25 maj 2010

Det muslimska arvet

I sitt tal i Kairo sade Barack Obama , "Jag vet också att Islam alltid har spelat en betydelsefull roll i Amerikas historia."

Här är ett brev från en amerikansk medborgare.

Kära Mr. Obama,

Var det muslimer som levde i Amerika när pilgrimerna först landsteg?
Tänk, jag trodde de var infödda amerikanska indianer. Var det muslimer som firade den första Thanksgiving dagen? Fel igen, det var pilgrimer och infödda amerikanska indianer.

Kan du visa mig en muslimsk namnteckning på USA: s konstitution?

Självständighetsförklaringen? Bill of Rights? Tänkte väl inte det.

Kämpade muslimer för detta lands frihet från engelskt styre? Svar: Nej.

Kämpade muslimer under inbördeskriget för att befria slavarna i Amerika? Återigen: Nej.
Faktum är att muslimer även i dag är de största smugglarna av slavar.
Din egen halvbror, en hängiven muslim, förespråkar fortfarande slaveri, även om muslimer av arabiskt ursprung hänvisar till svarta muslimer som "slavar med mopsnäsa."
Säger en hel del om vad den muslimska världen verkligen tycker om familjens "rika islamiska arv," inte sant, Mr Obama?

Var fanns muslimerna under Civil Rights eran i detta land? Inte närvarande.
Det finns inga bilder eller media rapporter om att muslimer gick sida vid sida med Martin Luther King eller hjälpte till att driva fram medborgerliga rättigheter .

Var var muslimerna i landet under eran för kvinnans rösträtt ? Återigen, inte närvarande. Faktum är att fromma muslimer kräver att kvinnor är underordnade män i den islamiska kulturen. Så till den grad, att de ofta blir slagna för att de inte bär "hajib" eller för att de pratar med en man som inte är en direkt familjemedlem eller make.
Ja, muslimerna är för alla för kvinnors rättigheter, eller hur?

Var var muslimer under andra världskriget?
De stod på Adolf Hitlers sida. Den muslimska stormuftin träffade Adolf Hitler, inspekterade trupperna och accepterade stöd från nazisterna för att döda judar.


Slutligen, Mr Obama, var var muslimerna den 11 september 2001?
Om de inte flög plan in i World Trade Center, Pentagon eller ett fält i Pennsylvania och dödade nästan 3000 personer i vårt land, så jublade de i Mellanöstern.
Ingen kan bestrida bilder som visades på CNN, Fox News, MSNBC och andra kabelnyheter om hur de firade i alla delar av den muslimska världen.
Är det inte konstigt att de mycket "moderata" muslimer som du kysste rumpan på i Kairo var absolut tysta efter 9-11. För många amerikaner har deras tystnad inneburit ett godkännande av handlingarna den dagen.

Och det, Mr Obama, är det "rika kulturarv" som muslimer har lämnat här i Amerika.

Åh, jag är ledsen, jag glömde nämna Barbary Pirates (Barbareskstaterna). De var muslimer.

Vi kan också lägga till November 5, 2009 - slakt av amerikanska soldater i Fort Hood av en muslimsk major som är läkare och psykiater som skulle vara rådgivare till soldater som återvände från striden i Irak och Afghanistan

Det är Mr Obama, det "muslimska arvet" i USA ...

19 Kommentarer:

Gunnar sa...

Malcolm X och Muhammed Ali var muslimer och de slogs för de svartas rättigheter vilket till slut ledde till att USA fick sin första svarta president. Det om något är historia.

Arlav sa...

"Jag vet också att Islam alltid har spelat en betydelsefull roll i Amerikas historia."
1. Inte så smart uttalande, minst sagt.
2. Är det dags nu för the Real Obama, muslimen Obama att börja visa sig?
Är en smula orolig..

Naivtive sa...

Obama det negroida undret som blev president i USA. Jag undrar när kommer hans redovisning av sin legala rätt till ämbetet? Eller är även det en taqiyyah manöver? Mycket märkligt agerande av en nation att inte kräva bevis om behörighet innan tillsättandet av tjänsten.

Anonym sa...

Bra skrivet.

pw sa...

Den var bra. Hoppas att det vart skickat direkt till muslimen Obama!

Knute sa...

Kurt Lundgren läste Obamas memoarer:

På sidan 104 i den pockeutgåva som jag läst kommer Obama fram till att allt vad den vite mannen, ”vitingen” som Obama kallar honom, än tar sig till så förtrycker vitingen den svarte mannen. Obama spårar här en ny världskarta:

”Om läraren, rektorn eller tränaren kände för att spotta dig i ansiktet så kunde han göra det för han hade makten och inte du.”

”Om han bestämde sig för att låta bli, om han behandlade dig som en människa... så var det därför att du redan tillhörde honom...”

... ”varje åtskillnad mellan bra och dåliga vita är därför meningslös...”

Det finns alltså inga goda människor om de är vita, alla är dåliga och onda. Tänk om jag som vit skrivit något dylikt om de svarta, gula, eller bruna - vore jag inte rasist då?

Det enda som talar till Obama när han är i denna sinnesstämning är Malcolm X, ”som var krigisk i sin disciplin... ”

”Mot slutet av sitt liv upptäckte Malcolm X att vita kunde leva vid han sida som bröder i islam... det tycktes innebära ett visst hopp om försoning, så var det ett hopp förlagt till en framtid i ett fjärran land...”

