19 juni 2010

Den verkliga orsaken

Sverige börjar få problem med lönedumpning från arbetskraftsinvandrare, illegala invandrare, gästarbetare och säsongarbetare. Inte bara bärplockning och jordbruksarbete, även i byggnadsbranschen dumpas lönerna. Men bärpockarna gör i alla fall nytta; på grund av skattesystemet skulle bären annars aldrig hamna i affärerna.

Flyktinginvandrare däremot behöver inte arbeta, det vore för mycket begärt. De kommer därför att de är så illa tvungna, för att de har skyddsbehov. Det där är förstås en officiell lögn, alla vet att det bara är ett par procent som är riktiga flyktingar som flyr för sina liv.

Och det är den andra sidan av myntet. På den ena sidan har vi arbetskraftsinvandring och lönedumpning, på den andra flyktinginvandring och bidragsberoende. Därför går det inte att ha fri invandring i en välfärdsstat. Den offentligt finansierade välfärden brakar ihop när hundratusentals så kallade flyktingar ska ha samma förmåner som de som arbetar och bidrar med skattepengar.

Politikerna är inte beredda att bita i det sura äpplet. Mona Sahlin & Co. fortsätter att uppmuntra invandringen och strö löften om fler bidrag, och Reinfeldt & Co. tvingas göra likadant för att vinna valet.

”En jämförelse mellan sju västeuropeiska länder när det gäller i vilken grad utomeuropeiska invandrare har fotfäste på arbetsmarknaden visar att Sverige ligger sist.
Den främsta orsaken till skillnaderna mellan Sverige och de andra länderna är enligt OECD sammansättningen på invandrarna.
Invandringen till Sverige består till två tredjedelar av anhöriginvandring och en tredjedel som kommer av humanitära skäl.


Från Riksdag och Departement 28/08. Inger-Siv kommenterar:

"Surprise! Surprise! Vi får med andra ord ta emot gökungarna, parasiterna - välfärdskarriäristerna, de arbetsovilliga, de oanställbara som kommer hit för att få livslång försörjning på de svenska skattebetalarnas bekostnad. Är det inte det vi alltid har sagt!!"

Bild: Asylsökare i AustralienHur ska Sverige undvika framtidens skattechock? Med en sosseregering efter valet verkar den oundviklig. Men det finns alternativ: asyl-stopp för invandrare från mindre utvecklade länder. 95 procent av dem har för övrigt inte skyddsbehov utan kommer av andra orsaker...

Enligt Sverigedemokraternas skuggbudget skulle 25–40 miljarder kronor skulle kunna sparas in genom att minska asyl- och anhöriginvandringen till dansk nivå. Det är vad staten skulle spara, men eftersom kommunerna drar det tyngsta lasset skulle summan bli mångdubblad.

Under den borgerliga regeringens drygt tre år vid makten har över 300.000 personer invandrat till Sverige. Ändå har inte arbetslösheten ökat i samma takt. Anders Borg är en duktig finansminister, men frågan är hur länge till det går att ha öppna gränser för okvalificerad arbetskraft som hänvisas till att leva på bidrag. Regering och opposition borde ta en ordentlig titt på förslagen från Jimmie Åkesson & Co.

Sverige har 30 procent ungdomsarbetslöshet medan Danmark ligger på 10 procent. Skillnaden går inte att förklara med den ekonomiska krisen eftersom den drabbade båda länderna. Förra året invandrade 100.000 människor till Sverige, i år väntas ännu fler.

Mona Sahlin försöker slå mynt av att ungdomar inte får möjlighet att jobba, men hon är medskyldig. Både under sosseregering och alliansregering har Sverige haft tre gånger så hög ungdomsarbetslöshet som Danmark. Redan när sossarna regerade låg ungdomsarbetslösheten i Sverige runt 25 procent, en av de högsta i Europa.

Varför fortsätter svenskarna att val efter val rösta på de sju riksdagspartierna? De som genom Lissabonfördrag och massinvandring förråder vårt land. Det beror på att media hjärntvättar oss. Enträget hamrar de in att det skulle vara "populistiskt" och "främlingsfientligt" att koppla ihop invandring och arbetslöshet, och att man därför inte ska rösta på Sverigedemokraterna.

