07 juni 2010

Antisemitism, förklädd som "fredsprotest"

Under alla mina år "borta" från Sverige (24 hittills) har jag alltid med stolthet berättat vilket land jag kommer ifrån när folk frågar. Det är med tvekan jag kommer att göra det i fortsättningen. Sverige håller på att göra sig känt som antisemitismens högborg.

Nyheten om hamnarbetarnas bojkott och ställningstagande, dess öppna stöd för Hamas och propagandan för att förmå andra avdelningar att hänga på, sprider sig över internet och media.

Antisemitism, förklädd som "fredsprotest"; Peter Annerback har blivit kändis.

Amerikanska och brittiska tidningar skriver om Sverige nya image: hur "Malmös judiska befolkning attackerades av en skränande hop araber och svenskt vänster-slödder medan polisen bara tittade på".

Den nya antisemitismen är så försåtlig och lömsk och sprider sig över världen med ett hat som vi inte sett på över 70 år. Vi finner den inte bara hos hamnarbetare men hos världsledare och akademiker också. Deras avsky maskeras som "anti-zionism" och "legitim" kritik av Israel, men bitterheten och intensiteten avslöjar deras egentliga motiv.

Amerikahatet förklarar kanske en del av detta, eftersom Israel och USA har räknats som bundsförvanter, åtminstone tills Obama kom till makten.
Feghet är säkert en annan stor anledning. Människan söker en syndabock när nationella, kollektiva och personliga förväntningar grusas. Man hotas inte med en dödsdom och fatwa om man kritiserar judarna. Det förekommer inga judiska självmordsbombare i London, Madrid eller Bali.
Dessutom måste någon "rå för" att terrorister från oljerika länder hatar oss.

Bild härifrån.

33 Kommentarer:

Berke sa...

Men för hel***te. Bara för att man kritiserar Israels idiotiska beteende betyder det INTE att man är antisemit. Är det svårt att förstå?

LP sa...

@Berke

Nej man kan givetvis kritisera staten Israel utan att vara antisemit.

Tyvärr är det väldigt många nyttiga idioter som går antisemiternas ärenden då de kritiserar Israel. Kritisera Hamas för omväxlings skull, it takes two to tango som bekant.

Att de sk "kritikerna" pga idioti eller ren elakhet väljer att helt bortse från den situation Israel befinner sig i, är i sig ett problem. Man kör på precis som om det gällde en liten gränstvist mellan två jämbördiga parter. Israel är omringat av folk och länder som är uttalade antisemiter, som vill att Israel upphör att existera, som vill döda eller fördriva alla judar.

Detta är den vardag Israelerna lever med. Vore det inte för USA skulle Israel försvinna med buller och bång redan imorgon. Deras kärnvapen skulle inte rädda dem mot islams fanatiska anhängare. Inte en jude skulle skonas och om flera MENA-länder lyckades skaffa kärnvapen, skulle EU i ett sådant scenario antagligen tvingas lämna ut de judiska medborgare som lever här. Alla skulle dödas med nazistisk effektivitet.

Detta är deras verklighet. Detta kan man lätt glömma bort i folkhemmet där miljöpartister och andra idioter fantiserar om att avveckla det svenska försvaret och öppna våra gränser på vid gavel för diverse slödder och pack som lärt sig hata oss sedan födseln. Snacka om att sakna reality check.

Förmodligen kan det i de muslimska grannarnas ögon kvitta om Israel gör si eller så, de skall bort helt enkelt.

Knute sa...

"Kriget ligger för dörren...

En orsak till att Israels fiender vågar vara så offensiva är den amerikanska utrikespolitiken. Meir Dagan, som är chef för den israeliska säkerhetstjänsten Mossad, menar att Obamas mjuka militära linje har skapat mindre diplomatiskt och militärt manövreringsutrymme för Israel. Kanske leder det märkliga beslutet att ge Obama Nobels Fredspris i förlängningen till ett sista världskrig?"

http://www.mamres.net/?p=1633

Robban sa...

Hatar när höger som vänster använder Palestinierna för att understryka sin egen agendra t.ex anti-USA eller att dom projekterar sig som svaga kämpar mot det elaka etablisemanget....!

JL sa...

Jag har sagt det förr, säger det igen. Så länge koranen innehåller texter som handlar om att förfölja, hota och mörda judar/kristna, rentav alla ickemuslimer - ja då kommer vi får leva med problemen.