Islam var alltså hoppet, då...

Berit sa...

Gunnar,
Den mest uppmärksammade ledaren för kampen för svartas rättigheter var ML King. Han var kristen.
Malcolm X var muslim känd för rasism, svart överhöghet, våld och antisemitism. Han var ledare för Nation of Islam (NOI), kallade den vita raden för djävlar och blev mördad av en muslim. Malcolm X fördömde Kings march för arbete och frihet som ägde rum i Washington den 28 aug. 1962 och kallade den en "Farce on Washington."
NOI stödde inte King och deras medlemmar som var med i marschen uteslöts temporärt ur organisationen.
Malcolm X är i min mening ytterligare ett exempel på muslimers förödande verkan.
Cassius Clay konverterade till islam 1963 och var till en början medlem av NOI men de gick senare skilda vägar.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Då antar jag att han också blev förtryckt av vitingen som var hans mor?

LP sa...

Det mest motbjudande rashatet är det mot den egna rasen. Sk "whiggers" är det värsta jag vet. I Sverige har jag ibland observerat vår egen variant av "whiggers"; vita medelklassungdomar som härmar MENA-ungdomar från förorten. Jag talar då inte främst om att de också gillar kebab...

Nils Dacke sa...

En mycket bra kommentar till ett tal som mest av allt präglades av förljugenhet och historiska felaktigheter. En del av dessa påtalade jag strax efter det talet hållits http://nilsdacke.blogspot.com/2009/06/obamas-onda-omen.html.

Berit sa...

Läs Nils Dackes posting som han hänvisar till ovan. Den är mycket bättre och mer djupgående än det brev som jag presenterade.

Knute sa...

"I inledningen av talet lägger han skulden för nutida spänningar på västländernas kolonialism och att denna förvägrat muslimer rättigheter och möjligheter. Detta är ett groteskt felaktigt påstående sett mot bakgrund av 1400 år av muslimsk kolonialism, vilken dödat, förslavat och förtryckt cirka 300 miljoner människor i Mellanöstern, Afrika, Indien och Europa."

http://nilsdacke.blogspot.com/2009/06/obamas-onda-omen.html

Knute sa...

OBAMA SPEAKS ON ISLAMOPHOBIA.......

A Tundra Tabloids production

http://tundratabloid.blogspot.com/2010/05/obama-speaks-on-islamophobia.html

Knute sa...

Hele Obama´s hjemlige, internationale og nationale forsvarsagenda har vist sig på alle mulige niveauer at være helt igennem anti-amerikansk.

Hvem og hvad er den mand, der sidder i folkets Hvide Hus?

Hvordan i helvede fik vi en åbenlyst anti-amerikansk beboer i folkets Hvide Hus, uden så meget som et simpelt fødselscertifikat til at bevise hvem personen i virkeligheden er?

http://blog.tv2.dk/literally/entry371914.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

LP, har du sett Gran Torino, Clintans senaste och förmodat sista film, om han nu klarar att sluta, där han spelar en åldrande rasistisk polsk-amerikan som verkligen inte är en politiskt korrekt film? Kommer att tänka på den bara för att det förekommer ett bra exempel på whigger i den filmen.

LP sa...

@Robin

Jo jag har sett Gran Torino. Lite rörande på något sätt även om det inte är Clintans starkaste film hittills. Minns även "whiggern" i filmen, patetisk...

Förresten så finns ju begreppet "halalhippie" redan. Fast det beskriver väl inte riktigt samma slags personlighetsstörning som begreppet whigger? Halalhippien är mera som en hang around och en som vägrar att se felen hos islam (en islamofil?), medan whiggern, åtminstone på ytan, vill likna och vara något man egentligen bara borde hysa förakt inför och något som han aldrig kan bli (tack och lov).

MS sa...

Läste att BHO skiter i att hedra alla stupade soldater på Memorial Day på måndag och sticker istället på semester för vilken gång i ordningen.Han är dock tillbaka i Washington i tid för att bl a träffa Paul McCartney och andra kändisar. Han visar väldigt tydligt vad han tycker om Amerika och alla dom som har offrat livet för vår frihet. Det är ju klart att om man är född i Kenya och dessutom muslim så bryr man sig inte om sådana små detaljer.

Det är en gåta att så många trots allt forfarande kan tänka sig rösta på denna förrädare.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

LP, uppfattar det också på samma sätt. Båda lider definitivt av någon psykisk störning men whiggern vill själv bli som invandraren, därav likheten med det ökända n-ordet. Vill inte skriva ut det eftersom jag kanske blir censurerad då men du vet säkert vad jag syftar på. Samma sak med halal-hippien, dom har inga avsikter som helst att själva bli blekare kopior av kulturberikarna, tvärtom så undviker dom noggrant att bosätta sig i dessa enklaver och att inte placera ut sina barn i berikade skolor. Dom är mer vad vi även brukar benämna som "kramare". Vad jag vet så är whiggern rätt obetydligt förekommande, åtminstone i Sverige, annars hade man ju hört mer om dom än vad man gör i verkligheten. Halal-hippien är däremot vanligt förekommande i faunan och också den kategori som är farligast av de två.

Knute sa...

Christian R. Conrad, tack för påpekandet och länken om Barbareskstaterna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.