18 april 2010

Socialistiska Välfärdsstater


Jag såg Sverige sakteliga förändras och mer och mer utvecklas till ett "lätt-kommunistiskt" land. Högre skatter, fler restriktioner, mindre individuell frihet, mer tvång och en enormt snabbt växande byråkrati.
Det var ingen våldsam revolution som i Kuba tex. utan en stadig, smygande förlamning och svensken muttrade och klagade lite , en del knöt näven i byxfickan men fann sig hela tiden i att mer och mer bli statens egendom.


Amerikanen har alltid framhållet hur annorlunda hans eget land är.
Luxemburg, Qatar, Norge, Österrike, Sverige, Danmark, Holland, Frankrike.. ...de är socialistiska välfärdsstater men inte USA!

Även den totalt politiskt ointresserade amerikanens attityd är att hans effektivitet kan slacka en aning, men han kommer aldrig att tillåta att hans regering och statliga byråkrati blir så betungande som i de socialistiska länderna.

Det är dags att vakna!
USAs byråkrati växer med rekordfart och om man anpassar siffrorna till levnadskostnader låg landet, år 2009, på nionde plats när det gäller hur mycket man spenderar per capita. Mer än 95% av alla länder har en mindre byråkrati än vad vi har och det är innan Obamacare träder i kraft och tar över 1/6 av ekonomin.

Sverige framhålls som det land som tar hand om alla från vaggan till graven men spenderar bara 8,6% mer per person än vad USA gör.
Man kan tro att det mesta av USAs pengar går till krig och försvar och det är riktigt att det är mer än de flesta andra länder, men vad man betalar ut i " icke-försvars-kostnader är ändå mer än 93% av andra länder.

Varje familj om 4 personer, tvingas betala 70,000 dollar per år som regeringen kan sprida ut. Det är i runda tal 17,000 per person vilket är mer än många andra länder som "delar ut" gratis sjukvård, garanterad anställning, bidrag till allt och alla och månadslång semester.
I stället för att föda det byråkratiska monstret kunde dessa pengar användas för produktion, sparas eller investeras i något som varje person vill ha.

Regeringen kan beskatta de rika och välbärgade, lägga straffavgifter och energiskatter på alla företag i landet, införa VAT, ta varenda penny från var och en som tjänar mer än 250,000 dollar per år.
Allt det åstadkommer är att det tar ifrån människorna initiativet att producera och det höjer priset på de varor och den service som erbjuds.

Politiker måste sluta spendera!
Är amerikanen av ett annat virke än svensken? Hittills har han inte varit villig att acceptera de nedskärningar i välfärdsprogrammen som varit nödvändiga för att lösa problemet.
Är allmänheten tillräckligt orolig nu för att acceptera dem?

4 Kommentarer:

Thomas sa...

"Do not feed the beast", sade Ronald Reagan!

Knute sa...

Islamisering av USA via skoleverket

Under den såkalte ”talen” (les: løgntiraden) som USAs første muslimske president holdt i Kairo i fjor påsto den terroristrotta blant annet at islam alltid hadde vært en del av amerikansk historie.

Ikke uventet har det muslimske svineriet, godt hjulpet av saudiarabiske penger, og den quislingforsamling som kalles Kongressen i USA, forsøkt å få inn i lærebøker som brukes i den amerikanske skolen diverse løgner og historieforfalskninger. En av de mest populære i så måte er løgnen om at muslimene oppdaget Amerika før Columbus.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2010/04/islamisering-av-usa-via-skoleverket.html

Herbaline sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Herbaline, hvis du hadde vært i stand til å argumentere uten fornærmelser ville det vært verdt noe.

Du skriver: "Aldri har friheten vært større. Ungdommer pr. 2010 har aldri sett snurten av noen kirke/statskontroll og er ofte altfor utagerende og frie i sine meninger og oppførsel..."

Jeg tror de er umodne. På bussen og toget kan man høre menn i i tjueårene stå og diskutere karaktererna i dataspill, og i politiske saker ser de ofte engstelig over skulderen sin og gjentar bare hva deres venstreorienterte lærere sier eller hva de hørte om de ved et uhell kom å trykke på feil knapp og har sett litt av TV-nyheterne. Kanskje problemet er at de ikke har gjort militærtjeneste, og selvfølgelig at der er ingen jobber å få, slik at de kan gå og late som de er studenter.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.