02 april 2010

Vi rår själva för det

I sitt State of the Union-tal uppmanade Obama Kongressen att arbeta tillsammans med honom för att "investera i människor utan att lämna dem med ett berg av skulder." Fyra dagar senare offentliggjordes hans budget som visade att ett stort skuldberg är just vad som väntar oss.

Politikerna i Washington försöker agera som om det inte är någon fara, men alla vi andra förstår att dagarna är räknade.
Regeringen har intecknat triljoner av de kommande generationernas framtid men företag och vanliga hushåll har också tappat greppet om ekonomi. Detta att folk skuldsätter sig upp över öronen har förekommit sedan 60-talet och ingen har tvingat oss till det. Ingen annan än amerikanen själv har tvingat honom att skaffa den senaste nya snofsiga bilen eller den tjusiga villan han inte har råd med.
Vi kan inte vänta oss att folk, som inte kan balansera sin egen checkbok eller drar på sig skuld på kreditkortet varje månad, ska ha förstånd om att välja förnuftiga politiker. Att de sedan väljer en marxist som president gör inte saken bättre.

Det går att vända trenden, Sverige gjorde det efter 1993 då man insåg att den nuvarande politiken skulle leda till att skulden i förhållande till BNP skulle uppgå till 125% år 2000. Finland och Irland har också lyckats skärpa sig.

För varje dag som går närmar sig USA ruinens brant och om vi inte tar tag i det saboterar vi framtida tillväxt och vår globala position och vi ger våra barn en mycket osäker framtid.
Sunt förnuft kräver det.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.