06 april 2010

Välfärdsstaten ett pyramidspel

Sverige är det perfekta exemplet på en socialistisk stat. Marx skulle ha varit stolt, det var inte länder sådana som Nordkorea och Kuba han ville ha.

Märkesdagen för socialismens införande är den 14 maj 1959. Det var då sossarna och kommunisterna vann omröstningen i riksdagens andra kammare om att införa allmän tilläggspension, ATP. De vann med en rösts övervikt på grund av att folkpartisten Königson la ner sin röst.

Efterföljande generationer blev slösaktiga och bekymmerslösa. Det ordnar sig alltid, staten tar hand om mig när jag blir sjuk eller gammal. Och skaffar mig mat och kläder och någonstans att bo när jag är ung.

Det var den socialdemokratiska regeringen som dränerade AP-fonderna och därmed skrotade sitt eget folkhemsbygge. Nu finns ingen garanti för en trygg ålderdom längre, envar få bli sin egen lyckas smed.

Visserligen är det inte bara i Sverige som utvecklingen gått mot mer socialism, det gäller alla västländer. Allt det som det lilla amerikanska socialistpartiet uttalade sig för i sin valplattform inför presidentvalet 1928, har nu förverkligats av demokrater och republikaner. Men Sverige är värst. Eller bäst, om man så vill.

Sedan moderaterna blev det "nya arbetarpartiet" är det svårt att se någon skillnad på de politiska blocken. Men för all del, det finns gradskillnader i helvetet. De rödgröna lovar allt till alla, det är bara att höja skatterna. Ett pyramidspel som förutsätter en ständig ökning av antalet arbetare som betalar skatter och pensionsavgifter.

De är skickliga demagoger, men i praktiken ska alla ska bli lika fattiga.

1 Kommentarer:

H Bylund sa...

Fattigdomen fördrages bättre om den delas av all

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.