06 april 2010

Tvåstatslösning

Den palestinska premiärministern Salam Fayyad påstår att de ska fira påsk nästa år i Jerusalem som då kommer att vara deras huvudstad.

Från Jerusalem Post:
"Vårt folk i förening med alla människor kommer att hylla tillkomsten av en palestinsk oberoende stat enligt de gränser som drogs upp 1967 med Jerusalem som huvudstad", säger Fayyad.

Den idén stöttas av Hillary Clinton: "Det är oundvikligt, vi kan inte fly undan en tvåstatslösning."


I sitt Kairo-tal förra året yttrade också Obama att USA kan inte vända ryggen till "berättigade palestinska krav på en stat". Han lovade den muslimska folkhopen att "en palestinsk stat med Jerusalem som huvudstad var den enda lösningen till konflikten."

Generalmajor Giora Eiland, tidigare chef för säkerhetsstyrkorna varnar att de nuvarande planerna för en tvåstatslösning är ohållbara. Dels därför att det är i det närmaste omöjligt att omplacera så många israeler, men också av säkerhetsskäl.
Han har i stället ett förslag till lösning som låter vettigt, om målet från arabers sida verkligen är att ge palestinier en egen stat.

Egypten skänker en landremsa på 600 km2 från Sinai-halvön för att fördubbla Gazaremsan, så att de trångbodda människorna där kan sprida ut sig och bygga upp landet.
I utbyte får Egypten motsvarande areal längs Negev-gränsen mot Israel samt en tunnel som binder samman Egypten och Jordanien under Israels södra del.
Han föreslår också att Jordanien tar ansvar för säkerhetskontrollen i Västbanken eftersom Hamas har blivit det största problemet för Israel och faran är att Västbanken kan tas över av radikala muslimer.

Det är en bra idé ur många synpunkter.
När "palestinierna" klagar och hävdar att de vill gå tillbaka till 1967 års gränser, underlåter de att nämna att de var en del av Egypten och Jordanien på den tiden.

För det andra har vi gång på gång sett att den palestinska myndigheten praktiskt taget inte har någon kontroll när det gäller den egna befolkningens aktioner. Att ha "riktiga" länder som ansvarar för dem och deras ekonomi kunde göra allting annorlunda. Även om vi vet att fred med Egypten och Jordanien mestadels är en teori (särskilt i Egypten), skulle de fortfarande i extrema fall vara tvungna att leva upp till sina skyldigheter. Tänk er en värld där "palestinier" som begår brott mot judar i Israel faktiskt får fängelse!

Denna plan kommer emellertid aldrig att accepteras av den arabiska världen
Efter att de har tillbringat så många decennier med att framgångsrikt övertyga "palestinier", att de har rätt till självbestämmande i något annat land än sitt eget, med Jerusalem som huvudstad, varför skulle något arabiskt land vilja ha dem bland sina egna ?

De har skapat en befolkning av våldsamma helvetesbarbarer och de vill inte ha med dem att göra.

20 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Vill dom fira nyår i sin huvudstad så får dom väl åka till Amman helt enkelt.

MS sa...

Palestinier står inte högt i kurs hos andra araber och det säger väl en hel del. Dom ses bara som nyttiga idioter i striden mot Israel. Dom är inte välkomna i den övriga arabvärlden. Bara till Sverige förstås där våra politiker verkar känna en speciell kärlek till dysfunktionella våldsverkare.

Ann-Marie sa...

MS: visst är väl det intressant! Att det gagnar dom andra arabländerna att ha palestinierna i limbo i all oändlighet.

Anonym sa...

Att Israel har gett upp land för att få fred, som har förvandlats till en bas för terror. Sinai halvön över lämnades till Egypten år 1978, som sedan dess har steg för steg blivit till håll Al Qaida. Områden Judeen och Samarien 1990 talet lämnades till Yasser Arafat. Som sedan dess förvandlats baser till självmordsattacker. 2002 gick Israel in och börja sätta in vägspärrar och säkerhetsbarriärer, för att skydda sitt eget folk.År 2000 lämnade Israel söder Libanon. Denna gräns är Israels farligaste och helt tagits över Hezbollah. Slutligen lämnade Israel Gasa som Hamas har tagit över, och så fort Israel lämnade området och sedan dess har tusentals raketer avlossats därifrån och terroriserat Israels civilbefolkning. Israel befinner sig i en svår situation idag.Iran är för närvarande, genom hot och upprustning med kärnvapen och långdistansraketer som kan nå hela Israel, det är största hotet. Iran uppges ha tillgång till cirka 40.000 missiler som kan avfyras från Libanon eller Gasa. Dessutom tränas ständigt självmordsbombare för attacker. Hur skulle vi du och jag reagera om vi levde under hot om att bli attackerade. Det är andliga kriget mellan mörker och ljus som centreras kring Israel och Jerusalem är den enda stad som Gud proklamera som sin egen. Att östra Jerusalem är bibliska Jerusalem, som hela världen och synnerhet USA vill tag från Israel för att göra den till huvudstad islamisk terroriststat som hatar Israel.Men vi har en mäktig Gud vi sätter vårt hopp om Israel. Bibel kan vi läsa Jeremia 2;3 Ja en Herrens heliga egendom är Israel, förstlingen av hans skörd, alla som vilja äta därav ådraga sig skuld, olycka kommer över dem säger Herren.

