24 maj 2010

Sverige dömt till sossestyre för evinnerliga tider

Egentligen är det självklart att följa de demokratiska spelreglerna, som Folkpartiets ordförande i Olofström gör, när hon deklarerar att samarbete med Sverigedemokraterna inte är otänkbart. Enda chansen att slippa en rödgrön regering är om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och blir vågmästare mellan blocken, och i likhet med Dansk Folkeparti stöder en borgerlig regering.

Kommer sossarna att vinna valet i höst på grund av kronprinsessans bröllop? Den perfekta måltavlan i vänsterns världsbild som handlar om avundsjuka. Bröllopet ger journalisterna anledning att vända bort uppmärksamheten från massinvandringen.

Det är känt att politiker inte är några större begåvningar nuförtiden, men jämfört med de rödgrönas partiledare har den borgerliga alliansen storartade statsmän. Vilket dock inte hjälper mot sossarnas effektiva demagogi:

Pengastopp hot mot kommunjobben, skriver fackföreningstidningen Kommunalarbetaren. Tidningen tar upp ökande fattigdom och socialbidragsberoende, och menar förstås att det är regeringens fel.

Det finns en blind fläck i resonemanget, varifrån kommer alla dessa nya fattiga? Jämfört med de ökande sociala och ekonomiska kostnaderna för invandringen är tolv miljarder mindre i statsbidrag till kommunerna en droppe i havet...

Två beställda opinionsmätningar samma dag: "Svenskarna blir allt mer positiva till invandring... samtidigt tappar Sverigedemokraterna allt mer i stöd."

Men undersökningen visar inte någon förändring av attityden till invandring, inte under senare år. Tidningarnas rubriker är rent ut sagt lögnaktiga. Syftet med att koppla ihop de två undersökningarna är naturligtvis att hålla SD utanför makten. Sverige är verkligen ett totalitärt samhälle.

Det är en trist trend att SD backar i opinionsmätningarna. Förklaringen är att de utmålas som främlingsfientliga. Ändå röstar många invandrare på dem. Varför? Därför att även invandrare kan vara stolta över Sverige och de grundvärderingar som råder här. Och att de begriper att Sverigedemokraterna till skillnad från de 349 i riksdagen inte skäms för sitt land.

15 Kommentarer:

Knute sa...

Två beställda opinionsundersökningar samma dag: SD backar och svenskarna mer positiva till invandrare.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.375398-ras-for-sverigedemokraterna

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.375408-svenskar-positivare-till-invandrare

Ann-Marie sa...

Jag ger inte ett vitten för dessa s.k. opinionsundersökningar. Vad är det som säger att folk svarar sanningsenligt? Speciellt med tanke på att anonymiteten inte är garanterad. Vinklade frågar som sedan kan tolkas som f-n tolkar Bibeln osv. osv.

Ann-Marie sa...

http://politisktinkorrekt.info/2010/05/24/analys-som-undersokning-vantolkas-av-media/
kalle008 berättar hur dessa går till....

Anonym sa...

Ja vad stod det mer att mest positiva är storstadsbor, kvinnor o yngre....

//Signature

Knute sa...

Tack för länken Ann-Marie, den är infogad i inlägget:

Men undersökningen visar inte någon förändring av attityden till invandring, inte under senare år. Tidningarnas rubriker är missvisande.

brodeur sa...

Snacka om att tolka resultatet som fan läser bibeln, 45% eller fler vill ta emot färre. Dvs SD politik. Det är inte så att 55 % är för den förda politken snarare 20 %

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Till skillnad från våra grannländer kommer svensk media via etablissemanget ständigt med nya förklaringer och ursäkter,är det inte om brottslighet så handlar det om "attityder" och åsikter om invandring,nu slår aftonlögnen upp på stort,man har hittat en ny ursäkt:Marie Demker, professor i statsvetenskap på Göteborgs universitet och Södertörns högskola har nu kommit fram till att:"Det finns nog två förklaringar. Sverige har varit ett invandringsland sedan andra Världskriget. Det är inte som i Norge och Danmark där det är något nytt sedan 80-talet, här har det börjat bli mer av en normalitet"

hmm...1:Demker,börja med att skilja på invandring och asylmottagning,dvs börja med att skilja på folk som försörjer sig själva och folk som måste bli försörjda av skattebetalarna,sen kan vi disskutera vidare.hycklare.Men hon fick en fjäder i hatten samt ett litet karriärssteg uppåt för att bli "offenlig" och följa etablissemanget,och då = mer inkomster naturligtvis,om inte annat framöver.

Den vanligt ovetande svensken går på snacket om "invandring",för svensk media drar ALLT som har med invandring att göra över samma kam,pratar om somaliska analfabeter på samma sätt som finska arbetare,allt är ju per definition invandring...svensk medias största hyckleri och lögner blir det när man blandar samman ALLT på det sättet,och därför blir det så lätt att komma med ursäkter - eller anklaga någon för att vara rasist.

/trader

Anonym sa...

Jag undrar snart var dom hittar alla dessa svenskarna, har dom frågat folk med permanent uppehållstillstånd, David Isak, vem och var. Fanns det verkligen svenskar?