19 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Dom kräver inte samma förmåner som oss. Dom kräver bättre förmåner än oss eftersom dom ser sig själva som ubermensch och oss andra som undermänniskor.

Jacobssons tankar sa...

På SDs hemsida går det bl.a. att läsa att ”Tillväxt får inte ske på bekostnad av folkhälsa, miljö eller nationellt självbestämmande” samt ”Globaliseringen och multinationella företags spelregler behöver regleras” samt ”Ett slopande av alla former av skydd för den inhemska produktionen är dock att gå för långt” samt ”riva upp de nuvarande reglerna för arbetskraftsinvandring” samt ”Nej till EU” samt ”Marknaden kan inte garantera att hela Sverige får leva” osv. osv. osv.

Alltså till delar samma som V+S+Mp. Så varför rösta på ytterligare ett socialistiskt parti?

Knute sa...

Guds Basun, jag tycker att man ska rösta på SD eftersom det är det enda parti som vill hejda den muslimska massinvandringen.

SD:s motiv är att bevara en mer eller mindre socialistisk välfärdsstat, men motivet är mindre viktigt i den ödesdigra situation Sverige befinner sig i.

Anonym sa...

Självklart skall man rösta på SD. Det handlar om att den muslimska invandringen måste stoppas nu.

Ann-Marie sa...

Det är väldigt enkel ekonomi och man undrar varför höga vederbörande i regering och riksdag inte kan få ihop det hela. Eller så är det något väldigt skumt på gång.

Knute sa...

Förra året fick 102 449 personer uppehållstillstånd i Sverige.

Av dessa var endast 1,76% reella flyktingar enligt FN:s definition (konventionsflyktingar)

http://kentekeroth.se/2010/05/01/invandringsaret-2009-102-449-uppehallstillstand/

S R LARSON sa...

Jag diskuterar Borg-rapporten och din kommentar pa min blogg:

http://www.hayekinstitutetsverige.com/2010/07/arena-timidbro-rapporten-i-historielost.html

Knute sa...

"Svaren pa alla dina fragor, Frederike, far du om gor som forfattarna av Every Kinda People och blir heltidsstudent har pa Hayek-Institutet Sverige. Vi ar de enda som satter valfardsstaten i dess ratta perspektiv."

http://www.hayekinstitutetsverige.com/2010/07/arena-timidbro-rapporten-i-historielost.html#more

Jag lovar att läsa din blogg oftare, S R Larsson!

Mvh Knute

Knute sa...

" För den som frågar hur 15.000 nyproducerade lägenheter i hela Sverige skall räcka för 100.000 årligen tillkommande invandrare från i huvudsak de s k MENA-länderna har riksdagspartierna och media bara ett svar: Du är rasist!"

http://mopsen.wordpress.com/2010/03/21/ett-trestegshopp/

Knute sa...

Ett sätt att åtminstone delvis rädda välfärden är att göra som i Nederländerna. Där ges ett grundskydd, och därutöver står det var och en fritt att teckna tilläggsförsäkringar efter eget huvud.

Anonym sa...

kalle 008 säger:

SD har kanske fel, kanske till och med fel i mycket. Men de har en fördel: de är det enda partiet som har förstått att invandringspolitiken är i grunden farlig, dyrbar och onödig.

det är därför jag röstar på dem, och det skulle jag göra om så fan själv stod på valsedeln.

Anonym sa...

Klart en främlingsfientlig sida den här. Man klagar på några kinesiska bärplockare men inser inte att Volvo är ett kinesiskt företag som skapar arbetstillfälle i Sverige. Saab är inte svenkt heller. Det är bara två av flera företag som ägs av kapital från utlandet och lika bra kunde flyttas till låglöneländer. Läs lite ekonomi för att förstå varför arbetslösheten uppstår. Självklart ska vi försöka använda våra arbetstillfällen för folket som bor i Sverige (hur många svenskar vill städa eller diska?) i stället för att importera arbetskraft, men snälla, använd inte argument från tiden då nazisterna rekryterade till sitt parti

Ann-Marie sa...

