28 maj 2010

Se så duktiga vi är

Det här är en bild från Carswell Air Force Base som illustrerar hur medveten man är om vikten av att spara energi; att minska på elektricitet, gas, vatten och andra bränslen och i stället använda alternativ energi.
Artikeln beskriver att man inköpt dessa "miljövänliga" elektriska bilar (som subventioneras kraftigt) och att det är vad alla kör omkring med på militäranläggningen nu.

Finns det någon som inte ser det fantastiskt, skrattretande, lustiga i denna bild?

Piloterna vid basen varvar upp planen i bakgrunden och tar dem för en tur minst en gång i veckan. Det bränsle som åtgår enbart för att lyfta..........Vilken absolut meningslös symbolisk gest!


8 Kommentarer:

Per Fridholm sa...

Ett obegripligt inlägg. Elbilarna på bilden ÄR överlägnsa de gamla traktorerna. Verkningsgraden på elbilar är mycket högre än på bensin eller disel, USA slipper köpa in olja från arab-länderna osv. Kan inte se en enda nackdel med att de kör med elbilar.
Tycker du att de skall använda analoga skrivmaskiner istället för datorer bara för att stridsvagnarna är analoga?

Berit sa...

Per, jag tycker uppriktigt synd om dig som inte ser det absurda i det hela.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Hoppas bara att muslim-kramaren Per orkade scrolla ned en bit och såg fotot på Hitler och stormuftin. Men naive halal-hippien kanske tror att detta bara var ett enskilt möte eller så kanske han börjar gagga om den nazist-vänlige påven, vilket förmodligen är mer sannolikt. Jag menar, det finns ingen ändå från pk på att dra fram katolska pedofil-präster medan man tiger som en mussla (no pun intended) om pedofeten mohammed och hans anhängare, vilka egentligen är ett betydligt större problem eftersom pedofili är sanktionerat i självaste koranen och av mohammed själv. Därför är det troligt att Per, om han nu ens dyker upp igen, kommer tjöta om den nazi-vänlige påven och hur många judar som miste livet p g a honom.

Per Fridholm sa...

Robin Shadowes sa...
"Hoppas bara att muslim-kramaren Per orkade " osv.

Vad svamlar du om? Jag har inte skrivit något om påven eller muslimer. Du kanske skall läsa inlägget innan du skriver.

Och till Berit. Du verkar inte förstå fördelarna med satsningar som dessa, så det är kanske därför du tycker det är absurt. Hade USA satsat på EV1 på 90-talet så hade USAs bilindustri fortfarande dominant och störst. Idag har ett par av jättarna gått i konkurs och flera andra räddats från konkurs av statliga pengar pga. att de inte velat satsa på teknisk utveckling. USA har alla möjligheter att ta ledningen igen, men skall de klara av det så är det nödvänligt med satsningar som den ovan.
Är övertygad om att om 30 år så kommer alla köra plugin-bilar, hyrbidbilar och bensinbilar kommer bli utkonkurrerande pga. sin dåliga verkningsgrad och sin kostnad.

Ett litet filmtips:

http://en.wikipedia.org/wiki/Who_killed_the_electric_car

Berit sa...

Per, om flygplanen vore batteridrivna vore en sak men nu är ju inte det praktiskt.
En F18 Hornet (troligen planet i bakgrunden), gör av med ca. 7000 liter bränsle per timme. Häp!

Ann-Marie sa...

Spara i smått och slösa i stort eller hur det nu heter....

Fridholm sa...

"En F18 Hornet (troligen planet i bakgrunden), gör av med ca. 7000 liter bränsle per timme"

Nej, på planet på bilden är en F16 falcon. Den är enmotorig, och drar därför mycket mindre än en F18, förmodligen bara runt 5000 liter /timme ;-)
(nu vaknade flygnörden i mig till...)

Berit sa...

Någon "flygnörd" är jag inte även om jag kan starta och landa en enmotorig Cessna i vackert väder.
Wikipedia säger detta om NAS Forh Worth vilket är detsamma som Carswell och inget av dessa plan är särskilt bränslesnålt.

Aircraft types initially based at NAS Fort Worth JRB were the F-14 Tomcat, F/A-18 Hornet and McDonnell Douglas C-9B Skytrain II. Current based Navy aircraft are the C-40 Clipper and McDonnell Douglas C-9B Skytrain II. The only Air Force aircraft is the F-16 Fighting Falcon. The Texas Air National Guard flies the C-130 Hercules. Currently based Marine Corps aircraft are the F/A-18 Hornet and KC-130 Hercules. Recently, the Army based a squadron of RC-12 aircraft at NAS Fort Worth JRB.

Ser du humorn i bilden nu?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.