26 april 2010

Tack, nu räcker det

Haitis regering vill sätta stopp för det storskaliga livsmedelsbiståndet och den fria sjukvården efter den katastrofala 7,0 magnitud jordbävning.

"När man fortsätter att distribuera en massa mat sänker man priset på livsmedel så att människor inte kan idka handel sina egna produkter. Det stör marknaderna i grund och botten", säger Unicef:s Erin Boyd till CBS News.

En annan anledning till att Haiti vill få ett slut på understödet, är att de verkligt fattiga invånarna, som inte drabbades av jordbävningen, har nu flyttat in i flyktingläger för att få gratis mat, husrum, kläder, sjukvård och en mängd ytterligare sociala tjänster.
En följd av nedskärningar, när det gäller förnödenheter som redan har skickats till ön, är att dessa kommer att lagras för framtida katastrofer - en procedur som U.S. Agency for International Development kallar "pre-positionering."

Den nästan 15 miljarder dollar som vällt in över Haiti sedan jordbävningen dödade mer än 220.000 personer och lämnade 1.300.000 hemlösa, har också kraftigt utökat korruption och brottslighet.
Det finns rapporter om att gäng lägger beslag på och säljer mat på svarta marknaden med höga tjänstemäns goda minne.
Förenta Nationerna har lanserat en webbplats som är avsedd att spåra utlovade medel till Haiti.

En fransk och engelsk sida, www.refondation.ht, kommer också att främja effektivitet och "garantera insyn och ansvarsskyldighet" när det gäller i användningen av pengarna, sade en FN-talesman.

Den amerikanska militären planerar att upphöra med sitt formella uppdrag den 1 juni. Men Obama tjänstemän bekräftar att stödet kommer att fortsätta efter detta datum.

----------

Det verkar som Haitis regering snabbt upptäckt det, som så många på den politiska vänstersidan vägrar se, nämligen att genom att låta sig uppfyllas av visionen skapar de problem i den verkliga världen.
Ett brutet ben ska gipsas men sedan måste personen i fråga lära sig gå själv, man kan inte bära omkring honom under resten av hans liv.
Tom. delfinerna i Florida lärde sig snabbt att de inte behövde träna sina ungar att jaga eftersom turistbåtarna kom ut med fisk till dem.4 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Lösning enkel. Täck alla tuttar!!!

Bengt Lundström sa...

Exakt Berit!
Det är skillnad på oförmåga att arbeta, och ovilja att göra det, varför "Förståelsen" måste upphöra. Vi ser detta i en enorm omfattning i dag i Sverige och även vilka följder det fått.

Anonym sa...

Ang dödssiffran, sa de att de flesta begravdes under husmassorna? Borde de inte börja lukta då?

Läste att vis slaget vid Raate när finnarna slog ut en rysk division 5-10 000 man så började sen lukta under våren/sommaren att de inte kunde vara där.
Borde det inte gälla Haiti som hade över 200 000 offer?

//Signature

Berit sa...

Redan ett par dagar efter jordbävningen började kropparna ruttna och stanken var enligt folk på plats alldeles fruktansvärd.
US. ambassaden lovade tidigt att man skulle gräva fram alla kroppar (feb.5) men jag tvivlar på att det är möjligt.
Man hittade faktiskt en 28-årig man som överlevt i 4 veckor!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.