12 april 2010

Apor, kaniner, igelkottar och McDonalds

Medlemmar från Djurrättsalliansen burar in sig på Gustav Adolf torg i Malmö. Det är en protest mot experiment på apor.

Det ligger en McDonalds-restaurang där. Varför inte passa på att demonstrera mot att allt kött de serverar numera är halalslaktat? Under en halalslakt plågas djuret sakta ihjäl till enorma smärtor och dödsångest under c:a 5-10 minuter!

Fyra psykopater, 18-22 år gamla, plågade ihjäl kaniner. En brändes levande och en annan stampades ihjäl. Illdådet filmades och tumult i rättssalen bröt ut när åklagaren visade filmen som bevis.

Den nya kulturberikande sporten fotboll med igelkott är ett annat exempel på djurplågeri.

10 Kommentarer:

LP sa...

Det var länge sedan jag käkade på Mc Donalds. När jag var yngre gick det an ibland när nöden krävde det, men med stigande ålder och erfarenhet ökar kraven på matupplevelsen. Den svinutfodring Mc Donalds och liknande syltor erbjuder fyller mig alltmer med avsmak och illamående; Den sötaktiga likstanken (jo det luktar lik på Mc Donalds, inte grillat kött!), oljudet, flottet som täcker allt, de stressade snorungarna bakom kassan, de feta gästerna, ja allt får mig att tappa aptiten.

Att de desutom serverar mat som producerats av ihjältorterade djur gör ju inte lockelsen större precis...

Lite off topic:
Hörde nyss att dagens svenskar rör sig ca ett marathonlopp mindre än 70-talets svenskar (hörde inte över vilken tidsenhet detta gäller). Mönstringsresultaten visar också att hand i hand med ökad fetma och dålig kondition, följer allt sämre IQ-testresultat.
Jag tror inte att man nödvändigtvis blir dum av att vara fet (även om undersökningar faktiskt visar att fysisk aktivitet och hälsa ökar inlärningsförmågan), men det finns ett livsstilsproblem i västvärlden som yttrar sig i en förslappning och degenerering av både kropp och själ.

Fredrik sa...

Cirka 5-10 minuter? Var kommer de uppgifterna ifrån?

Sven sa...

Tacka vet jag Svensk skållning av levande grisar där kan man snacka om härliga dödsångestskrik.

mvh

Sven Sadist

Knute sa...

Jag gillar all mat, hamburgare, pommes frites och coca-cola, men det är oförskämt att de i smyg serverar halalmat. De böjer sig för den högröstade muslimska minoriteten och tror att majoriteten snällt sväljer det.

Knute sa...

Enligt lagen SKALL grisen vara död innan skållningen!

LP sa...

Det är inget fel på hamburgare, om man nu äter kött. Inte heller är det fel att gå på restaurang, tvärtom.

Däremot är det skillnad på hamburgare och hamburgare, och restaurang och restaurang. Mc Donalds sk "restauranger" där de serverar sina sk "hamburgare" är en förolämpning mot allt vad matupplevelse och kvalité heter, skit helt enkelt.
Att man nu dessutom servererar halalkycklingar innebär bildligt talat egentligen bara att man tillsätter skitkrydda i sin bajsanrättning.

Detta handlar inte om matsnobbism. Jag är inte rik och har en enkel bakgrund, men det hindrar inte att man kan vara kvalitetsmedveten. Matkvalité handlar inte om pris mer än upp till en viss gräns, som är förhållandevis låg.


