30 juni 2010

Nej, tack


Franske presidenten Sarkozy och Tysklands Angela Merkel har förklarat att de inte tänker bry sig om Obamas ekonomiska planer längre. Det är samma planer som Europas länder följt i mer eller mindre 50 år, men nu har de fått slut på andras pengar och ingen vill låna dem mer. Obama tycker att vi ska fortsätta ett tag till eftersom han fortfarande kan få lån och räntan kan man ju alltid betala genom att trycka mer.

För att lugna Världen har man nu bestämt att halvera skulderna fram till 2013. Alla utom Japan, som försökt "stimulera" sin ekonomi ända sedan 1994 och därmed lyckats öka skulden till nästan två gånger BNP. Japans skuld har i stort hållits inom landet och därför är de undantagna.

Sedan början av lågkonjunkturen har vi i USA förlorat 7.900.000 jobb inom den privata sektorn samtidigt som man skapat 590.000 arbetstillfällen i den offentliga sektorn. Och efter stimulans- paketet i februari 2009 har över 2,6 miljoner privata arbetstillfällen försvunnit, men inom regeringen har man anställt 400.000.
Tala om att köpa sig röster för andras pengar!

Obama stimulanspaket har inte fungerat. Det har bara varit en samling av Demokratiska öronmärkta projekt som man gömt i en skamlös lagstiftning.

Under The Great Depression på 30-talet använde man sig av samma ekonomiska "stimulerings"resonemang som Obama har gjort och den krisen varade i 10 år.
Det är lättare att lova ett Utopia som inte existerar än att sälja idéer om att folk har skyldighet att ta hand om sig själva. Det är lätt att lova bort andra människors pengar och media håller dessa politiker om ryggen. Att kräva att folk sitter ner och tänker igenom någonting som är lite mer omfattande än vad som får plats på en bildekal är numera för mycket begärt.

Bob Herbert (New York Times) har en artikel i dag där han säger att det blir svårare och svårare för amerikanen att se att glaset är till hälften fullt i stället för halvtomt och att det är dåliga nyheter för Obama-gänget.
Herbert skriver att 15 miljoner är arbetslösa och han säger också att Obama och Demokraterna har slösat bort ett "tillfälle-i-livet-som-aldrig-kommer-tillbaka " eftersom de inte fokuserade på jobb, jobb, jobb.

Jag håller inte med honom här. Demokraterna har fått allt de önskade, TARP, tre stimuleringspaket, sjukvårdsreform, förlängning av arbetslöshetsersättning.
Vänstern har alltid sagt varje gång det visat sig att "kollektivism" inte fungerar att "de gjordes inte riktigt"...." det var inte rätt människor "...
Deras utopiska dröm skulle äntligen gå i uppfyllelse nu med Obama-messias men det blev pannkaka av alltsammans.
Det fungerade inte den här gången heller. Ingenting fungerar, det är en verklig soppa och alla ser det. Även Demokraterna som fortfarande klamrar sig fast vid sin illusion är olyckliga.

Obama vill att folk ska vara missnöjda, vad annat kan det vara? En person som tvingar fram "stimuleringspaket" och som ett och ett halvt år senare ser en katastrofal ökning av arbetslösheten och ändå vill fortsätta med samma sak måste gilla att folk är missnöjda.

Biden erkänner
att det inte finns någon möjlighet att vi kan återställa 8 miljoner jobb.3 Kommentarer:

Sune sa...

Ja, och Kina äger USA:s tillgångar. Hur mycket lån har USA?

Berit sa...

Den officiella siffran är att USA är skyldig Kina 755,4 miljarder .
Totalt är Världen skyldig Kina ca 2,4 amerikanska trillioner (12 nollor) och mycket av det är investerat i dollar-obligationer. Man gissar därför att USAs totala skuld till kineserna är närmare 1,7 trillioner.

http://www.washingtontimes.com/news/2010/mar/02/chinas-debt-to-us-treasury-more-than-indicated/

Ann-Marie sa...

Dags för oss alla att lära oss kinesiska....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.