11 maj 2010

"Folkmord på vita" på gång?

Den 3 April 2010 blev den 69-årige Eugene Terre'Blanche brutalt mördad i sömnen av två svarta lönnmördare. För tillfället är det inte känt om det avskyvärda mordet var beställt eller spontant.

Mordet sammanföll med att ledaren för ANC:s ungdomsförbund Julius Malema skrämt upp vita, både engelsktalande och afrikander. Malema gör ständiga rasistiska utfall och sjunger sin kampsång med texten ”skjut boern”.

Med det dominerande regeringspartiet ANC:s offentliga välsignelse, har gäng av svarta rasister länge skrålat kill the farmer, kill the Boer på Sydafrikas gator.

Sedan ANC kom till makten 1994 har mer än 3.000 vita bönder mördats i landet, där en av fyra svarta begår våldtäkt.

–Det pågår en radikalisering av ANC efter partikongressen 2007 då kommunistpartiet tog kontrollen. Vissa talar om att Sydafrika är på väg mot revolutionens sista fas och att de vita står i vägen, förklarar ledaren för Suidlanders, Gustav Muller och påstår att han känner till hemliga celler som förbereder attacker.

Han håller fram en zimbabwisk webbsida med anonyma källor. Enligt den ska president Zuma och Julius Malema under besök i Harare med Mugabe ha smitt planer om farminvasioner. Malema hyllade Zimbabwes ”jordreform” när han kom hem till Sydafrika.

Jacob Zuma har tydligt dementerat att Sydafrika skulle följa Zimbabwes exempel. Samtidigt förbereder dock regeringen en lagändring som ska tillåta expropriering av jordbruk.

Bara vita män kan vara rasister. Från sydafrikansk TV:
1 Kommentarer:

petter sa...

Tyvarr sa censurerar svensk press enormt nar det kommer till SA nyheter.
Speciellt illa ar det nar bade Svd och DN har reportrar pa plats i landet. Ola Sall ar ju harnere kand att inte vilja satta foten utanfor sitt alskade Kapstaden.
I dagarna dras slutdokumenten upp pa de nya reglerna betr. vit agda jordbruk.
Dessa sager att 40% av jordbruket maste lamnas over till svart agarskap - altsa talar vi om statligt tvang precis som i Zimbabwe.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.