Man ska inte hymla om, eller tysta ner att koranen lär muslimer från födseln att hata allt som inte är muslimskt, och då som sagt judar och kristna i första hand.

Korrigera koranen borde vara steg 1 !!!

Älskar Israel - det enda landet som vågar stå upp mot ondskan.

JL sa...

Vill bara också tillägga att realiteten i Sverige är värre än de länkar du satt ihop ovan. Redan nu visar muslimerna öppet både i ord och handling att de kommer ta över.

Exempel: En ung muslim (23 år) dödar en 70-årig (?) tant över en parkeringsplats, jag menar... Detta har fanimej aldrig hänt i sveriges historia. Det finns bara en grej som kan ligga bakom och det är hatet mot ickemuslimer som orsakar sånt här, det handlade aldrig om parkeringsplatsen egentligen. Vi upplever islams hat dagligen och att myndigheter bara gullar med muslimerna gör att man vill ta lagen i egna händer ibland.

Det här kommer inte sluta bra.

Anonym sa...

Det är klart att det är antisemitism förkläd som fredsprotest. Det är bara att titta på vem som finansierade hela kampanjen: extrem islamistiska turkiska grupperingar med anknytning till Al Queada. Tänk vilka stora rabalder skulle bli om dessa organisationer skulle engagera sig i andra projekt än att provocera Israel – det skulle utan tvekan anklagas av terrorister. Men om de provocerar Israel är de plötsligt ”fredsaktivister”. Om de verkligen ville hjälpa de kunde ha skickat kontanter antar jag.
Sverige å andra sidan har en lång tradition av nazism. Och jag menar inte de skinnskallarna eller ungdomar med främlingsfientliga åsikter. Jag menar folk som direkt anknytning och samarbete med nazi Tyskland. Inte så konstig att Israel nyheter har tagit så stor plats i svenska media med krav på bojkott till Israel, utredningar och olika typer av fördömande budskap. Naturligtvis fick vi höra väldigt få ord om att sedan Hamas tåg makten med våld i Gasa föll i israeliskt land fler än 10.000 missiler och att i deras parti planer står att målet är att förinta Israel och att ”kasta till havet förrådare palestinier”, det är säkert mindre väsentliga detaljer.
Nu visade sig att Sundin Petroleum AB (svenskt bolag) anklagas av krigsbrott i Sudan där upp till 10.000! människor ska ha dödats och 200.000 tvingades till flykt. Vi får se hur mycket rabalder, krav på utredningar och fördömande kommer från svenska medier och vänster politiker (bl.a).

Anonym sa...

"Kritisera Hamas för omväxlings skull, it takes two to tango som bekant."

1. Det är ingen som ger sitt stöd till Hamas.
2. Det är intressant att du tycker att Israel och Hamas ska behandlas lika.

Lennart F sa...

För den extrema vänstern, liksom för nazismen, får juden representera ärkeborgaren. För den sinnesrubbade extrema vänstern har västvärldens abetare anslutit sig till borgarklassen och hoppet om revolutionen står till de våldsförhärligande islamisterna.

Ship to Gaza syftar mer än något annat till att manifestera alliansen mellan islamism och vänsterextremism och handlar mer om Europa och USA än om Mellanöstern.

Islam är vänsterns slutliga lösning på borgarfrågan.

Knute sa...

Anonym, visst ger många sitt stöd till denna kriminella organisation med mördare och terrorister.

Du har totalt missuppfattat den där tangon.

Knute sa...

En ögonvittnesberättelse om hur en av de israeliska soldaterna som äntrade skeppet blev grymt torterad av de fredsaktivister som nu hyllas som hjältar i Turkiet.

http://hodja.wordpress.com/2010/06/08/en-%C3%B8jenvidne-beretning-som-jeg-ikke-har-grund-til-at-tro-er-falsk/

Knute sa...

För att få lite perspektiv på "massakern" ombord på Ship to Gaza:

1751 personer dog i Burlington Coat Fabric i New York när landningsstället från det ena terroristflyget mot World Trade Center föll ned i byggnaden 11 september 2001.

Muslimer har köpt ruinerna och vill bygga en moské på platsen för att på sitt monstruösa sätt hedra minnet av massakrerna.

http://spydet.blogspot.com/2010/06/1751-drbt.html

Anonym sa...

