14 maj 2010

L.A. bojkottar Arizona

Nu har "stadsfullmäktige" i Los Angeles beslutat att bojkotta Arizona därför att de ska skicka hem alla som olagligt befinner sig i landet.
Stadens styrelseordförande glänser i TV-ljuset över all uppmärksamhet han får.

LA. har kontrakt med Arizona som omfattar 58 miljoner dollar men de måste undersöka vilka de kan bryta utan att få en stämning på halsen.
Dessutom riktar man in sig på affärsöverenskommelser som inte kommer att göra livet obekvämt. Flygbolaget US Airways är ett Arizonaföretag men de kommer fortfarande att kunna landa på LAX.
Arizonas guvernör Jan Brewer kallar LAs agerande för barnsligt och illa genomtänkt och menar att Los Angeles styrelse har dålig känsla och uppfattning om vad Amerika i stort tycker.


LA ska nog också passa sig för att bli alltför stor i truten. 44 - 50% av deras elektricitet kommer från grannstaterna, inkluderande Arizona. Hoover Dam, på gränsen mellan Nevada och Arizona, har försett Los Angeles med ström sedan 1936. Den andra hälften av stadens elström kommer från koleldade kraftverk i Nevada, Arizona och Utah.
Den största kärnkraftverket i landet finns i Arizona och nästan 30% ägs av företag i Los Angeles och södra Kalifornien. De liberala ledarna i LA ville inte tillåta att ett kärnkraftverk byggdes i deras egen stat, men de hade inga problem med att bygga i Arizona. Folket i Los Angeles uppskattar nog inte sina politiker om Arizona svarar med samma mynt och stänger av strömmen.
Det finns ingen rim och reson i allt detta bråk, det är ett spel för gallerierna. Det finns ingenting i den nya Arizona-lagen som inte den federala polisen redan kan göra.
De krav som Arizonas lag ställer på de som inte är medborgare är inte annorlunda än de krav som redan finns i hela landet.

I princip vad demokraterna försöker göra med Arizonas lagstiftning, är att stärka sin position bland Hispanics inför valet i november. Personligen tror jag inte att latinamerikaner kommer att dras till vallokalerna av rädsla.

Det ser inte heller ut som vänsteruppviglarna gapande har någon större effekt på Arizona.Under två månaders tid har man sagt att den nya invandringslagstiftningen är rasistisk, men guvernören undertecknade häromdagen ett lagförslag som sätter begränsningar för etniska studier.

Lagen förbjuder skolundervisning av allt som främjar "störtandet av Förenta staternas regering", "hat mot en ras eller klass av människor". Den förbjuder också studier som "huvudsakligen är avsedda för elever från en viss etnisk grupp" eller "förespråkar etnisk solidaritet i stället för behandling av eleverna som individer."

Det verkar som lagen är skriven med anledning av två händelser under sista tiden. En var den skolutflykt som anordnades enbart för svarta barn "som en del av skolans ansträngningar att utjämna klyftan mellan svarta och vita."
Den andra var en professor vid UCLA, avlönad av staten, som höll ett brinnande tal till eleverna om att störta nationen och kapitalismen via en revolution.

4 Kommentarer:

MS sa...

Socialismens gift håller på att vittra sönder även USA. LA har inget att göra med Arizonas lagstiftning. Who made them God?

Dessutom så gäller denna s k omsorg bara alla små minoriterer som i sin iver att få trycka till dom "elaka vita rika" inte inser att dom förstör det land som dom av någon anledning flyttade till. Om USA nu är så hemskt och rasistiskt, varför flytttar dom inte hem?

Berit sa...

Många hispanics , kanske en majoritet, anser att LA tillhör Mexiko, inte USA. De anser att LA är ockuperat territorium.
En bra idé vore att USAs regering upphör med all assistans till LA

Anonym sa...

Varför sänder Arizona inte helt enkelt de invandrade personerna vidare till LA?

el malo sa...

Arizonas immigrationslag ar densamma som den federala, sa det ar inget att braka om. Olagliga invandrare ar parasiter som ska botfellas, settas i fengels och skickas tillbaka hem, eller precis detsamma som Mexico och andra lender gor med sadana kriminella.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.