11 maj 2010

Live from Arizona

Under min årliga bilresa över den amerikanska kontinenten tar vi en paus i Arizona, den stat som just nu upplever en storm av protester från illegala immigranter och vänstersympatisörer med anledning av den immigrationslag som guvernören undertecknat.Arizona tröttnade på att behöva ta alla kostnader och problem, som de illegala invandrarna orsakade och stiftade en egen lag som i princip är densamma som den federala lagen, som USAs regeringen gett blanka attan i att följa.

Guvernör Jan Brewer säger att hon skickat 5 brev till Obama och haft personliga samtal med honom angående gränsproblemen. Hon säger "att hennes förfrågningar har mötts med fullständig respektlöshet för folket i Arizona. Vi fick inte ens ett svar tillbaka vad gäller säkerheten vid gränsen. Det var dags för Arizona att ta ett eget beslut."

Media, som försöker undvika att ens beskriva våldsamheterna som pågår, upplyser inte heller om att redan 1940 införde Kongressen en förordning gällande olaglig invandring.
Alian Registration Act säger att alla icke-medborgare är skyldiga att alltid bära med sig "bevis på status-handlingar." Det var också den upplysning jag fick 1987 när jag fick mitt "green card".

70 % av Arizonas innevånare stöder den nya lagen och de enda klagomål jag hört är att den skulle ha införts tidigare.
Obama stöder upprorsmakarna och våldsverkarna genom sitt agerande och sitt motarbetande av guvernören och lagen, (federal och statlig). Reaktionerna hade blivit helt annorlunda om han sagt att han är FÖR lagen, och landets lagar. Hans attack mot guvernören och hans stöd för illegala, underblåser laglösheten.
Media, åtminstone MSNBC, går så långt att de beskrev ett "ifrågasättande" kring den senaste beskjutningen mot en Arizona-polis, utförd av illegala invandrande narkotikasmugglare, och menar att händelsen kan vara iscensatt.
audio

Också den vänsterinriktade Phoenix NewTimes skriver: "en rapport jämför de skador som denne polis fick med skador som en annan polis påstått att han fått vid ett tidigare eldstrid som var arrangerad . ....allt för att övertyga människor om att den tuffa Arizona lagen mot invandring behövdes......att detta var det exempel som man kan dra fram som bevis."

ObamaMedia vägrar att erkänna att gränserna fortfarande är vidöppna och att invasionen av spansktalande fortsätter. Detta passar nämligen inte in i den förljugna bild som levereras av Homeland Securitys direktör Janet Napolitano. Hon säger att våra gränser är säkrare nu än de någonsin varit. Det är nonsens, det vet hon och många av oss andra också .... men ObamaZombies är villiga att köpa alla lögner som kommer från hans administration. Och vissa inom media visar klart att de är mer än villiga att förvränga verkligheten i syfte att underminera brottsbekämparnas insatser i Arizona
--------
Ett exempel på vad som händer.
Sex av de största livsmedelskedjorna i Phoenixs tvingades avskeda 300 av sina totalt 1,500 anställda i förra veckan, sedan det visat sig att dessa befann sig olagligt i landet.
Deras platser fylldes omgående av arbetslösa amerikanska medborgare.


14 Kommentarer:

Anonym sa...

Gör du en årlig resa I USA. Med BIL?

Berit sa...

Helt riktigt. I stort sett varje år (20-25) har jag bilat över kontinenten, lite olika vägval och stater att besöka varje gång. Det finns massor att titta på, även om några transportsträckor är väl långtråkiga ibland.
Jag har aldrig upplevt så mycket oro bland "vanligt" folk som denna gång. Restauranger, motell, bensinstationer.....fullständiga främlingar pratar med varandra om ekonomi, politik, religion på ett sätt som aldrig förr.
Många hör också min accent och vill veta vad som försiggår i Europa och hur sjukvården fungerar i Sverige bl.a.

(PS. Min make har kört motorcykel fram och tillbaka mellan Florida och Kalifornien 3 ggr.)

DJ sa...

När jag fick mitt greencard för några år sedan var instruktionerna att förvara det på en säker plats och inte att bära det på mig hela tiden.

Berit sa...

Detta hittade jag i anvisningarna:

"Permanent Residents who are aged 18 and above are legally required to carry their Permanent Resident Card with them at all times. Permanent Resident Cards are valid for 10 years."

Knute sa...

ARIZONA Legislature demands to see Obama’s ‘real’ birth certificate…
…or else he won’t be on the Arizona state ballot in 2012.

Kudos again to Arizona. First they issue tough new laws on illegal aliens. Now they want to see irrefutable evidence that Obama is a ‘natrual born citzen.’ Maybe we’ll have a hat trick and JD Hayworth will kick John McCain out of the Senate.

PHOENIX — The Arizona House on Monday voted for a provision that would require Barack Obama to show his birth certificate if he hopes to be on the state’s ballot when he runs for reelection.
The House voted 31-22 to add the provision to a separate bill. The measure still faces a formal vote.

