16 maj 2010

Skränande pöbel

I kaoset under Vilks föredrag i Uppsala satt en man i publiken lugnt kvar och vände den andra kinden till, han var väl för för mycket gentleman för att provoceras av kvinnor:

"Han fick två örfilar, en av mig och en av Jasmin. Riwa3 rörde inte honom, hon spotta bara på honom."

"Haha sköön, jag spotta oxå i hans ansikte fucking griis!! Vill bränna honom!"

Affe skriver:

"Mannen i vitt är INTE Lars Vilks. Han har INTE ritat någon rondellhund. Han har INTE skymfat någon profet. Han är INTE (vad jag vet) någon värdelös/dålig/usel/tafflig konstig konstnär som bara vill ha uppmärksamhet.

Med andra ord, det går inte att bekvämt distansera sig från honom som så många verkar ha behov av att göra när det gäller Lars Vilks. Mannen i vitt representerar dig och mig och alla andra i Sverige som inte håller med den skränande pöbeln. Han uttryckte det som miljoner svenskar skulle vilja säga."

- - -
Det är en återvändsgränd att förirra sig in i spekulationer om Lars Vilks motiv. Då kan man hamna lika fel som vänsterpartiets ledare Lars Ohly: ”Å andra sidan är det viktigt att vara medveten om att Vilks syftar till att stärka rasismen och islamofobin genom sin konst".

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund: "Jag är beredd att driva frågan vidare ända tills vi får ett entydigt svar från Lars Ohly om att det är oacceptabelt med varje form av hån, trakasserier, våld och förföljelse mot personer som på något sätt har utmärkt sig." Expressen

- - -
Väl medvetna om att det skulle gynna Sverigedemokraterna är sossetidningarna och Sveriges television tysta om kalabaliken i Uppsala. Men vilket är farligast, islam eller SD?

- - -
Köp Lars Vilks världsberömda teckning här

14 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Vitskjortan har lärt sig bli en god dhimmi. Om han tror förnedringen kommer sluta där så är han allt bra naiv. Det där kommer bli vardagsmat för honom upphöjt till 10 om musslorna kommer till makten.

Malmö-Möllan sa...

Kvinnan i flerfärgad tröja skriker Fitta till polisen tidigare.
Läs chatten med Lars Vilks på Sydsvenskan:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article874513/Chatta-med-Lars-Vilks.html

Det är f-n det bästa jag läst på länge, vilken humor och vilka sanningar!

Berra sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Naivtive sa...

jag följde länken till Lars chatt på sydsvenskan och njöt av hans förmåga till att hålla huvudet kallt mot all trams som kommer in. All heder till Lars och hans offentliga kamp för yttrandefriheten.

Knute sa...

Snaphanen: Vilks-angreb er politisk terror

Sådan ville det i al fald blive betragtet i Danmark – særdeles alvorligt og som et angreb på staten. Her bliver Westergaards overfaldsmand Muhudiin M. Geele tiltalt efter terrorparagraf 114 med en strafferamme på livstids fængsel, skønt også hans overfald var “mislykket.” Det er naturligvis helt rigtigt, terror-hensigten og effekten er jo konstaterbar. Hvis Sverige pågriber de skyldige i brandattentatet på Vilks, – vi ved det ikke med sikkerhed endnu – vil det være interessant at se, hvad en svensk anklager skønner. I og for sig kvalificerer Uppsala overfaldet sig også til en terrortiltale, selvom vi næppe skal vente at se det. Der er ingen politisk opinion, der taler for at se det som terror, der er faktisk ingen opinion overhovedet. Alle politikere dukker sig i skyttegraven, Vilks er stadig politisk set en ikke-person.Det er appeasement over hele linjen, men man kommer ikke ned fra ryggen af en tiger, ved at lade som om, man ikke sidder der. Der er stadig fire måneder til valget. Ved at tie nu, kommer en lignende “sag” der ligger endnu nærmere på valget, til at slå meget hårdere mod dem, men det nytter ikke et fortælle en klasse, der har et sneglehus på ryggen, de flytter ind i ved enhver given “kontroversiel” anledning.

http://snaphanen.dk/2010/05/17/fjordman-og-selvmordparadigmet/

Tony sa...

Han i vit skjorta vet att om han skulle ha gjort något så skulle han ha blivit misshandlad och sedan fått ett straff av staten för att han reagerat. Det ser man av att de har släppt alla muslimer som attackerade Vilks och poliser. Troligen kommer inte dessa flickor, som uppenbarligen kränkte mannen i vit skjorta, att få något straff heller.

Det han gjorde var bäst för honom och det kommer att visa att staten inte bryr sig om hur muslimer behandlar folk.

Det är som när några stollar försöker föminska brandattentatet mot Vilks hus med att påpeka att det inte kunde vara några islamister eftersom en Pet-flaskor hade brukats. Men det gör det värre, det betyder att även vanliga muslimer utan terrorutbildning gör liknande handlingar.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mats (Malmo) sa...

Det verkar ändå som mannen i vit skjorta har reagerat. Se Affes Statistikblogg på denna länk:
http://affes.wordpress.com/2010/05/16/visa-respekt-din-javla-griiiis/

Johannes Forsblom sa...

Jag håller inte med dig. Ska vi kalla Vilks för en konstnär eller för en aktivist? Och hur skiljer man konst från aktivism? När passerar konsten det sköna och förvandlas till ett uttryck för det fula? Kan det fula betraktas som konst?

Läsa gärna mer om min analys om Vilksaffären här:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/lars-vilks-med-ratt-att-kranka.html

Anonym sa...

Man förstår varför polisen i deras hemländer måste ta i så hårt att det blir dödsoffer.

Knute sa...

Robin Shadowes, jag tog bort din kommentar av hänsyn till mannen i vita skjortan. Men visst har du har rätt i att man inte ska visa underdånighet mot mohammedanerna.

Knute sa...

Det är inte Vilks som hotar Sooreh Hera

"Utgångspunkten tycks vara att Vilks konst provocerar fram en mer eller mindre förståelig reaktion. Men Vilks visade inte egen konst. Anfallet kom under Sooreh Heras video – en religionskritisk film, av en kvinna som flytt t från den islamistiska diktaturen Iran – i vilken profeten Muhammed placeras i en homosexuell kontext. Vem är det som kränker vem här?"

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/det-ar-inte-vilks-som-hotar-south-park-och-sooreh-hera_4715793.svd

Knute sa...

Muslims arrested in Sweden for plot to kill Motoonist are Kosovar Albanians

Don't they know that all Muslims in Kosovo are moderate, peace-loving pro-American Religion of Peacers?

His sister says she has difficulty accepting that her brother is now a suspect in the attack against Lars Vilks.

"He's extremely kind. Certainly he's religious, but that doesn't mean that he would do such a thing," she says....

Of course not!

http://www.jihadwatch.org/2010/05/muslims-arrested-in-sweden-for-plot-to-kill-motoonist-are-kosovar-albanians.html

Johannes Forsblom sa...

Kära läsare.

Lars Vilks är ingen konstnär utan en aktvist som vill gömma sig bakom den "konstnärliga friheten." Hans tidigare verk är en protest mot kommunen i Helsingborg och teckningen av Muhammed som rondellhund är också en protest och en provokation, (mot vad vet jag?).

Men frågan är var gränsen går mellan "konstnärlig frihet och hets mot folkgrupp?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.