27 maj 2010

Don't Ask, Don't Tell


President Barack Obama häcklades av homosexuella demonstranter i tisdags när han ställde upp för ett insamlingsjippo för senator Barbara Boxer (D) i San Francisco, kan man tänka sig.
De protesterande var upprörda över att Obama inte har infriat sitt vallöfte om att ta bort regeln "Don't ask, don't tell", inom det militära och låta öppet homosexuella tjänstgöra.

Det var Clinton som införde regeln 1993 och det verkar ha fungerat bra men nu trycker aktivisterna på ännu mer.
Kongressen kommer att rösta om det nästa vecka trots att Pentagon tycker att man bör utveckla detaljerna först och låta Department of Defense slutföra den undersökning de håller på med.

De flesta som haft lite kontakt med militär verksamhet vet att dess uppgift är att försvara landet mot dess fiender, att döda, lemlästa och förstöra infrastruktur. (Att uppnå landets politiska mål).

Sexualitet hör inte hemma inom det militära.
En öppet homosexuell person kan orsaka problem vad gäller sammanhållning och orsaka konflikter. Det är inte politiskt korrekt, kanske att säga det, men så är det faktiskt.

Flört och romantiska relationer mellan soldater förekommer redan trots ordningsregler och begränsningar. Man ser negativa effekter vad gäller ordning och disciplin och ökade kostnader redan nu genom att man blandar män och kvinnor även om man försöker hålla det hemligt för allmänheten.

Homosexuella tänder på individer av samma kön, det är ju vitsen med det hela.
Att ha homosexuella män som betraktar de andra i duschen eller i barackerna, som klär om tillsammans och ibland sover tätt ihop kan jämföras med att låta alla män och kvinnor leva tillsammans, men det gör man ju inte. Även under verkligt tuffa krigssituationer har kvinnliga soldater egna krypin skilda från de manliga och varje befäl som inte ser till att det sker mister sitt jobb.

Hormonnivån på grupperna det handlar om är också hög och vi vet att sex är en aktivitet som har hög prioritet. Blanda hormonerna med alkohol/droger och intima, trånga, boendearrangemang och det behövs inte så mycket för att bryta mot regler och moral. Som ett brev på posten följer sedan konflikter och svartsjuka. Det distraherar och irriterar och i stressade situationer kan det vara rent livsfarligt att misstänka att en annan soldat kanske är intresserad och ser på sina kompisar som sexobjekt.
För enkelhetens skull skriver jag om homosexuella män men problemet är naturligtvis detsamma även för kvinnliga soldater.

Vi kan alla enas om att homosexuella utgör en minoritet av befolkningen (2%?), Och jag tror att det är rimligt att anta att de som vill in i det militära är en minoritet av dessa. Jag tror också att aktivisterna, de som skriker högst och vill ta bort regeln om "Fråga inte, säg inget" inte tillhör de människor som själva tänker ägna sig åt militärtjänstgöring. Vänsteraktivister avskyr militär och försvar och driver detta bara för principens skull.
Jag är övertygad om att om dessa aktivister får sin vilja igenom kommer många heterosexuella, duktiga, lämpliga män och kvinnor att välja en annan karriär än den militära, av just de anledningar som jag nämnt.

Heterosexuella soldater kommer att kräva samma rättigheter som kvinnorna; att de blir segregerade från de homosexuella när det gäller sovutrymme och duschar.

Att ändra allmän ordning för en liten minoritets skull, på bekostnad av alla andra, är en mycket dålig idé, som kommer att undergräva den nationella säkerheten.
Ytterligare ett problem som jag kan se är att homosexuella kommer att väcka åtal i tid och otid därför att de kan påstå att de blir förbigångna pga. sin sexuella läggning, att de tilldelas skitjobb därför att deras befäl "inte gillar bögar".


Om en man kollar in en naken tjej i duschen är han en "stalker som kränker hennes rättigheter" men om en homosexuell kollar in en annan man är det den som blir tittad på som är fördomsfull.

12 Kommentarer:

Anonym sa...

Som kuriosa kan nämnas att under Vietnamkriget klarade homosexuella soldater sig generellt bättre igenom stress och trauman än deras heterosexuella kollegor. Detta skulle bero på deras vana att hantera stress, trauman, utsatthet och sårbarhet under en lång tid.

LP sa...

När jag gjorde värnplikten på fanns det väldigt få kvinnliga soldater. Vi hade ingen på vårt regemente så vitt jag minns. Jag tror dock att det fanns på andra håll.

