15 maj 2010

Roten till det onda

Skolor är inte längre skolor och det gäller för såväl USA som Sverige.
De är statliga indoktrinerings-institutioner som ägs och drivs av regeringen, med anställda tillsatta av regeringen och de har all anledning i världen att lära ut beroende av regeringen som det självklara. De har ingen anledning att producera en generation av barn som har lärt sig att klara sig själv. Det strider mot denna och varje organisations instinkt att överleva.

Att skicka barnen till statliga skolor är näst intill misshandel.

Vi oroar oss ständigt över att kyrka och stat måste hållas isär, det vore ju alldeles förfärligt om barnet skulle indoktrineras att tro på Gud! Vi borde ägna hälften av den energin till att vara mer uppmärksamma på att separera undervisning och regering.
Marxistiska kollektivister har kontroll över indoktrineringsinstitutionerna. Deras mål är att forma barnen till likriktade mesproppar, som är skräckslagna över att yttra någonting som kan förnärma någon.
Reglerna för vad som kan anses kränkande för någon skyddad grupp ändras alltid åt det mer restriktiva hållet. Så småningom kommer allt tal att ha möjlighet att kränka och såra och måste regleras av regeringen.

Försök övertyga mig om att ett skolsystem som ägs av regeringen, drivs av regeringen med personal anställd av regeringen inte kommer att inpränta i ditt barn att regeringen är svaret på alla problem.

Bara som exempel: Om katolska kyrkan haft fullt ansvar för undervisningen under flera generationer skulle vi säkert räkna pärlor och be till jungfru Maria varje dag.
Om det i stället varit Baptisterna som bestämt skulle vi inte spela kort eller dansa.

Skylten på bilden ovan sattes upp lagom tills Obama besökte en metallfabrik i Buffalo, New York.
Den uttrycker ungdomarnas uppgivenhet och irritation över arbetslösheten, men samtidigt en tilltro till att Obama ska ordna jobb åt dem.

De enda regeringen kan göra för att skapa jobb inom den privata sektorn är att flytta sig ur vägen. Tyvärr har Obama-administrationen låst fast sig vid att regeringen är svaret på allt.

11 Kommentarer:

Knute sa...

UK Catholic High School Forces Female Students to dress as muslims

The girls and their parents needn't expect the UK police to come to their aid - many female police officers are way ahead of Ellesmere Port Catholic High School and have already embraced the wearing a version of the muslim get-up.

http://europenews.dk/en/node/32098

Knute sa...

Canadisk barn mærker konsekvenserne af multikulturen

En canadisk mor har efter 163 forgæves besøg på skolekontoret set sig tvunget til at tage sin hvide datter ud af den lokale og meget multikulturelle skole William Tredway Junior Public School.

http://hodja.wordpress.com/2010/05/15/canadisk-barn-m%C3%A6rker-konsekvenserne-af-multikulturen/

Knute sa...

LA HISPANIC TEACHER CAUGHT ON TAPE CALLING FOR REVOLUTION

http://tundratabloid.blogspot.com/2010/05/la-hispanic-teacher-caught-on-tape.html

Knute sa...

En tanketorsk

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen fabler om at genindføre modersmålsundervisning for fremmedsprogede børn – hvilket skulle hjælpe dem til at lære dansk!

Hvordan er han kommet på den sære idé, at kundskaber i arabisk skulle gøre det lettere at lære dansk? Sådanne fantasier kan kun stamme fra muslimsk lobbyvirksomhed for at få undervisning i arabisk på skatteborgernes regning.

http://spydet.blogspot.com/2010/05/en-tanketorsk.html

Knute sa...

Danska politiker, i synnerhet socialdemokratiska mångkulturivrare, sätter sina barn i muslimfria friskolor

"Mens politikerne taler om at de har tilvalgt en lilleskole, en særlig pædagogik eller specielle forhold når det, som alle kan regne ud drejer sig om deres tilvalg af muslimsk fravær..."

http://monokultur.dk/2010/05/15/politikere-v%C3%A6lger-til-%C3%A6ldre-diskriminerer/

Anonym sa...

Nåja, den förra administrationen höll sig ur vägen, de var knappt ens i närheten av vägen och det slutade väl sådär. De var även först med att slänga statliga pengar på problemen. Kan vara lägligt att komma ihåg vilka som skapade problemen i första hand.

Berit sa...

Indoktrineringen i skolorna är inte något som börjat under de senaste åren. Att staten har så gott som monopol på vad barnen ska lära sig är inget nytt vare sig i USA eller Sverige .
Likriktningen, pacificeringen, att inte bry sig om att ifrågasätta och att barnen matas redan från början med att regeringen och politiker har ansvar för dem och löser alla problem (som samma regering eller den förestående skapat) är roten till det onda

Knute sa...

Sovjetpropaganda i folkeskolen

http://spydet.blogspot.com/2010/05/sovjetpropaganda-i-folkeskolen.html

Det var Ritt Bjerregård, der ødelagde Folkeskolen

http://spydet.blogspot.com/2010/05/det-var-ritt-bjerregard-der-delagde.html

Knute sa...

”Folkeskolen blev ødelagt dengang man lærte forældrene, at de ikke selv kunne varetage deres børn, dengang da lærerne og politikerne overtog forældrenes rolle og styrede børnenes udvikling og uddannelse. Så var det jo ikke FOLKESKOLE længere!

Derfor startede Sydkystens Privatskole, og mine børn er i dag glade for, at de gik i en ordentlig skole”.

”Sydkystens Privatskole er en selvejende institution. Skolen er startet i 1975 af en gruppe forældre, som ikke var tilfredse med folkeskolen.

Skolen er hjemmehørende i Solrød kommune. Skolen har ingen religiøse eller politiske tilhørsforhold, vi er en boglig skole hvor der bliver lagt vægt på, at børnene hurtigt lærer de elementære ting som at læse, skrive og regne.”

Sydkystens Privatskole er Danmarks største privatskole.

http://spydet.blogspot.com/2010/05/en-rst-fra-fortids-sunde-fornuft.html

Knute sa...

Dalai Lama: “I’m a Marxist.”

Sad, really, considering what communism has done to his country.

I have lost pretty much any respect I had for this man.

http://www.allamericanblogger.com/10776/dalia-lama-im-a-marxist/

Knute sa...

Det blidde en postning om laman:

http://everykindapeople.blogspot.com/2010/05/en-diffus-figur.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.