27 maj 2010

"Danska grupper"

Lilli Severin uppmärksammar en mycket märklig artikel i Sydsvenskan, i vilken Pernilla Ouis, forskare på Malmö högskola, skriver:

"Danskarna har de senaste åren varit den största etniska minoriteten i Malmö – nyligen passerade av irakierna. Men de är en osynlig invandrargrupp... Om vi tycker det är ett problem att det finns arabgårdar i Rosengård så borde det vara ett problem att det finns danskgårdar i Limhamn. Men vi tolererar att danska grupper inte integrerar sig."

Va! Jag saknar ord. Malmö är ju en gammal skånsk-dansk-svensk stad. Vad menar hon egentligen? Att skåningar, danskar och svenskar ska integrera sig med invandrarna från Mellanöstern, och inte omvänt?

Fler oklarheter i svensk press: "Black Cobra var från början ett danskt gäng - som via Malmö nu har spridit sig över stora delar av Sverige." Danskt? Black Cobra är ett invandrargäng som säljer narkotika.

8 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag trodde att hon blivit apostat men jag kan ju ha fel.

LP sa...

Jag reagerade också på den artikeln när jag läste den i papperstidningen.

Pernilla Ouis har annars utmärkt sig som en av de i etblissemanget som dels har inifrånerfarenhet av islam (som hon lämnade för några år sedan) och dels för att kunna vara kritisk mot islam. Självklart handlar det inte om en svensk Ayaan Hirsi Ali, en sådan väntar vi fortfarande på, men ändå, en avvikare.

Tråkigt nu att hon verkar dra alla invandrare över en kam och tro att man kan jämställa MENA-folk med danskar. Självklart är det enklare att komma överens med danskar, och detta har lika självklart kulturella skäl. Då det gäller danskar kan man förmodligen verkligen tala om den så berömda "kulturberikningen". Kanske kan danskarnas närvaro i Skåne på sikt göra att den politiska korrekthetens diktatur störtas eller åtminstone förvagas i vår del av Sverige?! Jag upplever att de politiskt korrekta påbuden till stor del har Stockholm som avsändare, både i politiken och inom kultursfären. Om det vore realistiskt skulle jag utan att tveka föredra att Skåne återgick till Danmark.


En parentes: Observera att det i denna fråga är viktigt att hålla isär danskar och "danskar"! Jag tror att Malmö fått ta emot en hel del "danskar" då Danmark skärpte reglerna för att importera unga fruar. Jag tror att man skräpte reglerna för försörjning av anhöriginvandrare också?

LP sa...

Missa för resten inte de anslutande artiklarna i Sds! Läs särskilt Mikael Jalvings artikel. Länk finns bredvid Ouis artikel, annars denna direktlänk:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article883865/rdquoNi-var-en-stormakt-i-hundra-ar-Men-det-verkar-inte-finnas-nagon-stolthet-over-den-perioden-den-storhetenrdquo.html

Red. sa...

Att danskar inte märks beror förmodligen på att danskar i regel inte anlägger bränder, kastar sten på polisen, rånar folk på stan, skjuter på vittnen och beter sig svinaktigt i största allmänhet. Detta är dock utmärkande för iraker och annat Mena-patrask. Detsamma gäller troligen för de "danskar" av Mena-ursprung som bor i Sverige.

Johnny sa...

Det viktigaste är att danskarna fungerar perfekt i Sverige, har aldrig hört att de ställt till med några problem.

Kan det bero på att vi har likartad kultur och värderingar?

Varför inte satsa på danskarna i stället för muslimska araber, då skulle Sverige bli ett förbannat trevligt land.

Danmarks sak är vår!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det är tydligen en aning osäkert om Ven verkligen tillhör Sverige eller inte. Danskarna borde därför börja bråka med 08:rna genom att kräva tillbaka ön. Tror säkert 08:rna skulle bli riktigt skitnödiga och gå upp i högvarv om dom konfronterades med ett sånt krav. Säkerligen blir då "experten" Lena Sundström anlitad...

LP sa...

Lena Sundström är en pajas. Ignorera henne så som man ignorerar barn som tramsar sig för att få uppmärksamhet...

Anonym sa...

Vilken riktig idiot,kommer från en missnöjd adopterad kvinna som inte fått så mkt uppmärksamhet av killar i sitt liv,för att hon ser förj-g ut och är allmänt rabiat.

Danskar är för h-e VÄSTERLÄNNINGAR,och inte nog med det,dom är dessutom NORDBOR,SKANDINAVER...herrej..hur slut får man bli egentligen..det brukar komma såna här inlägg från människor som inte fick så mkt uppmärksamhet i skolan,som altid stod i skuggan av dom "populära" tjejerna och killarna,där läggs grunden,när dom sen blir vuxna och fortfarande inte får nån uppmärksamhet för varken sitt utseende eller sina talanger,ja då spårar hjärnan ur.sorgliga människor.

LL

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.