05 maj 2010

Bröd och skådespel

Om det är så att Simon Cowell verkligen är den mest inflytelserika personen i Storbritannien kommer man att skåla vid Conservative Central Office i morgon eftersom han uttalat sitt stöd för Tory.

Cowell talar inför valet om hur viktigt det är att inspirera ungdomar och deras talang, främja familjevärden, stimulera näringslivet och minska kniv-brottslighet.

"Det är regeringens uppgift att uppmuntra entreprenörskap och investeringar. Viktigast av allt är regeringens skyldighet att inge förtroende.
Den bör ge hopp så att den yngre generationen kan bygga vidare på vårt underbara arv. Den ska inspirera oss att gå ut och skapa och uppfinna.
Och sedan ska den flytta sig ur vägen.

Just nu det tar dubbelt så lång tid att starta ett företag i Storbritannien som det gör i USA. Jag hörde nyligen att cirka 40.000 nya förordningar har införts sedan 1998 - det är 14 för varje arbetsdag.
Då var vi på fjärde plats i världen när det gällde minst betungande regleringar.
Nu är vi på plats 86.. ..Problemet med att man styr och ställer är att staten kan kväva och hindra ambition, snarare än att uppmuntra entreprenörer, vilket är galet.


Att ta itu med statsskulden så snart som möjligt är viktigt.

Oavsett om de har ansvar för ett skivbolag eller en affär, kommer varje boss att säga att du har stora problem om du lånar mer än du någonsin har råd att betala tillbaka.
Att skjuta problemet framför sig till framtida generationer är självmord. Vi måste driva ner underskottet nu, inte nästa år.
Och detta bottnar i ett större problem. Jag har alltid ansett att familjen spelar en stor roll i att hjälpa ungdomar att lyckas.
Alla drar nytta av uppmuntran från mamma och pappa. Jag gjorde det och förblir evigt tacksam för det också.
Jag befarar att vi förlorar gammaldags respekt.

Jag har sett att den amerikanska drömmen är en realitet - och jag skulle älska att se att den brittiska drömmen också blir en realitet.
För att det ska hända måste vi få tillbaka lite sunt förnuft och uppmuntra familjevärden, en verklig känsla för rättvisa och få folk att tro att de har en rimlig chans att bygga upp en verksamhet eller karriär för sig själva. Jag ser detta ögonblick som en fantastisk möjlighet att återställa det, eftersom jag tror att Storbritannien har talang."
-------

Han ser inte bara bra ut, han verkar ju klok också

2 Kommentarer:

Knute sa...

Lite off-topic:

Så nära var kulturvänstern att knäcka ABBA

I dag hyllas ABBA av en samfälld kultur- och kritikerkår. Men det är väldigt tyst från samma håll om det ABBA-hat som grodde under sena 70-talet. Ett ABBA-hat som var nära att knäcka gruppens kreativitet.

http://www.newsmill.se/artikel/2010/05/03/sa-nara-vara-kulturvanstern-att-knacka-abba

Josef Boberg sa...

"...Att ta itu med statsskulden så snart som möjligt är viktigt. ..."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.