@JL: Exempel: En ung muslim (23 år) dödar en 70-årig (?) tant över en parkeringsplats, jag menar...
Tack för att du prickar exakt den tanken jag 1 minut efter att jag hörde nyheten. Utdrag från min mail till Sydsvenskans redaktion:

Jag fylls av skräck och fruktansvärd avsky mot någon som lyfter sin hand mot två 70åriga åldringar. En 78-årig kvinna !!! Att slå en gamling finns inte i min fantasi oavsett hur oförskämd denne är mot mig. Och så mycket kan jag säga att både killen och jag själv hade tur att jag inte var i närheten när han gjorde det.

En annan tanke kan inte lämna mitt huvud:
Om det är riktigt att han är en libanesisk palestinier, så kommer han från ett samhälle som ännu mindre tolererar våld mot en gamling. Hemma i Libanon hade detta lett till en blodshämd - någon hade fått betala med sitt liv för denna gärning - helt utanför några domstolar. Hans uppfostran i sådant samhälle borde ha ännu starkare stoppat hans slag mot en gammal människa - men det gjorde det inte. Vad har fått honom att slå ändå? Det är många med mig som ställer sig samma fråga: Har han fostrats i hat och förakt mot människor i detta land så mycket att hans mycket starka spärrar rasat?

(Hej, undrar om du kan tänka dig att anslå det här iaf. Jag har i dag verkligen ingen chans att röja min mail, som du ser)

Anonym sa...

Zionistlover...

Helen Thomas, journalist, säger det enda rätta:
ungefär "judarna ut från Palestina".
Det var ett STORT fel att upprätta den zionistiska stat, detta mördarband som tror man står över lagen.

Den ökande extra islamiseringen är ett problem, ja, men den kommer delvis som en konsekvens av att världen givit zionisterna alltför stort spelrum.
Tyvärr förstår de inte spelreglerna, t ex att upplysa om sina kärnvapen, därför är där tyvärr bara en lösning. På samma sätt som i Irak, invadera och ställa Netanyao och andra zionister inför domstol, förstöra alla massförstörelsevapen, lägga beslag finansiella belopp som kan återbetals till folk i Gaza, Jordanien och Syrien som fått sina hem expropierade utan någon ersättning.
Insätta en internationell styrka som på samma sätt som i ex Jugoslavien får hålla parterna skilda åt med rätt att skjuta mot zionisterna och andra som inte respekterar den nya uppdelningen.

Hamnarbetarna i Sverige gör helt rätt, på samma sätt som mot apartheid i Sydafrika på sin tid, blockad är en möjlighet. Därför är det bara att hoppas resten av världen följer efter och förbjuder zinistiska varor och inför speciella zionistiska visum, det kan gärna vara en gul stjärna, på dokumentet.

Stolt antisemit, Peder Jensen.
PS. Nej judar skall inte utrotas, de skall bara uppföra sig ordentligt, det betyder att de inte står ÖVER någon lag

Berit sa...

Peder Jensen, du övertygar mig fullständigt om att jag i fortsättningen ska hålla tyst om att jag kommer från Sverige.
Om bara 1 % av svenskarna delar din uppfattning så är det tillräckligt
Du verkar komma direkt från The Wannasee conference final solution

Anonym sa...

Säg mig något som itne är Antisemitism. LOL
Du springer som en jude---> ÖÖÖ du är antisemitist. BULLSHIT.

När det kommer till Judar och ISrael får man absolut inte säga något elakt. Sen säger de att USA är en demokrati. Jo.. ellerhur.USA är styrt av Judar och tredje världskriget kommer starta i mellanöstern. Det är FAKTA och det kan ingen förneka.
Ingen antisemitism, rasism eller något liknande utan ren fakta och du (som författare) vet det själv.
Mycket bra av de som faktiskt står upp för det de tycker och inte tofflar efter dockan Obama som är styrd av någon annan... undra vad dessa som styr Obama och HELA USA kan ha för nationalitet....
Hmmm..
Illuminati. Och ändå följer alla stater inte minst rövslicakr Sverige efter USA iaf, säger aldrig något som är mot. Varför dödades Olof Palme kan man ju också undra, och bojkotta ISrael var "lekstuge politik" enligt SUPER proffetionella Carl Bildt ! Som har levt i mellanöstern och sett och bestämt i alla frågor där!!
ELLER INTE. Den enda lektsuge politiken här det är Carl Bildt. Hur ska man kunna få en lösning i detta område om ISRAEL bara får som de vill ? jag vill minnas att det itnef anns något som hette ISrael innan Andra Världskriget, då det fanns ett Palestina. 50/50 delning OK. Men det är knappast 50/50 nu. De ska vara glada över vad de har fått.
Jag ser seriöst inte någon annan lösning