Jag har ibland funderat på vad som skulle hända om vi fått in en tjej i gruppen. Vi var unga och även om vi betraktades som män, inser man med lite perspektiv att vi hade mycket att lära då det gällde sociala och amorösa färdigheter.
Å andra sidan var disciplinen ganska god och hade befälen beordrat alla att bortse från att vi var av olika kön då vi var i tjänst, så hade vi gjort det.


Jag tror att det kan funka att blanda kvinnor och män, men det uppstår helt klart nya problem. Man måste väga dessa mot den eventuella nyttan i att engagera kvinnor i stridande förband. Jag tror att nyttan finns.

Nu skall ju värplikten förmodligen avskaffas så vitt jag förstått(?), men i övrigt tycker jag det är nyttigt att alla lär sig att försvara sig själv, sina anhöriga, sin hembygd och sitt land. Man skall veta hur man hanterar skjutvapen och sprängmedel. Att endast förlita sig till en yrkesarme i lilla Sverige, gör oss förmodligen bara än mer pacifistiska och sårbara. Dessutom tror jag att militärtjänsten kan motverka sjåpighet bland både kvinnor och män.

Jag skulle föredra ett slags utökat hemvärn i kombination med en topputbildad och utrustad yrkesarmé. Slås yrkesarmen ut, skall motståndet finnas bland gräsrötterna.

LP sa...

Hur är det förresten med Israel, ett land som lever under ständigt hot om utplåning? Där är det väl allmän värnplikt även för kvinnor?

MS sa...

I Israel så gör kvinnor 22 månaders värnplikt, men inga repetitionstjänst. Männen gör 36 månaders värnplikt och repetitionstjänst tills 55 års ålder. Undantag kan göras för gifta kvinnor. Många kvinnor gifter sig därför unga för att slippa göra värnplikt.

I Israel kan du även bli inkallad med väldigt kort varsel. MP kan dyka upp och beordra dig att infinna dig på en bas inom timmar. Det finns inget som heter vapenvägran i Israel. Gör du inte din värnplikt så kan du lika väl emigrera. Detta beror självklart på deras säkerhetspolitiska läge. Hade deras muslimska grannar varit mer intresserade att bygga upp sina egna länder istället för att utplåna Israel så skulle dom inte behöva lägga en stor del av sin budget på sitt försvar.

Berit sa...

Det vore intressant att se siffror/utredning på det du säger om att homosexuella klarade sig bättre under Vietnamkriget. Speciellt som man inte officiellt accepterade homos i det militära då.

Observera att jag inte påstår att homosexuella skulle vara sämre soldater. Det säger jag INTE.

Sex är en privatsak! och jag försöker bara belysa eventuella problem om man ändrar bestämmelserna.

Det militära har ofta varit ett stort laboratorium för sociala experiment av politiker och enskilda militärer som jobbat på sin egen karriär.


Israels har haft en formidabel armé under sextio år och homosexuella har kunnat tjänstgöra öppet sedan 1993 och man hävdar att det därför skulle vara en bra modell för USA. Undersökningen i Israel visar emellertid att majoriteten ändå höll tyst om sin sexuella läggning och att det i realiteten därför fungerade som “Don’t Ask, Don’t Tell”

http://www.palmcenter.org/publications/dadt/homosexuality_and_the_israel_defense_forces


Jag var under mina sverigeår aktiv medlem i Kvinnliga Bilkåren. Finns de längre?

LP, politiker skulle inte gilla att gräsrötter kan försvara sig. Hur skulle det se ut om man som i Schweiz har vapen i alla hem?

LP sa...

Ett skräckexempel på politiskt korrekt anpassning av livsviktiga samhällsfunktioner:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article499620.ab

Brandkåren i Malmö håller på med liknande experiment. De ödmjukar sig inför muslimer för att slippa få sten i huvudet när de gör sitt jobb. Se bloggen Muslimska Friskolan:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/05/brand-2010-pa-studiebesok-i-malmos.html

Sätt in militären som skydd när de rycker ut vetja. Det borde väl klassas som statsfientlig terrorism att angripa räddningstjänsten. Se bara till att ha rätt folk bland manskapet!

LP sa...

citat Berit:
"LP, politiker skulle inte gilla att gräsrötter kan försvara sig. Hur skulle det se ut om man som i Schweiz har vapen i alla hem?"