Anonym sa...

Inläggen på den här bloggen skrämmer. Judiska och arabiska fanatiker som anser att livet på Jorden är en transportsträcka till paradiset (för vissa ett mångjungfruligt) är lika skrämmande. Avtvinga Israel sina atombomber så "desarmeras" Iran det argumentet. Jag vägrar att acceptera att judiska och arabiska fundamentalister ska dra in oss andra som lärt oss leva i endräkt med varandra i ett tredje världskrig. Ställ samma krav på israeler som på palestinier. Dessutom är det så att det araber säger sig vilja göra: ”kasta israelerna i havet”, till stor del redan utförts av israeler med palestinierna.
Lasse

Anonym sa...

Berit: "De har skapat en befolkning av våldsamma helvetesbarbarer och de vill inte ha med dem att göra"

Shit så förenklat och rasistiskt. Du är inte bättre än antisemitierna på något sätt om du på allvar står för det där. Att israels bildades genom terror mot och etnisk rensning av de araber som redan levde på nuvarande israelisk spelar väl ingen som helst roll för terrorns uppkomst? Att Israel stiftade lagar som gav Israeler rätt att ta mark, odlingar, företag, bosätder osv. från araber var väl ingen provokation värd namnet heller? mer än 50 år av konstant förföljelse, utsatta för brott mot folkrätt och mänskliga rättigheter, att vägras rättsäkerhet, tortyr, mord, godtyckligt avfyrade vapen rätt in bland civila, övervåld och för att inte tala om de två senaste övergreppen i form av kriget mot Gaza nu senast så soelar Israels beteende en avgörande roll för att regionen fortsätter att vara instabil och osäker.

Därmed inte sagt att man inte ska få försvara sig. Men det är renrt skitsnack att om att Israel får kritik för att de bygger hus på israelisk mark. De får kritik, massiv sådan, för att de bygger hur på stulen mark. Att de bygger en del av sin nation på stöld, plundring och terror. Israels ledare bär de största skulden för att Israelerna inte får uppleva den fred som majoriteten önskar genom att gång på gång ge terroristerna och terrorismen den näring de behöver. Det gör israels ledare genom att plundra ännu mer mark, vägra följa internationella avtal, vägrar skriva på ickespridningsavtalet som de hycklande nog kräver att Iran ska skriva på osv osv. Israelerna förtjänar nya ledare som inte drivs av prestige, religiös fundamentalism och gamla oförrätter som gjort dem bittra och krigiska. När dessa rötägg är utbytta, först då kan riktiga och ärlig fredsförsök genomföras.

Du skrev också att den palestinska myndigheten inte har någon kontroll. Nej men det är väl ändå inte så konstigt efter att ha varit utsatt för handelssanktioner, blockad, israeliska attentat, mord, har avväpnats och andra sätt som försvagat den. Klart som sjuttobn att de inte har kontroll när Israel slagit sönder den palestinska ledningen till små svaga fraktioner som inte har allmänt stöd. Det var så Hamaz kunde revoltera och ta över i gaza till allas förtret utom för de krigiska människorna i Israel så väl som i Palestina.


//Jazzy

Berit sa...

Jazzy, Och vad tycker du om den tvåstatslösning som Giora Eiland föreslår?

Knute sa...

"Därmed inte sagt att man inte ska få försvara sig." Just precis, Jazzy, det där kunde du gärna utvecklat närmare, eftersom Israels ockupation av Judeen och Samarien (Västbanken) var ett försvar mot arabstaternas angreppskrig, och palarabernas intifada och terror var man ju också tvungna att försvara sig mot, genom att bygga en "mur" och visitera och avväpna folk.

Glöm inte att 20 procent av befolkningen i Israel är araber och att de gärna vill bo kvar eftersom de inte kunde få det bättre. Den kvarts miljon judar som bor på Västbanken ska naturligtvis stanna kvar, det är fel att flytta folk som bott där i decennier.

Det bästa vore om palaraberna la ner vapnen, då blev det fred.

Ann-Marie sa...

