08 maj 2010

Mångfald splittrar

Omkring 200 spansktalande tonåringar marscherade i Morgan Hill, Kalifornien och skrek "Vi vill ha respekt!" Det var en reaktion på den kontrovers som uppstod när fyra studenter skickades hem från skolan därför att de hade på sig T-shirts med den amerikanska flaggan den 5 maj vilket är en nationell mexikansk högtid. (Cinco de Mayo)
De mexikansk-amerikanska studenterna tyckte att de fyra var respektlösa som bar färgerna rött, vitt och blått och hävdade att det bryter mot deras "First Amendment Rights" (yttrandefrihet, religionsfrihet, frihet att samlas).

Gruppen - mestadels gymnasieelever - lämnade skolan sedan de hört att de fyra studenterna skickats hem av studierektorn och nyheten "gick viral" på TV och på nätet. Många av de demonstrerande ungdomarna bar rött, vitt och grönt och två stora Mexiko-flaggor kan ses längst fram i raden.
Eleverna sade att de vill att folk ska se att de är stolta över sitt arv och de tycker att om man har de amerikanska färgerna är man respektlös.Grabbarna som intervjuas har helt rätt. En händelse som denna skulle inte ens ha ägt rum. De säger att de aldrig kunde tänka sig att vara med i nationell TV bara för att de bar en amerikansk flagga.
Anledningen till att de är på TV, är att de så kallade pedagogerna har misslyckats med sitt jobb. Genom att ömka och ge rättmätighet till de som känner sig kränkta, snarare än att intellektuellt utmana orsakerna bakom förseelsen, känner de mexikansk-amerikanska studenterna att de på något sätt är förolämpade. De känner sig kränkta eftersom några av deras amerikanska skolkamrater vägrar att ge avkall på sina First Amendment-rättigheter så att Mexiko-ungdomarna kan känna stolthet över ett land som deras föräldrar flydde ifrån.

Inget av detta skulle ha hänt om lärarna helt enkelt påpekat att de mexikansk-amerikanska studenterna också är amerikaner och att ta anstöt av att någon bär flaggan för det land deras föräldrar valde att komma till är ett ganska egendomligt sätt att tänka.

Firandet av mångfald firar bara våra skillnader och inte vår enighet!


7 Kommentarer:

Knute sa...

"The Deliberate Dumbing Down of America"

Amerikanske folkeskole elever fordummes og indoktrineres - frem for at blive uddannet - bevidst til at acceptere den globale kolonisering og opløsning af amerikansk suverænitet og frihed.

Dette er den chokerende tese fremsat i en omhyggeligt dokumenteret 750 siders tekst med titlen "The Deliberate Dumbing Down of America" af Charlotte Iserbyt.

http://blog.tv2.dk/literally/entry369621.html

Otto sa...

Det är fortfarande enfalden som splittrar. Inget annat.

Berit sa...

Och den firar du som vanligt Otto, det märks tydligt

MS sa...

Det är en sak att fira en högtid privat med familjen och en annan att kräva att andra ska "lida" för det. Nu är det USA dom bor i och i USA så gäller den amerikanska flaggan och inte den mexikanska. Svårare än så är det inte. Det blir så när man offerstämplar människor. Dom ser varje naturlig motreaktion som en personlig förolämpning. Om man inte styrker dom medhårs i varje liten fråga så är man en förtryckare och säkert i detta fall en rasist. Mångfald leder bara till splittring och att enfaldiga människor som dessa mexikanska ungdomar och deras ryggradslösa skämt till lärare får allt för mycket uppmärksamhet.

Om dom vill springa runt med dom mexikanska färgerna och inte se dom amerikanska så finns det en väldigt enklel lösning på det problemet. FLYTTA TILL MEXIKO!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Mexare och mussar verkar m a o ha en del gemensamt.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Glömde att nämna att båda grupperna har nedsättande uttryck för oss andra, gringo respektive kuffar. Bör i rättvisans namn kanske påpekas att även judar och zigenare har likartade uttryck på oss. Men det märkliga är att det får inte vi svenskar ha på dem. Då kommer DO och resten av etablissemanget och fyyyy-ar oss.

Vivian sa...

"Amerikanske folkeskole elever fordummes og indoktrineres - frem for at blive uddannet - bevidst til at acceptere den globale kolonisering og opløsning af amerikansk suverænitet og frihed."

Precis som eleverna i Sverige, Danmark, England, Tyskland o.s.v.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.