17 juni 2010

Libertarianen Hägglund tvålar till statisterna

Göran Hägglund har en enastående förmåga, kan man läsa i SvD:

"Ingen kan som han få tyckarproffsen att göra självmål. Hans numera varumärkesskyddade ord ”verklighetens folk” utlöste exakt den kritik som krävdes för att understryka påståendet att det finns en klyfta mellan åsiktselit och Medelsvensson.

Ett talande exempel gällde bristen på genustänk i Hägglunds Spotify-lista, som DN Kultur kritiserade för att dess låtar till ”85 procent framförs av män”. Quod erat demonstrandum, liksom."
En välgörande konservativ sida kan han alltså visa. Prideparader går väl an, likaså att homosexuella gifter sig, men homoadoptioner...

Åt var och en efter behov, från var och en efter förmåga, sa Karl Marx, Lars Ohly och Mona Sahlin. Men KD-ledaren Hägglund har tröttnat på sådana påfund, han vill profilera sitt parti som den starkaste motståndaren till den stora staten:

"Nu läggs pengarna på något ganska onödigt, skattebyråkrater som kostar pengar," säger han. Avskaffa fastighetstaxeringen och satsa i stället på äldreomsorg och på att bekämpa den organiserade brottsligheten.

Göran Hägglund lär ha räckt ut tungan från sin talarstol i riksdagen. Men han kan också använda tungan på ett mer elegant sätt.

I en TV-debatt med Mona Sahlin om vilka som låg bakom angreppen på judar i Malmö vågade han, trots hennes försök att psyka honom, ta ordet "muslimer" i sin mun. Han stod inte heller på vingliga ben när han hutade åt vänsterledaren Lars Ohly för dennes diktatoriska fasoner mot Muhammedtecknaren Lars Vilks.

Hägglund växer till sig. Han slåss för kärnfamiljen och vill inte vara statist åt den stora staten. Är han rentav en äkta Tea-Party-Libertarian?

Men så är det ju det här med Kristdemokraternas alltför generösa invandringspolitik. De har missuppfattat Jesus liknelse om den barmhärtige samariten, den handlar inte om att ta emot all världens fattiga och förföljda på skattebetalarnas bekostnad. Verklighetens folk som konfronteras med invandringens avigsidor befinner sig för närvarande någon annanstans än i riksdagen.

Om politikerna inte vågar säga ifrån om islam och den muslimska massinvandringen, då tillhör de knappast det verklighetens folk som Hägglund brukar tala sig varm för.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Samariten hjälper den som absolut inte kan hjälpa sig själv, så tolkar jag den texten. Men som sagt, man kan ju endast tolka texter skrivna av människor som haft solsting i Mellanösternhettan.
Men äkta hjälpsamhet är att ge hjälp till självhjälp. Annars fastnar människor i offentligberoende. Vilket nu sker. Det handlar inte om att vara en helig samarit, utan om att putsa egokänslan som säger att Svensken är givmildast i världen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.