Kalla mig vad du vill. För ärligt talat jag skiter i det. JAgv et att jag talar sanning och eftersom alla är så pass FEGA och ovetande så säger de inget. Har du varit i mellanöstern ? Har du upplevt vad som händer? Skulle du vilja leva i en bur med många människor utan vatten eller tillgång till hjälp ?

Tänk om !!

Ann-Marie sa...

Intressant hur några miljoner judar kan skrämma några miljarder andra, 1.5 miljard musslor och resten kommunister och annat löst pack som t.ex. en av kommentatorerna här ovan.

Anonym sa...

Berit,

Om du menar det hjälper dig att förneka ditt ursprung, så skall du självfallet göra det...!
Det är kanske samma form för verklighetsflykt som att vägra se att zionismen är ett stort problem.

På samma sätt som koranskoler med hjärntvätt i Pakistan är ett stort problem eller att flickor blir misshandlade med syra i Afghanistan, så jag är säkert också islamfobist eller vad det nu kallas...

Din "accept" av den zionistiska statsterror skulle väl motsvara att man tog ett flyg till Köpenhamn, började mörda danskar med Stockholms blodbad som "ursäkt"...

Den ända skillnaden på den idiotiska och kriminella handling är skillnaden i år eftersom du uppenbart stöttar att zionisterna kan mörda, ockupera, skapa apartheids tillstånd etc med än händelse som ligger 65 år tillbaka i tiden som ursäkt.
För man kan inte tolka din inställning på annat sätt än att zionister skulle stå över lagen och det är fel!
Peder Jensen, pacta sunt servanda

Berit sa...

Peder Jensen och Tänk om!, ovan,
ni har så skrämmande lite kunskaper och en så förvriden verklighetsbild att man blir mållös. Det finns ingenstans där man kan ens börja för att få er att fatta. Fullständigt hopplösa, människor !

Jag vet inte vad ert problem är men jag tror det har ett namn som är svårt att uttala.

Sven Tycker sa...

Det är intressant att se hur "islamofober" gör precis samma misstag som dom själva beskyller kritiker av Israel för. Alltså att inte kunna skilja på muslimer och extrema islamister eller judar och staten Israel.

Det är alltså fullt möjligt att kritisera staten Israel (vars mycket konservativa och extrema judiska regering trots allt är vald av folket). Men alla judar som grupp bär inte ansvar för det våld som staten Israel begår mot palestinierna.

Men, det är också möjligt att framföra kritik mot t.ex. Hamas (som faktiskt också är valda till att styra Gaza i demokratiska val) utan att vara islamofob.

Men av debatten här kan jag se att många Israelvänner dels inte förstår skillnaden mellan Israelkritik och antisemitism men själva kan dom inte skilja på muslimer som helhet och extrema islamska grupper.

OBS! "Begreppet semiter eller semitiska folk är ett begrepp som härrör från rasbiologin och betecknar folk med ett förmodat gemensamt ursprung (bland annat araber och judar)." Dvs ordagrant är antisemitism lika mycket att ha fördomar om judar som att ha det om araber...

Berit sa...

Ta er en titt på dessa länkar som Ann-Marie lade ut tidigare.
Ann-Marie har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Den moderne antisemiten":

http://blog.camera.org/archives/2010/05/gaza_opens_olympic_size_swimmi.html
http://israelseen.com/2010/05/27/free-gaza-fancy-restaurants-olympic-size-swim-pools-what-the-media-won’t-report-about-gaza/

Knute sa...

Inte undra på att folk har så grunda kunskaper om Israel när all information filtreras genom TT, Reuters och andra nyhetsbyråer. De människor som arbetar på nyhetsbyråerna har ända sedan 1970-talet rekryterats ur olika vänstergrupper som i sin tur stött terrorgrupper som Folkfronten för Palestinas befrielse, PFLP, med flera.

Knute sa...

Otto, din oförskämda kommentar publicerades inte. Kan du inte bekväma dig att ta reda på fakta?

