa...

De sammanvägda resultatet av de fem största opinionsinstituten som sammanställs varje månad av Novus Opinion visar att SD inte ens kommer in i riksdagen, så nu drar vi lite i bromsen tror jag.
http://www.novusopinion.se/userfiles/file/Svensk%20Valjaropinion%20Mars%202010.pdf

Och om de skall ha någon vågmästarroll förutsätter det ju att de har någon att samarbeta med, vilket ju inget nuvarande riksdagsparti är intresserad av :)

Johannes Forsblom sa...

Så skapar vi tusentals nya gröna jobb där all produktion av saker och ting som skapar Co2 avtryck, ersätts med tusentals nya jobb i tjänstesektorn.

Se videon:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/tusentals-nya-grona-jobb.html

Knute sa...

"Nyligen sade Miljöpartiets ekonomiska talesperson Mikaela Valtersson att folk gott kunde pantsätta husen för att ha råd att betala den föreslagna rödgröna fastighetsskatten. Hjärtskärande grymt, kan tyckas, men eftersom det kom från MP har uttalandet knappt uppmärksammats. De är ju lite gulligt tokiga, skogsmössen, men så bra för klimatet."

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/smapartierna-ar-som-gallsten-for-dinosauren_4696681.svd

Anonym sa...

Mp (tidigare miljö numer muslimska partiet) har utvecklats till ett hamas troget islamiseringsparti som egentligen inte bryr sig något om miljön. kaplan som var med på båten eftersträvar islamsk lag (när tiden är mogen) samt är en beundrare av hamas. Han har inom mp också drivit igenom att ett äktenskap skall kunna omfatta mer än två personer. Det för att öka importen av muslimska kvinnor.

Mp vill också säkra sin framtida makt genom att i princip ha fri invandring från muslimska länder, vilket då innebär att de räknar med framtida stöd från dessa. Mp har också släppt sitt djurskydd pga att deras muslimer vill ha rätt till halalslaktat kött (en mycket plågsam slaktmetod som kastar tillbaks djurens rätt till början av 1900-talets). Dessa ideal har de övergett. Likaså är flyktingar mer värda än pensionärer i deras värld, samtidigt som de faktiskt redan har infört delar av sharialagstifning i sitt program. Koranen går ut på att muslimer skall särbehandlas och ha större rättigheter-dvs precis som mp.

Det finns också andra faktorer som är viktiga, mp vill tex slakta Vattenfall. Sälja bort den del av bolaget som är verksam utomlands. Eftersom vinsten från den utländska delen från utländska energikonsumenter totalt ger ca 30 miljarder/år i vinst, pengar ned i stadskassan så måste 30 miljarder besparas enbart där. Dvs ännu högre skatter och lägre pensioner blir följden. Kravet på 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön är för fånigt för att ens kommentera
/Sansaer

Anonym sa...

har inget id så det var ju synd och tänker inte heller skaffa något
/Sansaer

Knute sa...

Tack Sansaer för denna mycket viktiga kommentar! Jag tar mig friheten att citera den:

http://canuteocean.blogspot.com/2010/06/sviker-moderaterna-sina-karnvaljare.html

Knute sa...

Swedish: The Gateway to Multicultural Finland

In recent years Finland’s leaders have looked to their multicultural western neighbor for inspiration, and have pushed for more immigrants to enrich Finland with the same kind of cultural diversity that has enjoyed such notable success in Sweden. Interestingly enough, the Swedish language is being proposed as a sort of multicultural gateway for new arrivals in Finland.

http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/12/swedish-gateway-to-multicultural.html

Knute sa...

Irakier som fått PUT p.g.a. skyddsbehov obehindrat åker tillbaka på semester i det land de säger sig ha flytt ifrån. Dessutom, vilket det finns exempel på, bygger en del upp företag och skaffar sig bostäder och lever stora delar av året i hemlandet, det land de alltså i asylansökan angett att de aldrig och absolut inte under några omständigheter kan återvända till!

http://meritwager.wordpress.com/2011/01/10/det-som-tv4-malmo-nu-rapporterar-om-har-kunnat-lasas-om-har-pa-bloggen-i-mer-an-fyra-ar/

Ann-Marie sa...

Den här är också fin; http://politisktinkorrekt.info/2011/01/10/somalisk-kvinna-lurade-brittiska-och-svenska-staten/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.