Så sant så sant! Ju mer vi urbaniseras desto mer försvagas vi och ju lättare blir vi att kontrollera. Motståndet i Sverige är beroende människor som inte bryter samman om jourbutiken på hörnet stänger kl 22 istället för kl 23.

sof sa...

i princip alla dina argument bygger ju på att man borde anpassa sig efter homofobin i militären.

att homosexuella ska ha samma rättigheter och skyldigheter borde vara självklart, även inom militären. du säger att sexualitet inte hör hemma i militären, men vad du missar är att ALLA har en sexualitet, även heterosexuella, om du nu hade glömt bort det. så vad du egentligen säger är att heterosexualitet hör hemma i militären, men inte homosexualitet. krasst uttryckt: en homofob åsikt.

att få vara "öppet homosexuell" handlar inte om att tillåta sexorgier bland militärerna, det handlar helt enkelt om att kunna prata öppet om sitt liv. de heterosexuella soldaterna kan utan problem prata om sin familjesituation där hemma, om de har någon fru eller flickvän som de saknar osv. homosexuella har tidigare inte kunnat göra dessa enkla, för heterosexuella självklara och förgivettagna, saker utan att riskera att bli tvingade att lämna (amerikanska) militären osv.

och OM det nu skulle råka dyka upp en kärleksaffär här och var (vilket, som du säger, det ändå redan gör!), mellan män och kvinnor eller mellan män och män eller mellan kvinnor och kvinnor - SO WHAT?! blir man en bättre soldat av att leva i celibat? så vitt jag vet koncentrerar man sig bättre om man får komma till lite då och då...

och snälla, konflikter och svartsjuka finns det säkerligen gott om även inom vänskapsrelationer. det är verkligen inget argument för att förtrycka homosexuella personer.

om det uppstår sammanhållningsproblem pga att någon homofob vägrar samarbeta med en homosexuell, är det homofoben som ska bort. homofobin, inte homosexualiteten, är problemet.

Anonym sa...

@LP Jag anser nog att http://www.aftonbladet.se/nyheter/article499620.ab är ett exempel på en person som vill bli integrerad och verka för något gott i Sverige samtidigt som hon vill ha sin sjal. Låt henne ha den. Hon är en stark peron som kan stå ut med skitsnaket runt henne. Du missar att det finns bra troende muslimer precis som det finns bra svenskar. Det finns också hatiska personer som är muslimer men som svensk har jag mött ett par riktiga praktexempel på svenskar som borde låsas in för nästan all framtid pga deras värdelösa beteende. Ge alla personer som saknar arbete ett syfte och ge ungarna i Rosengård en framtidstro. Det är politikerna som ni ska vara sura på för dom fixar inte att göra om spelreglerna i landet så att de unga arbetslösa (både svenskar och invandrare) får de jobben dom förtjänar. Skam att jag sitter och arbetar med det jag gör. Men eftersom jag inte får jobb inom det jag är utbildad till och så har jag ett arbete som någon annan mindre utbildad skulle haft. En idee är kanske att ta alla arbetslösa och utbilda de som vill till byggarbetare och bygga ut Malmö/Stockholm/Göteborg eftersom byggbolagen inte gör det dom borde. Så kanske man kan köpa ett hus till en normal peng. Bygga ut e6:an borde man också göra med tanke på all lastbilstrafik. Eller så kan man kanske lagstifta om 6 timmars arbetsdag och 100% extra för varje övertidstimme. Det hade gjort att vi alla hade fått jobb och att vi fått människor som var lykligare och inte sönderstressade. Eftersom vi hade behövt mindre skatt till bidrag så hade jag nog inte fått mycket mindre lön.

Berit sa...

Militären är ingen plats för sociala distraherande experiment. Gravida soldater är redan ett problem

Anonym sa...

Vad jag förstår har Israel dåliga erfarenheter av att ha blandad trupp i stridande förband och därför inte blandar kön längre. Problemet är att om det händer din partner eller den du tycker om något så agerar du irrationelt och kan försätta dina kamrater i fara. Därför bör risken inte tas att det uppkommer relationer inom ett och samma förband

Patric sa...

Som både homosexuell och militär här i Sverige känns det här inlägget väldigt befängt om jag ska vara ärlig.

Jag har varit öppen där jag jobbar i över ett år nu och mina chefer har vetat sen jag gjorde värnplikten där t.o.m. Hittills har det enda problemet jag haft varit mina egna hjärnmonster.

Jag kan bara tala om hur det är i den svenska armén och inte i den amerikanska. Men att tjejerna och killarna lever uppdelat är ingenting som görs här. Man sover, duschar(finns duschskynken i de flesta duschar. Finns det inte det så är det inte mer med det. Då duschar man öppet helt enkelt) m.m. gemensamt och det är inga problem alls.

Så varför skulle det vara någon skillnad på det och att ha homosexuella i armén?

Att tro att människor kommer söka sig från militären, bara för att homosexuella får öppet vara med talar mer för din syn på folk än på hur det i min erfarenhet är i verkligheten.

Alla vet att det finns homosexuella i militären. Den enda skillnaden nu blir att man inte behöver smyga med det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.