27 maj 2010

Så kallade antifascister ...

... försökte knivmörda så kallade nazister i Hallstahammar. De två offren var ute och delade ut flygblad som protest mot mordet på 16-åriga Beatrice i Västerås. Hon hade blivit stenad till döds.

Denna gång åkte gärningsmännen fast, men oftast står polisen handfallen inför vänsterns organiserade våld.

Definition: "Styrelseformer som betonar våldets rätt över demokratin och friheten kallas fascistiska."
10 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

En anonym företrädare för de så kallade antifascisterna kunde inte låta bli att komma med ett personligt angrepp. Skilj mellan sak och person om du vill få din kommentar publicerad.

Han skriver att socialistiskt våld inte är fascism.

Fascism som fascism, antingen man kallar det höger eller vänster.

Naivtive sa...

Faschismens fader Mussolini var en anarktistisk journalist och utvecklade sin Faschism därifrån. Kanske inte vad vänstersnoddarna har koll på

Roland X Pettersson sa...

Vänsteraktivisternas angrepp mot yttrandefriheten är lika avskyvärda som islamisternas angrepp mot yttrandefriheten. Sveriges riksdag borde snarast arrangera en debatt där man föreslår åtgärder mot dessa fascistiska hot.

LP sa...

Observera Vlt:s språkbruk, citat:

"Överfallet hade politiska motiv. Det var våldsaktivister på den extrema vänsterkanten som attackerade nynazister.
Företrädare för nynazistiska grupper - som betecknar sig som nationalister - hade
under eftermiddagen och kvällen delat ut flygblad i Hallstahammar."

"våldsaktivister" och "extrema vänsterkanten"
vs
"nynazister"

Oftast brukar de förstnämnda betecknas "vänsteraktivister". Kan man skönja ett tillnyktande hos den PK-drogade journalistkåren?

Fast man dänger ju till med "nynazister" så kanske inte? Dock skriver man ju att dessa "nazister" själv betecknar sig "nationalister" så kanske lite ljusning ändå. Undrar när man skall sluta att automatiskt sätta likhetstecken mellan nationalism och nazism. Vi har mycket att lära av våra nordiska grannar!

LP sa...

Och när skall man sluta betrakta islam som en religion och en folkgrupp när alla vet att det är en totalitär ideologi som kan anammas av vilken idiot som helst.

Ann-Marie sa...

LP; det blir förmodligen den dagen då helv-tet fryser till is....

magnus sa...

LP: "Oftast brukar de förstnämnda betecknas "vänsteraktivister"."
.
Men denna gång gick inte att dölja att ett seriöst mordförsök från deras sida utfördes och därför var det itne möjligt för media att använda ordet nästeraktivister denna gång. Tro inte att media blivit bättre för att de använde ett annat ord. Tänk i alla fall ett halvt varv innan du "analyserar". ;)

Naivtive sa...

Det som är så sorgligt är att protesten var emot ett stanade av en ung flicka som fick betala med sitt liv. Och de som protesterade blev genast nazister. Är inte de som attackerar en som protesterar mot ett mord för samma mord? Är det så vi skall se deras attack? Var de med och höll i steanr de med? Eller tycker de att syening är ok? Kanske det kan vara ett lämpligt straff för dessa unga mördare som ve verkar att ha varit väldigt nära att bli, just mördare. De har ju satt ribban, stening. Vi får väl trava upp en lave sten och släppa loss när de kommer ut från häktet. Eller hur skall man se på deras aktion?

LP sa...

@magnus

Jag brukar försöka tänka åtminstone ett varv innan jag skriver, men det är inte alltid jag lyckas.

I detta fall kanske även du borde tänka ett varv till och läsa nyanserna i min text lite mera ingående. Särskilt de två sista meningarna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.