31 maj 2010

Limbaughs 10 frågor

Obama höll presskonferens i torsdags, den första på 308 dagar. Det är längre uppehåll än någon av de tidigare tre presidenterna haft mellan de tillfällen de tillät pressen att ställa frågor.
För två år sedan, när han kandiderade till posten som president lovade han att hålla konferenser varje månad.
Även när pressen äntligen får tillfälle att ställa frågor återstår ändå många svar.
Rush Limbaugh, den mest populäre och mest hatade av alla politiska radiopratare har sina egna 10 frågor:

Video här.
• 1. Föredrar du golf eller basketball när du undviker det hårda arbetet att vara president?

• 2. Cirka 70% av det amerikanska folket tycker att Arizonas invandrings-lag är bra och vill att gränsen stängs. Vad vet du, Hugo Chávez, Fidel Castro och Felipe Calderon om dessa frågor, som vi andra inte vet?

• 3. Du säger att du inte kommer att vila förrän varje amerikan har ett jobb och oljeutsläppet i Golfen är stoppat och området sanerats. Så, varför semestrar du i Chicago under Memorial Day helgen och sedan återvänder till Washington för en Paul McCartney konsert?

• 4. På tal om Memorial Day, varför firar du inte dagen på Arlington National Cemetery? Undviker du Arlington på grund av det faktum att du gjorde bort dig där för några år sedan när du sa, "På denna minnesdag, då vår nation ärar sin obrutna linje av döda hjältar, och jag ser många av dem i publiken här i dag, är vår känsla av patriotism särskilt stark. "
Minns ni att han sade det? Han såg många av våra fallna hjältar i publiken, vilket betyder att han såg levande döda.

• 5. När du levererar dina Memorial Day kommentarer, om ordet "corpsman" dyker upp på din teleprompter, hur kommer du att uttala ordet?
"corpsman" eller "corpesman"?
(Det syftar på ett tillfälle när Obama som vanligt läste från sin teleprompter och inte kunde skilja på dessa två ord som har fullständigt olika betydelse.
corpsman=fältsjukvårdare, men så som Obamam uttalade det betyder det "döing")

• 6. Har du lärt dig att lösa stora problem genom att hålla "kniven mot strupen på folk" (eng. boot on the neck) från Frank Marshall Davis, Saul Alinsky, Bill Ayers, Jeremiah Wright, eller Rahm Emanuel?

• 7. När du sa till din personal, "Plugga igen det jävla hålet," var det ditt intryck att BP inte hade tänkt på det, och tog det fem veckor att komma fram till den lösningen? Vilka var några av de andra idéer du hade, om detta var din senaste och bästa idé? Plugga igen hålet?

• 8. När det gäller oljeutsläppet, skulle du säga att "bättre sent än aldrig" är ditt motto, eller är det, "varför göra idag vad man kan uppskjuta till morgondagen"?

• 9. Bör det amerikanska folket säga "tack" för ekonomin och för hur du agerat inför oljeutsläppet?

• 10. Har den mexikanska presidenten någonsin invändningar mot det du beordrar honom att säga?

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Av någon underlig anledning så skrivs endast positiva saker om den nuvarande presidenten i Sverige. Han är duktig på att ducka och att snacka.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.