29 maj 2010

Konstnärlig frihet vs kommunistisk ofrihet

Det är en återvändsgränd att förirra sig in i spekulationer om Lars Vilks motiv. Då kan man hamna lika fel som Vänsterpartiets ledare Lars Ohly:

”Å andra sidan är det viktigt att vara medveten om att Vilks syftar till att stärka rasismen och islamofobin genom sin konst".

DET ÄR SÅ DIKTATORER ARGUMENTERAR. Men den konstnärliga friheten har ingenting att göra med vad man gillar eller inte gillar. För övrigt har Ohly fel i sak. Han kanske inbillar sig att han bekämpar rasism medan han i själva verket befrämjar en rasistisk lära. Islam är fientlig mot och ser ner på icke-muslimer.

Men kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund står inte på vingliga ben:

- Jag är beredd att driva frågan vidare ända tills vi får ett entydigt svar från Lars Ohly om att det är oacceptabelt med varje form av hån, trakasserier, våld och förföljelse mot personer som på något sätt har utmärkt sig. Jag ska jaga honom.

Lars Ohly svarar: - Vi får inte i vårt självklara försvar för yttrandefriheten reduceras till nyttiga idioter som gynnar Vilks syften.

Hägglund: - Det spelar ingen roll vilket syfte man har. Det får aldrig någonsin förekomma en reservation när det handlar om yttrandefrihet och tryckfrihet.

8 Kommentarer:

Knute sa...

Men så är det ju det här med Kristdemokraternas alltför generösa invandringspolitik... de har missuppfattat Jesus liknelse om den barmhärtige samariten, den handlar inte om att ta emot all världens fattiga och förföljda på skattebetalarnas bekostnad.

I det fallet verkar alla 7 riksdagspartierna vara mer än lovligt naiva. Inför valet har Moderaterna skaffat sig en propagandasång med texten: "Bygg en moské baby bygg gärna tre baby Låt ingen annan jävel krossa din idé baby"!

Verklighetens folk som konfronteras med invandringen befinner sig för närvarande någon annanstans än i riksdagen.

Knute sa...

På tal om Ohly: marxismen bygger på avund, läs här >>

Anonym sa...

Att tycka att Viks' provokationer är konst tyder på att vi har ganska låg nivå på det området i landet. En riktig konstnär behöver inte ta till "kiss och bajs"-språket för att dra uppmärksamheten till sig. Låt honom ta konsekvensen av sina handlingar om han provocerar folk. Satsa på unga lovande konstnärer istället för att ägna tid åt en idiot som Viks

Knute sa...

Anonym, ditt resonemang om "kiss och bajs" verkar mest vara ett svepskäl för att stryka islamisterna medhårs.

Peter sa...

Lär er mer om Islam och hur muslimer tänker. Nu finns det ca 600 000 muslimer i Sverige. Väldigt få svenskar har läst Koranen eller förstår vad Islam är för något.

Peter sa...

http://allahuakbar.se/wordpress/ är exempelvis en sajt för dem som vill läsa någon som är kritisk till Islam.

Anonym sa...

Vore trevligt om några av de 600.000 Peter refererar till skulle kunna tänka sig läsa på något om svenskar och svenska samhället och vår kultur (och varför inte Bibeln)för att förstå vad Sverige är för något. - De har ju trots all VALT att flytta hit!

Som arbetskamrat är jag less på undvikande, arroganta, nedlåtande invandrare vika beter sig som GÄSTER och som inte tror det framgår att de sysns att "vi har det bättre hemma".

Arbetar man i åratal med människor vilka inte vill/kan lära sig svenska språket - eller i övrigt har intresse av kulturen, samhället, människorna så tröttnar man, även som svensk.

I det mångkulturella samhället måste man åtminstånde ha ett gemensamt språk för att kommunincera - och det förefaller som vi får hoppas på andra och tredje generationerna.

Anonym sa...

Hej,

Skickade Anonymnt, för en stund sedan, en "propå" till Peter.Såg i efterhand att man måste skriva signatur...

Best regards,
Pussy Galore

p.s. Love you "song-film"!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.