03 maj 2010

Bomber och Hot

De så kallade pakistanska talibanerna har tagit på sig ansvaret för den misslyckade bombattacken i New Yorks Times Square - ett påstående som stadens tjänstemän har förnekat...

Polisen i New York utreder också om en bilbomben var ämnad för skaparna av South Park därför att de anses ha förnedrat profeten Mohammed.
Attentatet som misslyckades skedde i närheten av Viacoms kontor som äger den omstridda tecknade serien.

Förra månaden förekom ett inlägg på en islamisk webbplats som varnade skaparna av South Park - Matt Stone och Trey Parker - att de kan drabbas av våldsamma repressalier efter en episod av showen som visade Mohammed i en björnkostym.
En posting på webbplatsen hos en USA-baserad grupp som kallas Revolution Muslims varnade Stone och Parker att de skulle "förmodligen sluta som Theo van Gogh."

Bomben fanns i en mörkgrön Nissan Pathfinder, som stod med motorn igång och varningsljusen blinkande nära korsningen av 45th Street och Broadway.

En T-shirtförsäljare, som var en Vietnam-veteran, larmade polisen när han upptäckte att rök komma ut ur bilen ...

Matt och Trey gör en hejdlöst rolig serie och jag skulle inte ha något emot att träffa dem. Här finns en bra artikel om dem.

Comedy Central tog bort en del av ett South Park avsnittet efter dödshotet men serietecknaren Molly Norris ville göra något för att motarbeta rädslan. Hon förklarade att 20 maj skulle vara en dag då man tecknar sin egen bild av Mohammed, en "Rita Mohammed Day."

Norris yttrade i en radiointervju att karikatyrtecknare ska utmana gränserna vad gäller politisk korrekthet. "Det är en karikatyrtecknares jobb, att vara icke-PC."
Norris har bett andra konstnärer att publicera teckningar av någon religiös figur, vilken som helst, för att vara en del av "Medborgare utmanar Medborgare med Humor den 20 maj".

Norris har senare uttalat sig och sagt att hon ångrar det hela och inte står för vad hon först sagt.
Någon som kan gissa varför?

2 Kommentarer:

Knute sa...

Pakistaniern Faisal Shazad, ägare till den bomblastade bilen på Times Square, greps i natt på Kennedy Airport, på väg att fly landet. Polisen kunde snabbt spåra Shazad till inköpet av en 1993 Nissan Pathfinder, som återfanns på Times Sq fullastad med sprängämnen. Atlas Shrugs ironiserar över gammelpressens betoning av att "en vit man" (underförstått icke-muslim) efterlystes.

http://jihadimalmo.blogspot.com/2010/05/pakistansk-jihadist-pa-times-square-sa.html

Berit sa...

Plockade ihop denna "update" innan jag såg att Knute skrivit om det.

En amerikansk medborgare med pakistansk bakgrund, Shahzad Faisal, har arresterats som misstänkt i bombattentatet. Han var på väg att fly till Dubai. Bara som kuriosa, han har 115 vänner på sin Facebook sida!
Det har förekommit flera bombförsök nu där ren och skär tur har räddat oss från massmord.
Vi har en mängd organisationer, CIA, FBI, DHS, NSA, ( och fler jag inte vet bokstäverna för) vars uppgift är att bevaka och skydda oss. Ändå kunde Kalsongbombaren och nu denna Faisal köpa material, konstruera och transportera sin utrustning och nästan lyckas utan att de upptäcktes.
Det bådar inte gott för framtida säkerhet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.