11 juni 2010

Från Sarah Palins Facebook

Detta är ett meddelande till de extrema "miljövänner" som skenheligt protesterar mot inhemsk energiproduktion till havs och på land. Det finns ingenting "rent och grönt" i era ansträngningar. Här är problemet; när ni skapar förbud i vårt eget land, flyttar ni arbetstillfällen och möjligheter bort från Amerika till främmande länder och ni gör oss beroende av dem. Några av dessa länder tycker inte om Amerika. Några av dessa länder bryr sig heller inte om planeten Jorden så som vi gör - det framgår av att vi har strängare miljökrav.

Genom era meningslösa ansträngningar att förhindra borrning i säkrare områden, åstadkommer ni enbart att energikällorna utvecklas och produceras någon annanstans vilket gör att vi kontrolleras mer av främmande länder. Det gör oss mindre säkra och mindre välmående på en smutsigare planet. Ert hyckleri är uppenbart. Ni är inte ute efter att förhindra miljörisker, ni bara flyttar dem och gör borrning farligare.

Extrem djup-vattensborrning är inte att föredra för att möta vårt lands energibehov, men era protester och rättegångar och lögner om borrning på land och grunt vatten har gjort att säkrare områden utesluts. Nu kommer det ifatt er. Det tragiska, oöverträffade oljeutsläppet i Mexikanska golfen visar det.

Vi behöver tillstånd att borra i säkrare områden, inklusive det obebodda arktiska området ANWR. Det kommer bara att lämna ett litet "fotspår" - motsvarande storleken på Los Angeles flygplats - att nå USA: s rika och ymniga olja och gas i norr. Borrning i ANWR motsvarar ett frimärke på en fotbollsplan.

Men det handlar inte bara om ANWR, det gäller vår "Petroleum Reserve " också. Som guvernör Sean Parnell noterade idag i Wall Street Journal:

"Federala myndigheter blockerar nu också olje-utveckling i National Petroleum Reserve-Alaska. (NPR-A)

De flesta amerikaner känner till ANWR, men det är mindre troligt att de vet särskilt mycket om NPR-A och hur viktigt det är för vår energitrygghet. Med tanke på den senaste utvecklingen, är det dags att påpeka hur viktigt detta område är i våra nationella diskussioner.

NPR-A, en sträcka på 23 miljoner tunnland på Alaskas North Slope, avsattes av president Warren Harding 1923, med det specifika syftet att förse vårt land och militär med olja och gas. Sedan 1976 har det administrerats av Department of the Interior (Inrikesministeriet) och sedan 1980 har det funnits en teoretisk möjlighet till utveckling. De senaste uppgifterna tyder på att det finns 12 miljarder fat olja och 73 biljoner kubikfot naturgas.

Förutom att det innehåller enorma mängder kolväten, ligger NPR-A mycket nära Trans-Alaska Pipeline, vilket innebär att det skulle krävas relativt lite extra infrastruktur för att transportera denna nya olja till vår hemmamarknad.

"Men även här har utvecklingen gått i stå. "

Radikala miljöaktivister: Ni skadar planeten med era ansträngningar när ni hindrar borrning i säkrare områden. Det finns inget rent och grönt i er missriktade, meningslösa radikalism, och vi amerikaner ifrågasätter era verkliga motiv.

Sarah Palin
----------------

Hela vår tunna fernissa av civilisation är beroende av energin från olja. Den dag du är villig att ge upp datorer, bilar, flyg, mat som odlas längre bort än man kan rida med häst på en dag.......och leva med den teknik som fanns i mitten på 1800-talet, då har du rätt att klaga, men gör dig av med ditt eget oljeberoende först.


1 Kommentarer:

Kalle sa...

... innan oljekatastrofen i Mexikanska golfen så tyckte Sarah Palin att man skulle borra mer och djupare där, varför försökte såkallade miljövänner hindra det med sina krav på säkerhet och översikt... Har aldrig sett maken till kappvändande populism. Och självklart så representerar hon alltid folket ("vi amerikaner"), medan de som inte tycker som hon, ja, de kan väl knappt vara amerikaner alls. Knappt ens människor. Hur man kan ta en sådan människa på allvar begriper jag inte.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.