17 juni 2010

Man blir spysjukObamas tal till nationen i går kväll var, tror jag, hans sista famlande försök att skapa tilltro till chimären att han är en ledare vuxen sin uppgift. Han misslyckades fullständigt!
Inte ens de liberala mediaskribenterna och nyhetsuppläsarna håller honom om ryggen längre.

"Han saknar ledarförmåga!" "Det var ett bra tal om man varit på en annan planet i 57 dagar," "Han pratar om alla som har Nobelpris. Säger han det en gång till spyr jag!"

Huffington Post

Maureen Dowd

Hans tal var fullt av plattityder , "aldrig någonsin" och "vi strävar för en bättre framtid" och om någon trodde att han skulle upplysa om hur regeringen, på något sätt, skulle kunna bidra till att lösa problem måste de ha blivit mycket besvikna. Även 62% av invånarna i Louisiana tycker att Obama gör ett uruselt jobb när det gäller hanteringen av oljekatastrofen.

Han kunde åtminstone ha sagt:"Jag ska göra mitt bästa för att se till att regeringen stiger åt sidan och inte krånglar till saneringsarbetet med kommittéer, tidsödande diskussioner och andra byråkratiska hinder."

I stället använder han en tredjedel av talet till att framhålla sin egen energipolitik. Han utnyttjar varje oljeindränkt pelikan, varje död delfin som propaganda för Cap and Trade-politik och för att framhålla sig själv."JAG ska se till att BP betalar!" säger han i rena rama Hugo Chavez-stilen.

BP är ett brittiskt företag och även om Obama har klarat av att förstatliga amerikanska företag har han inte makt att befalla över utländska, men det låter ju imponerande och bra.
BP har avsatt en fond på 20 biljoner dollar hittills och har redan betalat ungefär hälften av de 42,000 fordringar som kommit in.

Ett viktigt led i Obamas energipolitik är att se till att BP framställs som ondskan själv.
Hans mål är att bygga upp en centralstyrd ekonomi och bilden av ett privatföretag som handlar ansvarsfullt passar inte in i planerna. Om Obama får som han vill kommer man därför inte att låta BP hantera ersättningarna utan de ska tas över av Obama-administrationen.
På så sätt ser han till att regeringen framstår som den goda och rättvisa modern.


Bilden av Obama på stranden påminner om fotot av Bill Clinton på stranden i Normandy 1994. Medan pressen tog bilder passade Clinton på att ordna några stenar till ett kors. Det var bara det att den stranden består av bara sand, inga stenar.
Stenarna var placerade där för effektens skull på samma sätt som Obama vill visa att han minsann kan ta av sig i skjortärmarna, som en riktig karl.

Om ni tror ni står ut finns talet här.

3 Kommentarer:

pli sa...

Nja, 20 MILJARDER ska det nog vara...
I övrigt tack för en bra blogg!

Knute sa...

billion = miljard, trillion = biljon.

Knute sa...

Palin tordner mot president Barack Obamas håndtering av krisen i et intervju med konservative Fox News. I intervjuet hevder hun at Obama ikke har kontaktet Norge og bedt om hjelp, noe hun mener han burde ha gjort.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10001694

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.