Jag undrar jag..

David

Anonym sa...

Visst är det trist att konstatera den nedåtgående trenden i opinionssiffrorna för SD. Men förklaringen behöver inte vara att SD utmålas som främlingsfientliga, utan kanske snarare tvärtom.

Jag är ganska säker på att orsaken är avhopp från SD till Nationaldemokraterna. Har man väl tagit steget över till SD från de etablerade partierna är det extremt sällsynt att man går tillbaka dit igen. Däremot kan man bli så frustrerad och förbannad över sakernas tillstånd, så man hoppar vidare till Nationaldemokraterna.

ND:s möjligheter att komma in i riksdagen i detta val är emellertid obefintliga, så denna röstförflyttning är mycket olycklig för Sverige, eftersom de ändrade riksdagsrösterna blir helt bortkastade för både SD och ND.

Däremot kan det vara meningsfullt att lägga sin röst på ND i vissa kommunval i år, men vara tillräckligt slug att svälja förtreten och taktikrösta på SD till riksdagen. Vid nästa val har säkert även ND möjligheter att nå över 4-procentspärren till riksdagen, och då kan vi kanske få in två partier i riksdagen som öppet vågar visa sig kritiska till denna förödande, okontrollerade massinvandring.

/WMB

Danne sa...

Massinvandringen är ingen stor valfråga för majoriteten av oss svenskar som inte har främlingsfientliga åsikter. Kan vara därför den inte får så stort utrymme.

För mig är saker som sjukförsäkring, vård/skola/omsorg, infrastruktur, miljö, arbetspolitik och skatter betydligt mer intressanta och högre prioriterade valfrågor än invandringspolitiken.

De etablerade partierna vet såklart om detta och lägger inte energi på att driva en valrörelse om saker som invandringspolitik eftersom det inte finns några stora skillnader mellan blocken där ändå.

Anonym sa...

Danne, du har möjligtvis inte funderat över att det kan finnas ett visst samband mellan "sjukförsäkring, vård/skola/omsorg, infrastruktur, miljö, arbetspolitik och skatter" å ena sidan, och å andra sidan kostnader för bostäder till och försörjning av alla dessa förhoppningsfulla människor som kommer hit till ett litet land, där det fattas både bostäder och jobb?

Från dag 1 måste alla dessa massinvandrade människor nämligen ha någonstans att bo samt försörjning, dvs mat, kläder, utbildning, vård, omsorg osv. Det vill säga just till dina prioriterade valfrågor.

För att klara detta behövs jobb som skapar resurser, åt dem och åt oss. Dvs produktion av varor som exporteras. Detta fanns på 70-talet, och då behövdes invandringen. Nu har alla dessa industrijobb för längesedan försvunnit till låglöneländerna.

Här saknas inte arbetskraft. Här saknas den typ av jobb som genererar pengar till landet (och till massinvandringen). Här finns inte tillräckligt med resurser längre till kostnaderna för bostäder, försörjning, sjukförsäkringar, vård/skola/omsorg, infrastruktur och allt det du tyckte var viktiga valfrågor.

Det har alltså INGENTING med det i vissa kretsar populära ordet "främlingsfientlighet" att göra. ALLT handlar om fördelning av våra gemensamma resurser - pengar med andra ord.
Eller tillhör du också dem som tror att pengarna växer på träd, så det bara är att plocka till sig och dela ut? Då förstår jag att massinvandringen inte är någon stor fråga för dig.
/WMB

Knute sa...

"Ju fler svenskar med invandrarbakgrund, desto mindre invandringsmotstånd.

Trots att gruppen invandrare inte är homogen utan representerar människor från hundratalet nationer.

Trots att dessa invandrares intressen inte sammanfaller. Trots spänningarna mellan kristna och muslimer från Mellan Östern.

Trots rekordstor arbetslöshet och ekonomisk kris och social nedrustning, så går tydligen lojaliteten med invandrare som kollektiv före de egna gruppintressena."

http://swedewatch.blogspot.com/2010/05/ju-fler-svenskar-med-invandrarbakgrund.html

Knute sa...

Senaste opinionsmätningen: Avståndet mellan blocken krymper och Sverigedemokraterna skulle få en vågmästarroll.

http://aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7182968.ab

A. Einstein sa...

Etniska svenskar, naturaliserade dito och assimilerade har absolut inte ändrat uppfattning om att det räcker med invandrare sedan flera år tillbaks! Faktum är att det väller in flyktingar och deras anhöriga i Sverige. De är inga "invandrare" som helst. De är muslimer och islamister, varav de senare gärna låter dumma svenska politiker tro att de är "integrerade" men aldrig ens skulle komma på tanken eftersom begreppet inte existerar för en rättrogen! Antingen är man rättrogen eller också "otrogen". Så enkelt är det och en rättrogen=islamist har ett mål, statsstyrd islam och då väntar för ALLA sharia, koranen och mässande imamer. Vansinnets dignitet förstås av den här bilden från Borlänge den 1 maj när den somaliska gruppen, "trimmad" för den svenska arbetsmarknaden, demonstrerade för att få jobb!
http://i47.tinypic.com/t4y815.jpg

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.