Dessa anonyma igen som inte vågar stå för sina åsikter/kan inte läsa vad som står ovanför kommentarsrutan!

Senaste anonym: Varför är Volvo ägt av kineser? Varför är SAAB inte heller svenskägt? Varför uppstår arbetslöshet? Svar - SKATTER! Höj skatterna för företagen och se hur dom kan konkurrera med länder som har lägre skatter. Du är tyvärr ett typiskt resultat av socialistisk hjärntvätt som inte begriper bättre. Men det är inte helt ditt fel, om man blir ständigt utsatt för "propagandan" lär man sig inte att tänka självständigt.

Knute sa...

Anonym, inte har jag klagar på bärplockarna, läs inlägget en gång till.

Så det är främlingsfientligt att inte vilja ha invandring till arbetslöshet? Ett par miljoner svenskar betalar skatter och försörjer en halv miljon så kallade flyktingar och deras anhöriga, det är inte rättvist. Okej att flyktingarna skapar jobb för folk som jobbar med dem på migrationsverk och sjukvård och socialvård och kriminalvård, men det är inte produktivt för samhällsekonomin och sågar av grenen vi alla sitter på. Många invandrare jag talat med fattar faktiskt det här och tycker att det räcker nu, Sverige behöver ett andrum.

Knute sa...

Dessutom är det skitsnack att komma dragande med nazistargumentet. Ingenting jag skriver andas rasism eller antisemitism kan jag försäkra dig.

Knute sa...

Problemet är ju helt enkelt att om etablissemang, media, politiker och kulturelit lyckas hålla SD ute, kommer Sverige att få se verkligt hardcore högerpartier och med tanke på den vokabulär man har använt mot SD, vad har man kvar i arsenalen i den kampen?

Kommentar av Peerpede

http://magnusorerar.blogspot.com/2010/08/narcissism-billig-kritik-av-hyfsat.html

Knute sa...

"I SR-morgon(17/8) kunde vi höra Fredrik Reinfeldt föredra Ohly istället för Åkesson, i SR-morgon idag(19/8) valde Jan Björklund Åkesson som den siste han ville ha som sällskap på en öde ö. Både F.R. & J.B. har vid flera tillfällen erbjudit samarbete med MP(!) istället för med SD om SD blir vågmästare! Detta innebär att:
1) Sverige har blivit en EN-partistat
2) SD har blivit enda oppositionspartiet
3) Sveriges bästa kommer inte längre i första rummet
GRATTIS, alla sanna demokrater!!!

http://www.newsmill.se/node/26927%23comment-201071

Anonym sa...

Anomnym ABC

Hur många pensionärer går i pension mellan 2012-2022? Pensionärer = X1
Hur många arbetare har vi under tiden. Arbetare =Y1
Hur många barn har vi då? Barn = Z1

Hur många invandrare tas in som arbetate? Iarbetare = Y2
Hur många barn har de med sig? Ibarn = Z2
Hur många åldringar har de med sig? Ipensionärer = X2

Plussar man ihop alla bitar så ser man ifall invandringen har ett syfta för balans - mer eller mindre eller neutralt.

Sedan är det väl samtidigt upp till de som bor i europa att föda barn...detta är ju inte en kris på grund av brsiten på pensionärer utan en kris med bristen av arbetare kontra skulder - produktoin - skatter - pension o.s.v...kan man få siffror på hur många vi behöver ta in?

Knute sa...

"Med inverterade släktträd där fyra far- och morföräldrar och två föräldrar producerar ett barn, förlorar Europa striden om påfyllning av nya generationer."

http://universalgeni.wordpress.com/2010/09/07/video-artikel-islamolepsi-den-nye-syge/

Å andra sidan, behövs invandringen? Japan klarar sig bra utan invandring, trots låga födelsetal. De som redan invandrat till Sverige ökar dessutom även utan invandring. Sätt in invandringsbromsen nu, annars får vi om 40 år två lika stora parallellsamhällen, ett muslimskt och ett svenskt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.