15 juni 2010

Ifrågasätt islam, inte Vilks!

Många har försökt smutskasta och misstänkliggöra konstnären Lars Vilks pga hans muhammedrondellhund. En del har varit öppet hatiska, medan andra har försökt kamouflera sina angrepp under en civiliserad fernissa. Bakom båda angreppstyperna döljer sig dock samma sak - en övertygelse om att islam/muslimer bör/skall positivt särbehandlas, även om det innebär att man kränker vår kulturs viktigaste värden.


Mozhgan Zachrison, forskare i etnicitet på Malmö högskola, tillhör den sistnämnda kategorin. I en artikel i Skånska Dagbladet 2010-06-15, kommer hon efter ett otroligt ordbajsande fram till att vi inte skall glömma att, citat:

"...Skandinavien fortfarande är en unik del av världen där sekulariseringen ska prägla allt vi gör."
Det verkar dock inte som att Zachrison tycker att detta är något vi skall vara stolta över och försvara. Läser man hela artikeln blir det tydligt att hon menar att vi skall böja oss för den muslimska massan, helt enkelt för att det är mest praktiskt att göra så.


Mozhgan Zachrison förordar alltså den relativistiska ryggradslöshet som är så typisk för hennes sort. Hon ser från sin bekväma medelklassakademikerposition i det etniskt mycket rena (och svenska) Bjärred, ner på muslimerna, citat:

"Han [Vilks, mitt tillägg] behöver inte tänka på att i många delar av världen där man kämpar för att ge mat till sina barn fungerar tron på Gud och religion som den underprivilegierades terapi; samma sak som vi betalar våra psykologer och terapeuter för att hjälpa oss med."

Hon fortsätter sedan på det moraliserande spåret och ifrågasätter värdet av Vilks arbete i förhållande till allt "verkligt" elände som finns i världen:

"När kampen för att införa demokrati i länder som Iran, Irak och Afghanistan kan ta decennier och kräva miljoner liv känns rondellhund-skapandet som en lyxsysselsättning."
Här bör man påminna Zachrison att då det gäller Afghanistan, Iran och till stor del även Irak, är det ju faktiskt islam som är en av huvudorsakerna till problemen i dessa länder. Minns tex revolutionen i Iran och vilken sida som vann.


Riktigt motbjudande blir det då hon tar till hotargumentet, citat:

"Vi ska inte heller underskatta den kollektivt organiserade kraften av en sådan provokation. Författaren Kenan Malik förklarar i en artikel "Hur Salman Rushdie förändrade mitt liv" hur efter Satansverserna växte extremismen framför allt i England. Då blir frågan är det ett metodiskt riktigt tänkande att en författare eller konstnärs sökande efter ett inre behov ska leda till kränkningen av tusentals människor som också har rätt till sin tro?"

Det är visserligen sant att Vilks kan utnyttjas av islamister för att ena de korkade massorna, men hur ser vi idag på de restriktioner och inskränkningar som vidtogs mot satir riktad mot det uppstigande tredje riket? Tycker vi att de var moraliskt försvarbara? Var det bra att man undvek att såra de obildade tyska arbetarnas och bondtölparnas nationalistiska känslor?
För övrigt har Vilks aldrig på något sätt fråntagit någon enda individ rätten till sin tro, det kan han helt enkelt inte. Sådant sysslar däremot muslimska religiösa företrädare med dagligen över hela världen.


Jag känner inte Mozhgan Zachrison, men den typ som framträder då jag läser hennes artikel om Vilks, när jag ser var hon bor, när jag ser hur hon bjuder ut sina tjänster på internet, när jag ser vilket parti hon kandiderar för (bläddra ned till "Skåne läns södra riksdagsvalkrets"), när jag ser vilka projekt hon varit involverad i, när jag ser vilken högskola hon jobbar på och vilka frågor hon forskar på där, när jag ser allt detta blir jag bara trött och lite äcklad. Bilden av den politiskt korrekte akademikermedelklassen framträder. När jag får tillfälle kanske jag flyttar upp till Zachrison i det lilla mysiga svenska Bjärred så jag kan njuta av islam och Malmös spännande mångkultur på lite avstånd. Det blir nog bekvämast så...

Bilden från "islamofoben" Ayaan Hirsi Alis blogg

4 Kommentarer:

Knute sa...

