25 maj 2010

"Jag är fortfarande marxist men kapitalismen har hjälpt Kina"

Tibets andlige ledare Dalai Lama säger att han är marxist, men poängterar att kapitalismen har medfört nya friheter för Kina, det kommunistiska landet som landsförvisade honom 1959.

Kapitalismen har hjälpt Kina??? Man behöver inte vara en reinkarnation av den 13: e Dalai Lama, Thubten Gyatso, för att fatta det.
Enligt Kommunismens Svarta Bok, dödade kinesiska marxister 100.000.000 människor i sina försök att se till att broder Karls system fungerade.

Efter att ha sett hur kapitalistiska samhällen som Hong Kong, Singapore, Taiwan och Japan blomstrat, tröttnade folk på att svälta till förmån för den marxistiska ideologin.

Folk har jobbat sig upp ur fattigdom till ett antal av en miljon per månad ända sedan de (långsamt) började göra sig av med det marxistiska vansinnet. Jag undrar om de saknar klasskampen, svälten och dödslägren?
Och så kommer då denne man, klädd i nattlinne och säger att han fortfarande är marxist.

Marxismen bygger på avund. Jag vill ha det som är ditt, det du arbetat för, och det som dina föräldrar gav dig. Jag vill inte jobba för det och inte heller betala dig något för det.
Det enda sättet att åstadkomma detta är genom en totalitär regering.
Den fria marknadskapitalismen handlar om att du producerar något som andra vill ha och du erbjuder det i utbyte mot något som du vill ha. "Den onda, frimarknadskapitalisten" som tillverkar en snöslunga, en traktor eller en tvättmaskin gör mer nytta för mänskligheten än alla marxistiska välståndsutjämnare som någonsin levt.
Han tycker det är bra att Kina anammat en marknadsekonomi som bryter kommunismens grepp över världens folkrikaste land och tvingar det regerande kommunistpartiet att "representera alla möjliga klasser".

Och ändå säger han att han fortfarande är marxist.

Man kan fråga sig varför Dalai Lama beundrar en filosofi som uppmuntrar människor att inte ifrågasätta sina ledare utan ägnar sina liv åt att förutsättningslöst dyrka och betjäna makthavarna? ( Jag har ju mina idéer)
Marxismen har moral, säger han, medan kapitalismen bara handlar om hur man skapar profit.
By the way... Biljetterna till Hans Helighets föredrag kostar mellan 21.50 till 360 dollar.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.