17 juni 2010

En spännande och inte helt lättolkad akvarellDen snart 75-årige Kurt Westergaard, som har blivit överfallen på grund av sin Muhammed-teckning, har slutat som tecknare för Jyllands-Posten. Hans sista teckning till tidningens läsare föreställer riddaren Don Quijote och väpnaren Sancho Panzas åsna.

På akvarellen är Westergaard själv riddare med basker, block och penna. Panzas åsna bär ett bläckhorn på vilket det står skrivet yttrandefrihet. Ovanpå bläckhornet finns en bomb med tänd stubintråd. Över det hela svävar den muslimska halvmånen, som biter sig själv blodig.

Teckningen såldes på en internetauktion för 115.000 danska kronor - förtjänsten går till ett fotbollsprojekt för barn i Ghana.

Med satiren som vapen kan al-Qaida & Co. göras till åtlöje och förlora glamour och mystik. Kurt Westergaards turbanbombare och Lars Vilks rondellhundar har alltså ett syfte...

1 Kommentarer:

Knute sa...

Hvad koster Kurt Westergård?

Blot en brøkdel af de 100 milliarder, som importen af islamister, der er med til at forstærke truslen, koster deres broderpart af årligt. I sidste uge var Kurt Westergaard på ferie – og vagterne var med. Skal han besøge sine børn i udlandet, skal vagterne med. Hvad koster en Kurt Westergaard det danske samfund?

Politiken, hvis du vil tænke mindre og føle mere.

http://logisksnit.blogspot.com/2010/07/hvad-koster-kurt-westergard.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.