09 juni 2010

"Det finns några som har blivit dåligt uppfostrade därhemma"

15-20 invandrare hade kommit till en gratiskonsert i Ishøj i Danmark i lördags bara för att kasta ägg efter den oanständigt klädda kuffarkvinnan med det hädiska artistnamnet Medina, berättar Egtvedpigen.

Äggkastandet rapporteras ha med invandrarnas etnicitet och religion att göra. Förmodligen på grund av hennes namn och att hon är lättklädd. Men Medina gav de oregerliga konsertbesökarna svar på tal: "Der er nogen, der er blevet dårligt opdraget derhjemme.... De forældre, der har jer, de skulle skamme sig!" ...och publiken kvitterar med jubel.

Medina är den saudiarabiska stad där profeten Muhammed år 632 blev lagd i graven. Den populära sångerskan, vars dopnamn är Andrea, var knappast medveten om komplikationerna, i så fall hade hon nog rådfrågat de förföljda karikatyrtecknarna först. Det var förresten samma år som publiceringen av de danska Muhammedkarikatyrerna, 2005, som hon bytte namn.

"Unga i Ishøj skall inte diktera vad danska sångerskor heter," dundrar utvecklingsminister Søren Pind. Tack för det! Men hade en svensk minister kunna förmå sig till något sådant?

6 Kommentarer:

Knute sa...

Socialminister Göran Hägglund (KD) möjligtvis:

Konstnärlig frihet vs kommunistisk ofrihet

Robin Shadowes sa...

Jag har just ominstallerat och jag kommer inte ihåg namnen på dom andra två spin-off bloggarna. Jo, den ena heter canuteocean men den andra?

Chrille sa...

Det går tydligen bra att heta Medina om man är inte är europe:
http://blog.whoa.nu/2009/01/08/medina-min-publik/

Anonym sa...

Receptet finns utskrivet. Det saknar bara en underskrift!/m*h

Berit sa...

Robin, är dessa vad du tänkte på?

http://canuteocean.blogspot.com/

http://varstundisverige.blogspot.com/

Robin Shadowes sa...

Tack! :)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.