08 juni 2010

Gaza mår efter omständigheterna bra

Inte en dag utan att Aftonbladet hetsar mot Israel. Och vad är mer effektivt än att vädja till vår medkänsla:

En Gaza-baby måste flyttas till sjukhus i Israel, men israelerna ska först kontrollera att hennes medföljande föräldrar inte är terrorister, och det tar tid.

Gazanerna har själva valt Hamas som styr dem, en terror-regim som trots massiv ekonomisk hjälp från omvärlden inte är kapabel att få sådan infrastruktur som sjukvård att fungera. Orsaken är naturligtvis att Hamas inte vill förhandla med Israel, för att inte tala om att de inte erkänner Israels rätt att existera.

Men var är nöden i Gaza? Det finns ett överflöd av bilar, marknaderna dignar av mat. Faktum är att gazanerna är bland de mest överviktiga i världen.

En kvinna på en matmarknad intervjuas: "Vi har ingenting, säger hon. Vi behöver allt! Mat, dryck ... allt!

Det störde henne inte det minsta att hon stod mellan berg av grönsaker, frukt, ägg, fjäderfä och fisk, medan hon slog fast sin domedagsprofetia."
Om det inte redan hade hänt så många gånger tidigare, skulle detta varit helt otroligt:

Säkerhetsstyrkor från Hamas har plundrat flera hjälporganisationer i Gaza på deras utrustning, vilket orsakat skarpa fördömanden från människorättsgrupper.

"Det är fantastiskt hur Hamas bara inte kan kontrollera sig själva i 10 minuter för att dra nytta av sin nya sympati," skriver Ron Mossad.

Hamas säger att de "vägrar ta emot humanitär hjälp förrän alla dem som greps ombord på fartygen friges. Vi insisterar också på att utrustningen ska levereras i sin helhet."

"Nå ja, vem behöver rullstolar när det som Hamas var ute efter var några heta nya bärbara datorer och iPads att avfyra sina Qassam-raketer med. Och var kunde man bättre få dem än från några idiotiska organisationer som av någon anledning fortfarande är chockade när en kriminell organisation med mördare och terrorister griper något från dem med våld... Kanske jag har haft fel i alla år... det är inte så att de hatar Israel... kanske de bara hatar sig själva så mycket att de behöver terrorister till att misshandla dem och ta deras lunchpengar."

På tal om stränga säkerhetskontroller: spåren förskräcker. Vid ett av mordförsöken i Pakistan på Benazir Bhutto användes en baby som bomb.

Läs mer: Media manipulerar

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.