15 juni 2010

Gyllene framtid

Bild: Taliban money. Kanske de snart kan utvinna guld i stället för opium. En glädjande nyhet, även om man kan befara en skjuts för islam:

Amerikanska geologer har upptäckt guld, koppar, litium och niob i Afghanistan, mineralfyndigheter värda 1 biljon dollar (1 trillion på engelska). Landet kan komma att bli ett av de viktigaste gruvområdena i världen, bland annat ett "Saudiarabien för litium". Litium är ett nyckelmaterial i batterier till laptop-datorer och mobiltelefoner.

Ja, vad hade islam varit utan oljan. En bortglömd ökensekt. Nu blir väl den talibanska varianten högsta mode med burkor och niqaber i långa banor över världen.

Barcelona inför burkaförbud på offentliga kontor, dagis, bibliotek samt kommunala marknadsplatser. "Man ska inte kunna gå in i stadshuset utan att kunna identifieras," säger borgmästaren.

Italien planerar att under året införa kroppsskanning på alla offentliga platser som anses riskera att utsättas för terrordåd. Först ut blir landets järnvägsstationer.

Burkabombare är inget okänt fenomen, till exempel dansk-somaliern som utklädd till kvinna sprängde ihjäl 23 läkarstudenter i den somaliska huvudstaden Mogadishu. Extra sorgligt med tanke på att det är ont om läkare i Somalia. Men han tyckte väl att det räcker med Koranen, alla annan kunskap är överflödig.

5 Kommentarer:

Berit sa...

Tove, du säger att du inte kan "förklara " men gör ett försök i stället för att på vanligt, okunnigt vänster-vis komma med personliga, anklagelser mot den som skriver.

Demokratbloggen sa...

Vi får inte göra samma misstag som med oljan. Om väst behöver de här fyndigheterna så är det bättre att bekriga Muhammedanerna och ta råvaran än att köpa den av dem.

Idag är oljeberoendet på väg att döda väst genom olika handelsavtal med barbarerna. Vi klarar inte av fler handelsavtal med barbarer!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

Anonym, varför envisas muslimer med att påstå deras religion är en ras???

Knute sa...

Angående en avvisad anonym kommentar; jag skrev faktiskt att nyheterna om mineralfyndigheterna i Afghanistan är glädjande. Bättre än att odla opium.

Vilket inte hindrar att Demokratbloggen har rätt. Vilka är det som producerar och distribuerar oljan? Inte är det araberna, de har inte den nödvändiga tekniska och naturvetenskapliga skolningen. Däremot får de pengarna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.