It would require U.S. presidential candidates who want to appear on the ballot in Arizona to submit documents proving they meet the constitutional requirements to be president. Phoenix Democratic Rep. Kyrsten Sinema said the bill is one of several measures that are making Arizona “the laughing stock of the nation.” (Maybe so, but he who laughs last, laughs best) KPHO

http://hodja.wordpress.com/2010/05/11/flere-stater-vil-se-obamessias%C2%B4f%C3%B8dselsattest/

Ann-Marie sa...

Jag håller med Berit, jag hade samma instruktioner; att bära det med mig hela tiden. Däremot så står det i instruktionerna för Social Security Card; att förvara på säker plats och inte bära det på sig hela tiden. Du kanske har blandat ihop dom två DJ?

DJ sa...

Det var svaret jag fick från tjänstemannen på Homeland Security Office när jag frågade honom direkt. Han var nog mer pragmatisk än de officiella reglerna. Men det kanske är bäst att stoppa green cardet i plånboken.

Berit sa...

En av mina väninnor har jobbat tre dagar i veckan på akutmottagningen i Phoenix men har nu varit utan detta extrajobb i två veckor. Inga illegala kommer dit längre.

Anonym sa...

kalle008:
I framtiden kanske vi får se Södertälje bojkotta Vellinge, eller Västervik bojkotta Göteborg. Av liknande anledningar.
Det verkar väldigt vettigt. I synnerhet det där att statliga resor inte får gå till A från C.
Den gamla historien från USA går så här: "California vill utgå ur unionen. USA säger: var ska vi skriva på?".

Anonym sa...

Amerikanerna skulle bli bestörta om den illegala invandringen upphör. Det är tack vare den som priserna pressas på resturanger och andra arbetsplatser med låga löner. Detta är dock ingenting som de på något sätt skulle reda ut att koppla ihop, lika lite som de kan räkna ut att en militärbudget på 1 triljon(!) inte direkt påverkar världsfreden positivt.

Tänk om en tiondel av de pengar som finansierar deras invasioner av andra länder istället kunde spenderas på bistånd i närliggande fattiga länder. Då skulle inte Arizona behöva bära hela den börda av problem som invandring tyvärr kan föra med sig.

Sverige är tack och lov fortfarande solidariska med internationella mått mätt (efter som SD ännnu inte lyckats skrapa ihop tillräckligt många lågutbildade gråsosse-volvoraggar-rednecks att rösta på dem). Jag hörde för ett tag sedan om en Stockholmskommun som sedan Irakkriget bröt ut tagit emot fler flyktingar därifrån än vad hela USA gjort.

Vad säger det om medmänskligheten och kristligheten i vår stora granne i väst? Vilken dubbelmoral!

Anonym sa...

Obama kommer lyckas med det som andra misslyckats med dvs total kollapsav USA. Bankrupta CA/LA ska sluta med denna typ av aktioner AZ egen stat men LA sannolikt oroligt att AZ illegala kommer till CA men om de inte vill ha fler illegala icke skattebetalande problem kanske de ska ha samma regler som AZ.

Ann-Marie sa...

Ja det är ju verkligen tur att vi har folk som “harfagre” som vet allt och som talar om för oss oupplysta andra om hur saker och ting är.
Tänk att det finns “rednecks” i Sverige. Hade jag ingen aaaaaning om.

Martin sa...

Amerikaner är som regel inte emot invandring, bara den illegala p.g.a. den ökade brottslighet som tyvärr följer i dess spår inklusive gäng (t.ex. Nortenos, Surenos, MS-13 etc), drogkarteller och människosmugglare.

Phoenix, AZ är p.g.a. dessa numera USAs "kidnappningshuvudstad". Att allt fler vill stävja denna utveckling verkar inte orimligt.

Innan man börjar skrika om racism bör man kanske också veta att den nation från vilken varje år det överlägset största antalet legala invandrare tas emot i USA är Mexiko.

Det var också onekligen intressant att igår se USAs justitieminister, Eric Holder, erkänna att han inte hade läst den Arizona lag som han, och president Obama, kritiserat offentligt vid flera tillfällen och hotat att vidta rättsliga åtgärder mot. Inte särskilt förtroendeingivande.

De flesta negativa kommentarer om denna lag verkar göras av folk som inte har läst den utan bara angriper den på ideologiska grunder.

Att döma av raportering i svenska media så Sverige verkar vara på väg i samma riktning, med starkt ökande brottslighet, till inte oväsentlig del beroende på att man inte bara tar emot legitima flyktingar och laglydiga invandrare utan även sådana som inte har någon som helst avsikt att följa svensk lag. Den svenska självgodheten kommer nog att få sig en rejäl knäck när följderna av detta blir alltmer uppenbara.

Christoffer sa...

Finns det några roliga människor från Sverige i Phoenix AZ?
Hör gärna av er..
Chrisissacson@Yahoo.com

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.