Jazzy: Vems “historiebok” har du läst? Tillbaks till ruta ett! Googla lite på nätet, läs båda sidornas historia, dra av hälften och ta resten med en nypa salt och “palestinierna” är fortfarande en samling “losers” och fråga dig sedan också varför inget av dom andra arabländerna vill/och har aldrig velat släppa in “palestinierna”. Dom är ju trots allt alla muslimer!
“Palestinierna” är väl inte så oskyldiga heller, eller hur? Alla självmordsbombare som tar sin in i Israel och dom lär också ha en vapenarsenal som skulle göra svenska staten avundsjuk.
Kan bara konstatera att jag slutade tro på snyfthistorierna från det hållet för länge sedan. Musslor är väldigt duktiga på att dupera folk och ljuga så det står härliga till, det kallas för: Taqiyya

Anonym sa...

Iran är inget hot mot Israel däremot tvärtom.
Israel har kärnvapen som USA+UN+IAEA går i maskopi för att hålla käften om. Så länge det finns en stat som åtnjuter att stå utanför internationella regler angåede kärnkraft kan det aldrig bli fred i den regionen.

Ann-Marie sa...

Anonym, (som inte vågar stå för vad du tycker):
Vad röker du egentligen?! Israel står för status quo i regionen. Det blir aldrig fred där för muslimer kan inte ens hålla sams sinsemellan!

Knute sa...

Den diskrete daglige dæmonisering af Israel

Fornylig lød det med afsæt i et Ritzau telegram og netop TV2NEWS valgte at køre den som tophistorie hele dagen:

Ifølge Fatouch er det altså første gang i tre år, at tøj og sko er kommet ind i Gaza, hvor der bor op imod to millioner palæstinensere.

Ingen grund til at tjekke om Fatouch nu taler sandt, når der er så glimrende en lejlighed til at fremstille israelerne som den totalt urimelige ondskab.

Det er altså en hulens til forskel på at i enkelt tilfælde nægte sko og tøj adgang, og altid at gøre det.

Lad os gøre det klart, at israelerne tjekker hver eneste lastbil, og derfor må de afvise nogle af dem, hvis der dukker for mange op.

Ligeledes afviser de konsekvent lastbiler som kommer fra organisationer og firmaer, der før har været involveret i smugling af våben og lignende.

http://logisksnit.blogspot.com/2010/04/den-diskrete-daglige-dmonisering-af.html

Knute sa...

"De Israelhatande kommunisterna i ISM
och Kommunistiska Partiet (f d KPMLr)
lyckades ta över KF Västs föreningsstämma
på lördagen. Där drev man igenom ett beslut
om bojkott av israeliska varor.
På stämman deltog en knapp promille av KF
Västs 350.000 medlemmar...."

http://jihadimalmo.blogspot.com/2010/04/kommunister-kuppar-fram-israelbojkott-i.html

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

En kommentar hamnade i papperskorgen på grund av nedlåtande och ohövligt tonfall mot bloggen. Dessutom hade den antisemitiska tendenser, åtminstone har jag ingen lust att gå in i diskussion om "judisk mentalitet".

Obama har hela tiden varit kritisk mot Israel även om han var tvungen att hålla färgen för att bli vald till president.

Knute sa...

Vem är Obama ideologiskt?

http://canuteocean.blogspot.com/2008/10/vem-r-obama-ideologiskt.html

Knute sa...

Mönstret är att Obama är arrogant mot västliga demokratiska ledare och underdånig mot diktatorer.

http://canuteocean.blogspot.com/2010/04/vilken-kontrast-i-kroppssprak.html

Anonym sa...

Hur många oskylda mäånnsikor har inte USA tagit död på i deras jakt på naturtillgångar och mark för att kunna bygga militärbaser.

Dom har dödat fler än Irans "kärnvapen" och Iraks "massförstörelse vapen"

Berit sa...

Svar: 42 miljoner + och -.
Källa: PDOOMA
Var är din källa?

Och vad tycker du om tvåstadslösningen som detta handlar om?

Knute sa...

Da det så ud til at England ville blive opslugt af Adolf Hitler, udsendte London en verdensomspændende opfordring,

"Hvis I ikke kan hjælpe os, så lad venligst være med at lægge os hindringer i vejen!"

Nu da, Israel står overfor en endnu mer alvorlig fare, har England udvist en israelsk diplomat for noget med et forfalsket pas, hvilket er næsten almindelig praksis i verdens spionaffærer og i forsøg på at beskytte sig.

Hver gang det demokratiske Sverige, Holland, Spanien, Frankrig eller nogle andre lande der er truet af muslimer forhåner Israel kan du høre en af os ytre ordet "OY!" Det er et almindeligt følelsesmæssigt jødisk udtryk. Det rimer på "Øv."

En presbyteriansk pige der gik på universitetet spurgte mig engang, "Hvad betyder 'OY' egentlig? Du siger 'OY' en frygtelig masse gang." "Mary Lou" sagde jeg til hende. "OY er en forkortelse for de sidste fem tusind år jødiske historie."

Barry Farb

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/04/handling-fremfor-ord.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.