24 juni 2010

Överbefälhavare och General


President Obama avskedar General Stanley McChrystal och ersätter honom med General David Patraeus.
Hela artikeln i Tidningen Rolling Stones finns här. Tro inte att ni vet vad som sades bara för att det rapporteras av en journalist någonstans. Läs hela artikeln här.

Man får verkligen intrycket att det är Biden som är den stora driftkuckun bland generalens närmaste och om de säger allt detta inom hörhåll för en RS's reporter, vad säger de då inte när ingen journalist är närvarande?

Jag har inte mycken sympati för McChrystal. Han röstade på Obama eftersom han trodde att Obama skulle bli en bättre högste ledare för militären än McCain.
Att han dessutom visar så dåligt omdöme att han går ut och festar med reportrar från en sådan tidning som Rolling Stones och pratar "off the record', visar på ytterligare väldigt dåligt omdöme.

Det spelar emellertid ingen roll hur mycket militären föraktar och ser ner på President Obama, och det är tydligt att väldigt många tycker att han inte är vuxen sin uppgift. Han är ändå vald till att vara den högste befälhavaren.

Det är lustigt, när man tänker på det, men det tog månader för Obama att besluta om han skulle sända mer trupper till Afghanistan. Det tog honom veckor att reagera över oljeläckaget från Deepwater Horizon. Men när McChrystal kritiserar honom blev denne avskedad inom en dag.

Man har så mycket tilltro till en vänsterpolitisk musiktidning att USAs president befaller att Generalen lämnar kriget och reser till Vita Huset för att få bannor.
En musiktidning påverkar utgången av kriget i Afghanistan och en General blir avskedad av en tönt, som inte ens är värdig att putsa Generalens skor.
Men skyll dig själv McChrystal, du röstade på honom.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Det har ingen betydelse vad generalen sa eller inte sa USA kommer att lämna Afghanistan precis som man lämnade Viet Nam. Det är endast den amerikanska krigs industrin som kommer att ha vunnit något på kriget alla andra är förlorare.

Anonym sa...

The real thing:


Every issue of Rolling Stone's is packed with cutting-edge reporting,
provacative photos and raw interviews with the people who shape
the scene and rock the world.

Download Rolling Stone Double Summer Issue (54MB PDF)!

Anonym sa...

Inte konstigt att McChrystal fick sparken på stående fot. Det finns inte en krigsmakt i världen som accepterar att man kritiserar en överordnad offentligt. Som fyrstjärning general borde McChrystal vetat bättre, oavsett vad man tucker om Obama.
/Göran P

brodeur sa...

han kanske vill ha en fet pension.

hihi

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.