27 maj 2010

Konstnärlig frihet vs kommunistisk ofrihet

Det är en återvändsgränd att förirra sig in i spekulationer om Lars Vilks motiv. Då kan man hamna lika fel som vänsterpartiets ledare Lars Ohly:

”Å andra sidan är det viktigt att vara medveten om att Vilks syftar till att stärka rasismen och islamofobin genom sin konst".

DET ÄR SÅ DIKTATORER ARGUMENTERAR. Men den konstnärliga friheten har ingenting att göra med vad man gillar eller inte gillar. För övrigt har Ohly fel i sak. Han kanske inbillar sig att han bekämpar rasism medan han i själva verket befrämjar en rasistisk lära. Islam är fientlig mot och ser ner på icke-muslimer.

Men kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund står inte på vingliga ben (även om han gör det i invandringsfrågan):

- Jag är beredd att driva frågan vidare ända tills vi får ett entydigt svar från Lars Ohly om att det är oacceptabelt med varje form av hån, trakasserier, våld och förföljelse mot personer som på något sätt har utmärkt sig. Jag ska jaga honom.

Lars Ohly svarar: - Vi får inte i vårt självklara försvar för yttrandefriheten reduceras till nyttiga idioter som gynnar Vilks syften.

Hägglund: - Det spelar ingen roll vilket syfte man har. Det får aldrig någonsin förekomma en reservation när det handlar om yttrandefrihet och tryckfrihet.

Skränande pöbel

3 Kommentarer:

Knute sa...

Salman Rushdie:

“Om 25 år kommer vi att undra varför vi i toleransens och acceptansens namn bakband våra händer, slet upp våra strupar och gav upp det västerländska samhället.”

http://varstundisverige.blogspot.com/2010/05/utvecklingen-av-islam-i-europa-ingen.html

Naivtive sa...

Lars Vilks blev hindrad att utföra en föreläsning om "yttrandefrihet" även om det var ett yttrandeform inom konsten. Muslimerna stoppade detta med våld. Svenska polisen, vilken är en myndighet föll till föga av politiskt våld och böjde sig inför detta.

Vad vi bör tänka på är att det inte är Muhammed som hund eller pedofil eller what ever det handlar om utan en fasad som skall bibehållas. Islam får inte granskas kritiskt bakom fasaden av lögner, taqiyyahn. Muslimerna visar med all tydlighet att svaret mot försök till granskning besvaras med våld. Kommer någon för nära gapas det och som i Theo van Goghs fall även av döden. Han och Ayyan Hirsi Ali hade ju inte gjort annat än granskat koranen och visat öppet ett antal kvinnoförnedrande verser. Rättegången mit Geert Wilders är också ett exempel då han inte får använda sig av expertvittnen på koranen fritt. I en rättegång i Australen för något år sen försökte muslimerna förhindra att koranen skulle användas som bevis för islams våld och förtryck.

Det är genom att kritisera koranen och avslöja dess verklig budskap som vi stör islamisterna mest. Att falla undan för deras förtryck och vika oss gör vi oss själva den största skadan.

LP sa...

Lars Ohly kastar stora stenbumligar i glashus när han talar om nyttiga idioter! Hans politik är ju den nyttiga idiotins politik då det gäller att stärka de grupper som vill avskaffa demokratin och inför islamisk teokrati.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.