05 maj 2010

Religionsfri basket

En 16-årig basketspelare från Bankeryd i Jönköpings län vill att diskrimineringsombudsmannen (DO) ska se över Svenska basketförbundets regler, skriver DN och Jnytt.

Den 16-åriga flickan, som är muslim, har förbjudits att spela med en åtsittande tröja under linnet. Tröjan hade hon eftersom hennes religion inte tillåter att axlar och armhålor visas. I sin anmälan vill hon att DO utreder om förbundets regler om matchdräkt är diskriminerande.

DO jobbar också hårt på att ändra hygienreglerna inom sjukvården så att muslimsk kvinnlig personal ska kunna ha tyg på underarmarna (bild).

DO jobbar uppenbarligen hårt på att muslimska kvinnor ska underkasta sig islam, Allah och mannen. Men ibland måste "religionsfriheten" ta ett steg tillbaka. Det är väl upp till basketförbundet att avgöra reglerna, inte DO.

5 Kommentarer:

Rog sa...

Det är så bisarrt detta. Inte ens internationellt satta regler inom idrott ska gälla dom. Det är så vansinnigt dumt. Ska försöka få fram id på damen i fråga. Så ska nöten hängas ut. Bryr mig inte om henne "unga ålder". Inom islam är du ändå sedd vuxen om du har slöja

Anonym sa...

Inom islam är du ansedd giftasvuxen som prepubertal flicka faktiskt!

Knute sa...

I en hidtil uset sejr for frie mennesker overalt er en kæmpemoske der var beregnet til at koste 300 millioner i den engelske by Dudley, trods overvældende opposition fra indbyggerne i byen, blevet skrinlagt.

55000 lokale have skrevet under som protest mod moskeen, men d'himmi regeringen så bort fra det og sagde den under alle omstændigheder ville blive bygget. Her til sidst gik det ikke som muslimerne og regeringen havde håbet.

... tusinder af muslimer var begyndt at hærge Dudley, kastede genstande mod de protesterende (skønt de ikke kunne nå dem) - og i denne proces virkelig viste islams sande ansigt.

EDL lederne rapporterede også at oveni i de tusinder at hærgende muslimer, var adskillige muslimske bander igang med at plyndre i Dudley. Gennembankninger og knivstikeri blev der også omtalt. West Midlands Police, den næststørste politistyrke i United Kingdom, kunne ikke få kontrol over de vilde muslimer.

Alligevel holdt de førende medier sig tilbage fra at rapportere om hvordan muslimerne bankede ikke-muslimer, og de satte aldrig ansigt på lovovertræderne. Det som gør det endnu mere ækelt er, at medierne ikke havde noget som helst problem med at dæmonisere EDL, der ironisk nok kæmper for de selvsamme friheder som disse rådne journalister i så rig grad nyder godt af. Hvilken ironi. EDL bliver helt rutinemæssigt svinet til i de britiske medier, ligesom Tea Party aktivisterne svines til i medier i USA.

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/05/moskebyggeri-forhindret-i-england.html

Knute sa...

Migrationsverket utsåg i höstas en jurist i muslimsk slöja till biträde åt en egyptisk man som söker asyl i Sverige. Han är kristen och har som asylskäl sagt att han och hans familj förföljts av muslimer i sitt hemland.

När han förstod att det biträde som utsetts åt honom var muslim begärde han att få byta biträde, vilket han fick. "Det är ren och skär diskriminering. Vi kommer att kräva staten på skadestånd på 100000 kronor för kränkning," säger Ismo Salmi, vid advokatfirman Salmi & Partners där kvinnan är anställd.

Dagen

Knute sa...

Att bära slöja är ett utmärkt sätt att slippa arbeta och leva på socialbidrag. Arbetsgivare är ju inte särskilt förtjusta i att anställa hijabkvinnor som skrämmer bort kunder.

http://www.pi-news.net/2010/05/gekuerzte-sozialhilfe-fuer-kopftuchtraegerinnen/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.