22 juni 2010

Faller flaggan i fällan?

Extrem-sekulärt vanvett i kombination med skräck för kränkta muslimer:

Människorättsdomstolen i Strasbourg har krävt att kors avlägsnas från italienska skolor. 37 europeiska juridikprofessor anser att domen, om den bekräftas, påverkar inte bara krucifix i skolor, men också alla religiösa symboler i det offentliga rummet. De ansåg att även flaggor med korstecken drabbas av denna dom.

17 flaggor i Europa har korstecken. Flaggorna i alla de nordiska länderna hör till dem.

Ärendet började med att en italiensk mamma klagade på att hennes barn påtvingades kristna kors i de italienska klassrummen.

Anledningen till oron för flaggorna är enligt juridikprofessorerna att domstolen har infört begreppet "rätten att inte bli förolämpad" som ny kategori av mänskliga rättigheter. Detta är den en port som öppnar för att väcka talan mot alla typer av religion i det offentliga rummet.

Attacken mot korset dyker upp som följd av en lång politisk utveckling i Europa. EU borde ha nöjt sig med att bryta ner handelsgränserna och lämnat normgränserna i fred. Nu när islam kommit in som en trojansk häst börjar EU:s agerande mot vårt kristna kulturarv bli riktigt farligt.

Läs mer: Baconcensur dåligt för exportindustrin

1 Kommentarer:

gäster sa...

"Den enda debatt vi bör föra, är den som syftar till att besvara frågan: Hur kan vi se till att islams politiska aspekter hamnar i samma ideologiska skamvrå som nazismen? Är det någon som antar utmaningen, eller skall vi fortsätta slösa tid på att debattera debatter?"

http://kentekeroth.se/2010/07/21/debatt-sharia-ar-en-central-del-av-islam-och-maste-bekampas/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.