02 maj 2010

Vem har rätt att avgöra?Det kommer ett tillfälle när man tjänar tillräckligt med pengar, säger Obama.
Jag tvivlat på att det stod skrivet på hans teleprompter, det kom direkt från hjärtat.

Jag undrar vem han syftar på?
Kan det vara hollywoodproducenter som George Lukas eller Steven Spielberg som tjänade 170 och 150 miljoner? Harrison Ford kanske som tjänade 65 miljoner, för han kan väl inte mena sin goda vän Oprah, den högst betalda underhållaren av alla med 275 miljoner?
Tiger Woods, Madonna, Bruce Springsteen, Elvis Presleys familj, Rascal Flatts???

Nej, jag tror inte att Obama missunnar dem alla miljoner och det gör inte jag heller.
Jag tror i stället att han syftar på affärsmän, folk inom finansvärlden. Han missunnar dem och vill vara den som bestämmer vad som är tillräckligt.

Hur många chefer för finansföretag tjänade lika mycket som de 20 högst betalda inom underhållningsbranschen enligt Forbes lista under 2009?
Svar: Ingen!

Vem avgör hur mycket som är tillräckligt mycket? Är det regeringen som ska avgöra hur mycket var och en kan tjäna?
Vilka är det han tänker lägga lock på? De ambitiösa, de talangfulla?
Han missunnar framgångsrika människor och det är tydligt vilka han betraktar som sina och samhällets fiender.
Mr. President, du tjänade själv 5 miljoner förra året , är det tillräckligt?

I ett fritt kapitalistiskt samhälle är det en människas arbetsförmåga och yrkesdisciplin som ska styra inkomsten.
De rika blir rikare därför att de fortsätter att göra det som gjorde dem rika till att börja med och samma sak gäller för de fattiga.
Det får inte vara så att de enda som får en klapp på axeln och gratulationer för att de har mycket pengar är de som vinner på lotteri, alla andra ska skämmas.


1 Kommentarer:

Knute sa...

Det kommer ett tillfälle när man tjänar tillräckligt med pengar, säger Obama. Liknande resonemang kunde man höra i talen av Mona Sahlin och Lars Ohly igår 1 maj.

Med en rödgrön regering väntar grekiska tillstånd. Sverige skulle behöva en solid borgerlig regering, en sådan som nyligen vann valet i Ungern. Brussels Journal skriver:

"Samtidigt som de kommer att minska skatter och krympa många ministerier, kommer Fidesz också att orsaka turbulens i Europa. Partiet kommer att plåga de som ljuger om sin politik i Bryssel. De ena frågan som Budapests nya ledning kommer att ta upp är behandlingen av minoriteter och den andra gäller ekonomi. (Förresten! tre av de fyra romska parlamentariker är Unga Demokrater.)

Tänk bara på Greklands kreativa bokföring och flera kommande konkurser och som påverkar Ungern ekonomiska tillstånd. Fidesz nya team menar att de eurokratiska sympatisörerna för socialdemokraterna gav bailout-pengar som möjliggjorde för dessa att sitta kvar. Fonderna kom under villkor som förhindrade att de blev förnuftigt investerade. Lån till verksamheter som ger vinst - bra investeringar - skulle ha garanterat återbetalning. Att tillåta räddningspengar som ska användas för betalningar till politiska favoriter blockerade en väg som ledde till ingenstans."

http://www.brusselsjournal.com/node/4415

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.