Sven sadist, ditt resonemang är lika korkat och uselt som det man brukar ta till då man skall bortförklara hederskultur - "Svenskar slår ju också!" heter det. Men det är en förbannad skillnad, både när det gäller hedersvåld och djurplågeri. I Sverige tillåter vi djurplågeri till en viss gräns (tex djurförsök) och har en del arbete kvar att göra för att nå en acceptabel nivå. Men det är en helsikes skillnad mellan att enstaka grisar skållas pga slarv, okunskap, stress, snålhet etc, och att man som muslimerna och judarna tror att man har guds mandat att pina ihjäl miljontals djur varje år när man lika gärna kunde ha dödat dem smärtfritt. Systematisk sadism förklädd till religion.
Det är också en förbannad skillnad i hur medier reagerar. När skall vi få se "Det stora undersökande reportaget" där man kartlägger halal- och kosherköttets dolda och öppna vägar på den svenska marknaden, på samma sätt som man (med rätta) uppmärksammar onödigt djurplågeri inom djurförsöksbranschen och den traditionella svenska slakteri- och pälsnäringen.
Men det är klart, om man kritiserar halalslakt är man ju "islamofob" och kritiserar man kosherslakt är man "antisemit" och idioter som folkpartisten Fredrik Malm börjar gapa om 30-talsnazism.

Knute sa...

Sens moral av ovanstående: om djuret är bedövat räknas det inte som halal när halsen skärs av. Den religiösa kicken de islam-troende får är att halal-slakt garanterar att djuret blivit sadistiskt ihjäl-plågat.

Men jag vill tillägga att vid slakt av kycklingar är det ganska oundvikligt att det går till på det viset. Värre med högre däggdjur som är vid medvetande.

Onis sa...

Läs på.
1. Halal slakt utan bedövning är i Sverige förbjudet. Dessutom visar det sig att man ofta slaktar djur genom pulsåder snitt även i slakterier som inte gör så pga religiösa motiv (har själv direkt andrahandsinformation från detta).
2. Halal metoden orsakar inget extra lidande hos djuret. Syretillförseln till hjärnan kapas så snabbt att djuret blir medvetslöst nästan omedelbart.
3. Djuren behandlas, innan slakten, väldigt väl. De ska få bra mat, inte leva ensamma och de ska aldrig få se ett annat djur dö. Jämför med den äcklande behandlingen av djur som har uppkommit i Sverige...

Jag säger inte att det inte finns muslimer som också behandlar djuren illa, men jag menar fortfarande att många här uppenbarligen har otroliga fördomar mot halal-slaktat kött.

LP, Knut med flera: Eran okunskap göder fördomar, och därmed även islamofobin i landet. Är själv inte muslim, är inte ens troende, jag äter kött och kan fortfarande sova om natten. Börja med att ta hand om ert eget stall innan ni börjar klaga på grannen.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/larm-om-vanvard-av-svenska-grisar_3838981.svd

http://www.nyhetspressen.se/liknande/454477/

Knute sa...

Onis, du serverat en bortförklaring som heter duga. Och när du anklagar oss för "fördomar" ringer en varningsklocka. Är det inte så att du aldrig skulle kunna tänka dig att protestera mot halalslakt därför att det vore "främlingsfientligt"? I så fall är hycklare vad du är.

Men även om du inte har de motiven utan menar att du baserar din åsikt på fakta så har du fel på dina fakta. Slakt utan bedövning är synnerligen plågsamt för får och kor. Det är heller inte tillåtet enligt svensk djurskyddslag, som du skriver, men importen av halalkött ökar i takt med den muslimska invandringen.

Visst går det att slakta relativt smärtfritt och snabbt utan bedövning, men det kräver skicklighet, så varför chansa? Det är ju slakt i industriell skala det är frågan om, inte som när man skär halsen av kycklingar eller sticker kniven i hjärtat på grisen hemma på gården.

Knute sa...

Invandrare skjuter huvud av gräsänder

Slottsparken i Malmö har gräsänder som simmar runt lugnt. Idag eftermiddagen måndag 9 augusti 2010 berättas i Malmö närradio, att invandrare skaffat sig slangbellor. Dessa använder de till att skjuta huvudena av gräsänderna i Slottsparken. Parkskötaren säger att han inte vågar anmäla för att gärningsmännen är invandrare. För om han anmäler kan han råka illa ut.

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/08/invandrare-skjuter-huvud-av-grasander.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.