04 maj 2010

Vems land är det?


Första maj, en dag för socialister att demonstrera och i många av USAs städer såg vi protestmarscher av "bandelitos" och deras sympatisörer.
"Ok, vi är här. Vi bröt mot lagen för att komma hit. Vi bryter mot lagen genom att vistas här och vi bryter mot lagen genom att vi jobbar här ... och ärligt talat, amigos, så skiter vi i om du gillar det eller inte! Det är ditt problem. Om du försöker arrestera oss --- om du så mycket som tittar snett på oss behöver vi bara skrika rasprofilering och brott mot mänskliga rättigheter och alla nyhetsrapporter över hela världen kommer att förbanna dig."

Jag själv bor i USA som en legal invandrare.
Det innebär lång väntetid, advokatkostnader, friskintyg, kostnader för översatta dokument, kriminell bakgrundscheck. Om jag skulle flytta till Tyskland, Frankrike, Mexiko eller Kina... vilket annat land som helst, krävs i stort samma dokumentering.

Men folk från Mexiko, bara för att de råkar vara bruna och därmed gör vita människor till geléklumpar av skuld, ska bara kunna vandra in i landet, använda våra skolor gratis, vår infrastruktur, vår sjukvård och leva här illegalt utan att betala en cent. Vissa medger att de betalar skatt eftersom , om de har 6 barn, får de mer tillbaka än de betalade in.

De vill beskyddas av Amerikas Konstitution men de vägrar att lyda landets lagar.

Los Angeles borgmästare marscherade med i protesten där fackföreningsmedlemmar tutade i horn och ropade, " Ingen människa är illegal".

Folk bar skyltar med texten,"Vi är människor"
Vad betyder det? Ingen har ifrågasatt den saken.

Många av de församlade, som anser att vi ska ha illegal invandring, är från organisationer som öppet yrkar på Förenta Staternas undergång. Dessa skyltar behöver inte någon närmare förklaring och inte heller de web.sidor de gör reklam för.

Detta handlar inte om reformering av invandringslagar. Detta är krav på total amnesti, inget annat gäller. Och för politikerna handlar det om att värva röster.
Och det sk. problemet med rasprofilering är löjligt och används bara för att göra polisens arbete omöjligt.
Så gott som alla illegala i Arizona är latinos, mest mexikanare. Men om man stoppar latinos profilerar man. Catch 22 !
Mexikanare invaderar Arizona men om man letar efter lagbrytare får man inte kolla mexikanare.
Samma resonemang gör att man inte kan närmare kontrollera unga muslimska män i säkerhetskontroller på flygplatserna, om man inte samtidigt undersöker alla kroppsöppningar på 90-åriga, blåögda mormödrar.

Lite mer läsning:
Senaste våldsamheterna kräver 25 liv nära mexiko-gränsen.

Arizonapolis skjuten i öknen.

17 personer anhållna i samband med beskjutningen

4 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Här är en väldigt talande bild: http://weaselzippers.us/2010/05/04/when-a-picture-says-a-thousand-million-words/#comments

Knute sa...

Här är texten på demonstranternas plakat på bilden Ann-Marie länkar till:

"Ge oss fri sjukvård
Jobb - inga skatter
Hus
Mat
Ni är skyldiga oss det Amerika!
Vi kommer att skjuta fler poliser i Arizona tills vi blir fria/får gratis!"

Ann-Marie sa...

Tack Knute! Jag förutser alltid att alla kan engelska. Det kanske jag inte borde göra.....

carl sa...

Det liknar ju som det vore Sverige o muslimer

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.