11 maj 2010

Bli skinnad: rädda Grekland

Nu ska Europa hjälpa Grekland med en massa pengar. En solidarisk idé: vi ska alla bli lika fattiga. Athen får lånen till 5 % ränta, det är billigt med tanke på att de aldrig kommer att betalas tillbaka.

Men statlig intervention är farlig och förlänger bara kriser. Ge inga lån, strama åt reglerna i stället. Belöna inte välfärdsstater som Grekland som levt över sina tillgångar. Det är som att belöna det skrikande barnet i godisbutiken. Avvisa skrik och hot om våld, var realistiska.

"De tre länder med ruttnast ekonomi - som riskerar bryta sönder EU/euron - är alla Toblerone-styrda. S-kleptokratur i såväl Grekland, Spanien och Portugal."

Sverige kommer att råka riktigt illa ut med en rödgrön regering som kommer att använda grekiska lösningar för att beveka löntagare och bidragstagare.

En allvarlig situation

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Du har helt rätt. Att ge mera pengar är bara som att pissa på sig , det värmer en stund, för att sedan bli ännu värre.
Samma sak ser vi i sverige, låga räntor göder bostadsbubblan. Många, många kommer att råka illa ut.

Ann-Marie sa...

Med tanke på hur världsekonomin i allmänhet ser ut just nu, är frågan inte längre o m allt kommer att rasa som ett korthus; utan n ä r det kommer att ske. Och eftersom kriserna kommer efter varandra så blir det nog mycket snart.

Naivtive sa...

En hel del invandrare kommer via Grekland då deras ambassader inte bryr sig om konsekvenserna då landet är mer av ett transitland. Så en lite win -win lösning är att skicka tillbaka allt löskefolk som dräller runt i EU och låt en slant följa med på köpet. Yttrligare en liten men välment påpekande för grekerna att man kan inte både äta kakan och ha den kvar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.