30 maj 2010

Som bortskämda barnungar

Chris Christie, guvernör i New Jersey, är en politiker vars namn vi bör lägga på minnet.
När han tillträdde tjänsten hade staten ett budgetunderskott på 800 miljoner dollar men han kommer inte att föreslå höjda skatter och inte heller några allvarliga nedskärningar i de social bidragsprogrammen. Det första han gjorde var att "frysa" budgeten. Genom att göra det sparade staten mer pengar och kunde nästan täcka hela underskottet. Guvernören vidtar de åtgärder som krävs för att rätta munnen efter matsäcken.

Man tycker att det borde vara goda nyheter, men vad vill folk i New Jersey ha?

CBS gör en undersökning och man vill ha en skatt på miljonärer!
"Jag ser hellre en skatt på miljonärer. Det är på tiden att vi slutar betala för alla andra", "Beskatta miljonärer låter bra. Den enda som oroar mig är att miljonärer har möjlighet att ta sina pengar och lämna, staten,"
"Jag vill inte se en minskning i social service. Jag vill se att miljonärer beskattas,"

( Som läget är nu betalar 1 procent av inkomsttagarna 40,4% av alla skatter. Det överstiger i redan pengar vad 95% av alla andra skattebetalare bidrar med tillsammans. 1,4 miljoner människor betalar mer än 134 miljoner tillsammans.)

Videon ovan får mig att inse att vi är närmare Grekland än vi vill tro.
Lärarna och deras fack tillhör de som skriker högst och Guvernör Christie höll ett möte för att förklara åtstramningarna, som i själva verket mestadels innebär att man inte automatiskt höjer alla poster i budgeten, (vilket på politikerspråk betyder minskning).Fackföreningsmedlemmar gillar inte att man sätter ett tak för utgifterna. Under frågestunden i slutet av mötet säger en lärare, Rita Wilson, att om hon betalas 3 dollar per timme för sina 30 elever skulle hon tjäna $ 83.000, men att hon kommer inte ens i närheten av det.
Christie svarar: "Du får mer än så om man räknar in kostnaden för alla förmåner,"
När Wilson, som har en magisterexamen, sade att hon inte kompenserades för sin utbildning och erfarenhet, säger Christie att ingen tvingar henne att göra det arbetet, hon kan göra något annat.
Många i publiken applåderade.

Om lärar-facket hade gått med på hans krav att frysa lönen under ett år och att lärarna själva bidrar med 1,5% av lönen till sina egna sjuk-och-pensionskassor skulle inga åtstramningar inom undervisningen behövas.
"Ditt fack påstår att detta är det historiskt största angreppet på allmän utbildning i staten" säger Christie . "Det är därför facket inte har någon trovärdighet, när man kommer med så dumma uttalanden "

De av oss som arbetar inom den privata sektorn har alltid förstått att om man inte tycker att man får lön för mödan packar man sina väskor och drar till grönare betesmarker .Offentligt anställda fattar inte det eftersom giriga fackföreningar fyller deras huvuden med dumheter.


Lärarlöner är offentliga och det visar sig att Rita Wilson ovan, tjänar 86,389 dollar per år. Dessutom får hon inbetalningar till sin pension och sjukvård med 22,000 varje år så hon kostar skattebetalarna mer än 100,000 tusen.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.