During the 9/11 attacks, many buildings were damaged as the World Trade Center crumbled down. Out of these buildings is a former Burlington Coat Factory. It closed down due to the damages caused from the debris. But guess what is going to be turned into now? Make a wild guess.

That very building is now going to be turned into a 13 story mosque and a cultural center for the Muslims.

http://slashingtongue.com/tag/burlington-coat-factory-nyc-911/

Otto sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Otto, om du kunde låta bli att svära så förbannat skulle jag kanske publicera dina kommentarer.

2605 personer dog i New York City i tornen och på marken. Oklart hur många som dog i just den byggnaden som låg på tomten där moskén ska byggas.

Så du håller inte med om det befängda i att jihadisterna ska bygga en erövrarmoské på den plats de förstörde?

Och inga argument har du att komma med.

Anonym sa...

Folket på Gaza, Gazanerna!! Borde lära sig att simma. Det blir den enda vägen ut för dem när Israelerna blir slutgiltigt förtörnade.
Hamas kan få hålla simskolan...
/Nisse

Knute sa...

Henges i ekspressfart i Iran

Den siste måneden har regimet i Iran henrettet én person hver eneste dag. I går ble dødstempoet økt ytterligere - med tre nye hengninger.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10001317

Berit sa...

Anti-zionism är bara ett haltande försök att kamouflera anti-semitism. Det baseras på att man förnekar att judarna har rätt att försvara sig. Varje mobbare säger: "Om du försvarar dig hatar jag dig mer". Det ger antisemiterna "rätt" att anklaga judarna för vad som händer dem.
Vänstern driver detta men de låter muslimerna göra skitjobbet.
Om man kriminaliserar någon för att denne försvarar sig, passivt eller aktivt, tar man ifrån honom hans mänskliga rättigheter.

När israelerna skickade ut soldater med "paintball-gevär " mot terrorister med knivar, var antisemiterna upprörda över att soldaterna försvarade sig. När video efter video släpptes ut och visade sanningen, var dessa dubbelmoralister upprörda eftersom Israel hade bevis för fulheterna. Det driver antisemiten till vansinne att Israel försvarar sig i stället för att be om ursäkt och göra Gaza till en Hamas-stat med en lätt-tillgänglig hamn där iranierna bekvämt kan skeppa missiler till sina terroristbundsförvanter.

Ann-Marie sa...

Dessutom fanns judarna i Palestina långt före musslor ens var påtänkta...

Israel sa...

Det finns så mycket antisemiter i Sverige tror jag därför Sverige var aldrig med i Andra världskriget. aldrig upplevt lidandet, alltså medan hela Europa tog hand om sina sår efter kriget, I Sverige man har räknat stålarna och pratade om den "finansiella mirakel"
DVS, lidandet lärde folket i Europa medmänniskan känsla, medan i Sverige de fortfarandet tänker som de gjorde fora kriget. bortskämda och överlägsna.
men för allting finns tid, och deras tid kommer, ja, visst det kommer.

Knute sa...

Skänker svenskarna bort sitt eget land?

I Finland inser man att värdet av att behålla sin boplats på jorden.

Sovjet terrorbombade Helsingfors 1944 med sammanlagt 2100 bombplan!

http://varstundisverige.blogspot.com/2010/06/skanker-svenskarna-bort-sitt-eget-land.html

Lelle sa...

Har man sett kritiken mot Israel så har man sett mobbning av värsta sorten. När den stora skaran mobbar saknar riktiga argument för att slå den ensamme lille mobbade hittar man på något om hans föräldrar,och tycker sig därmed ha ett skäl att mobba.

Israel står nästan helt ensam mot hela världen, bara USA ställer upp för de mobbade, som nästan förintades för bara halvsekel sedan......
Men Gud vakar över allt.

Som kristen tror jag att hatet mot judarna har att göra med hatet mot Gud. Det är inspirerat av Guds mmotståndare Satan. Orsaken är att judarna förvaltat Guds ord, bibeln.

H. sa...

Förhoppningsvis blir det krafttag mot nazismen i Sverige till hösten när det enda Sverige-vänliga partiet Sverigedemokraterna gör en segerskräll i riksdagsvalet.

Judehatande svenskar får skärpta straff, judehatande muslimer skickas hem och vi övriga kan åter leva i lugn och ro i det samhälle som våra förfäder (svenskar och ARBETANDE invandrare) skapade åt oss.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.