En ytterst seriös genomgång av artikeln i Skånska Dagbladet! Men tidningen bekvämar sig inte ens att länka tillbaka. Det hade annars varit en nyttig tankeställare för dem och för artikelförfattaren att läsa vad du skrivit.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Iranska som har gift sig svenskt? Förnamnet ser iaf iranskt ut medan efternamnet är svenskt eller åtminstone skandinaviskt. Förmodligen inte praktiserande mussla men religionen sitter ändå djupt rent kulturellt eftersom hon växt upp i ett islamskt land. Därför känner hon sig tvångsmässigt tvungen att försvara islam även om hon föredrar att leva sekulärt. Men ju mer inflytande islam får i Sverige, desto religiösare kommer också Mohzghan att bli. En dag kränger säkert hon också på sig sina chador.

Anonym sa...

Saken är den att genomsnitts Europeen är såpass hjärntvättat av media och politiker att han/hon oftast inte har en egen åsikt och i de fall han/hon har en åsikt, vågar han/hon inte gå utanför den PK tillåtna ramen för att uttrycka den.För något år sedan började min dotter på dagis och jag följde med under invänjningen.Under de dagarna som jag var där, märkte jag att det förekom inte fläsk/griskött.Jag frågade en av personalen om detta.Hon sa att det stämmer att dagiset har helt anpassat madsedeln efter de muslimska barnen. Av 67 barn var endast 15 muslimer och resten icke muslimer.Nästa dag ville dagischefen tala med mig på sitt rum.Jag han knapp öppna munnen innan hon på ett mycket otrevligt sätt sa "Du vi talar inte om såna där saker på dagiset".Jag svarade med att jag har för avsikt att gå vidare med detta. Det hela slutade med att jag tog ut mitt barn därifrån.Det tog ytterliggare ett år innan vi fick dagisplats.Där serveras än så länge både fläsk och icke fälsk mat. Men det är väl bara en tidsfråga innan de anpassar maten efter de muslimska barnen även här.De förökar sig som råttor (dessutom på skattebetalarnas bekostnad) och sprider sig som en löpeld.
De flesta politiker i Västvärlden prioriterar sin egen prestige framför sin lojalitet mot sitt land och i sina landsmän.De har både tid och råd att propagera för en fri invandring och samtidigt har stiftat lagar så att medborgarna inte vågar säga vad de tycker - exempelvis om massinvandringen från de muslimska länderna.Det är helt enkelt inte bara fult utan också straffbart att komma med åsikter som politiker inte tycker om. Att försvara sin kultur, sin religion, sitt land och kräva att "nysvenskarna" ska anpassa sig till samhällets villkor är numera inte bara fult, utan faktiskt ibland även straffbart. Medeleuropeen är inte bara kuvad av politiker, utan den är även väldigt naiv. Den tror inte att den onda kultens anhängare är en utgör en fara för de och landet.Men så trodde också folken i Mellan östern och Mindre asien (nuvarande Turkiet).Hur många kristna finns det kvar i Mellan östern och hur många kristna finns det kvar i EU-kandidatlandet Turkiet? Turkiet är i särklass det enda land i världen som har näst intill helt lyckats att förinta de kristna och kristendomen i Mindre asien.Det lyckades de med delvis med hjälp av just Väst.Västvärlden har bombaderat sönder och samman det åtminstone kulturellt kritna landet Serbien och skapat två muslimska länder på dess territorium, nämligen Kosovo och Bosnien - mitt i Europa! De har också dödat Diktatörn Saddam Hossein och därmed förorsakad både massmord och massflykt på kristna.Dessinnan, blundade Väst för det muslimska Indonesiens brott och förintelse mot de kristna i Öst Timor, där tvåtredje delar (2/3) av befolkningen misste sitt liv.I Egypten, där Hosni Moubarek förlorade makten till islamisterna(med hjälp av Väst) kommer nu det fundamentalistiska Muslimska Brödrarskapet att ha full makt i landet. Likadant i Tunisien och i Libyen.Nu har turen kommit till Syrien.Syrien styrs av Essad klanen, som aleviter. Men det sunni muslimska landet Turkiet och dess absolut fundamentalistiske Premiärministern Recep Tayyib Erdogan har bestämt att sunni muslimer ska styra landet.I Syrien har de kristna levat förhållandevis ganska ostörd.Men redan nu har de börjat att fly landet. De vet vad som väntar de när sunni islam styr landet.Turkiet har stor inflytande över "The Organisation Of Islamic Cooperation". Dess ordförande är turken Ekmeleddin Ihsanoglu.
http://www.oic-oci.org/home.asp

God folk - jag måste sluta här. Men en sista sak.Muslimernas slogan är "immigrate, populate and dominate". Är det inte precis det de gör? Ett primitivt men mycket effektivt sätt att ta över...

Knute sa...

Tack för en insiktsfull kommentar! Jag publicerar den även här:

http://everykindapeople.blogspot.com/2012/02/lars-vilks-avslojar-sin-flyktplan.html?showComment=1330728904526#c4272793079432616153

Mvh Knute

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.