22 maj 2010

Kongressen borde skämmas

Mexikos president Felipe Calderón höll ett tal till US. Kongress där han kritiserade den nya lagen i Arizona angående illegala invandrare, samma lag som redan finns federalt, men som man avsiktligt undvikit att upprätthålla. "Jag motsätter mig kraftfullt...." sade Calderon och samtliga Demokrater och även en del Republikaner stod upp och applåderade.
Att Calderon arbetar för sitt lands egna intressen är förståeligt, mexikanska utvandrare, legala och illegala skickar hem 21 biljoner till Mexiko varje år. Det överskuggas bara av inkomsterna från olje-exporten. Det är ändå inte hans uppgift att kritisera lagarna i USA samtidigt som hans eget land har mycket strängare restriktioner.
Calderon ställde upp på en intervju med Wolf Blitzer där han svänger sig angående Mexikos lagar men biter sig själv i svansen.
Intervjun finns här.
Till Blitzers heder måste sägas att han inte stryker medhårs, som man kan vänta sig.

Ingen utländsk ledare inbjuds att tala till Kongressen utan att först ha fått godkänt vad han planerar att säga, så det var ingen överraskning att han skulle kritisera Arizona. Han var säkert inbjuden just för att göra det.
Vad som är alldeles oerhört skamligt är att ledamöterna stod upp och applåderade kritik mot en av nationens stater. Det är Obamas uppgift att försvara alla 50 staterna, inte bara 49. Det är ofattbart hur denna ledning har ett desperat behov av att be om ursäkt inför hela världen.


Jag kan inte dra mig till minnes någon administration som så hänsynslöst kör över viljan hos majoriteten av USAs befolkning. Det gäller både ObamaCare och nu olaglig invandring. De allra flesta amerikaner, 73%, tycker att det är riktigt att folk ska kunna verifiera sin status och 66% anser att de ska anhållas om de inte har godkända handlingar. Fördelningen mellan partier är 82% för Republikaner, 45% för Demokrater.

Medan Arizona får ta den värsta smällen från Vita Huset förbereder jurister i andra stater liknande lagar, i första hand Texas, Rhode Island, Utah and Georgia.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Ny efterforskning av Obamas bakgrund

An individual who would spend millions of dollars hiding his background and pertinent documents from the public, and who would make false statements about about his history, cannot be trusted to tell the American people the truth about what his policy initiatives are intended to do regarding the 'fundamental change' of America.

http://www.examiner.com/x-37620-Conservative-Examiner~y2010m4d28-New-investigation-into-Obama-background-spells-trouble-ahead

http://blog.tv2.dk/literally/entry371776.html

Knute sa...

Hjälten hos så många på vänsterflygeln var faktiskt inte som de menar han var. En 1 maj utan plakat med Che Guevara och med mexikanska flaggor är som en fisk med en cykel.

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/05/che-og-arbejderne.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.