20 juni 2010

Samhällets fiende nr 1 ?


Sanningen i ett citat som tillskrivs Harry Truman: "Om du vill ha en vän i Washington DC, skaffa en hund", framgår tydligt när man ser på den pågående demoniseringen av BP, utförd av de politiska parasiter som sitter i Kongressen och Obamanist-administrationen. Företagets logo har försökt framkalla visioner av ett miljövänligt bolag och vi har matats till leda i TV-reklamen med deras slogan "Bortom Petroleum". Denna PR-kampanj har också åtföljts av en aggressiv kohandel:


Kerry-BP alliansen för en energilagstiftning som innehåller en plan för beskattning av "växthusgaser" och avslöjar lögnerna som Obama-folket sprider om att BPs lobbyister kämpat hårt för att bli lämnade i fred.
Lobby-protokoll visar att BP inte alls är någon förkämpe för den fria marknaden, utan i stället en nära vän av ett övergripande regeringsinflytande som tjänar företagets intressen.

Samtidigt som BP stått emot några av de statliga ingripandena, har man arbetat för högre skatter, växthusgas-begränsningar, stimulans-lagförslag, bailouts för Wall Street och subventioner för oljeledningar, solpaneler, naturgas och biobränslen.

Nu när BP:s olje-rigg har orsakat den största miljökatastrofen i amerikansk historia, kör Vänstern fram samma lömska trick som de gjorde med Enron och AIG: När ett bolag drar på sig allmänhetens vrede, utser man det till ett typexempel på Fri marknadsföring!

Medan Demokraterna kämpar för att införa sin energipolitik, använder de sig av samma vilseledande taktik som de använde när det gällde sjukvården och de insatser de gjorde inom finansvärlden. De framställer sig själva som motståndare till "speciella intressen" och utmålar sina motståndare som springpojkar för storföretagen.

BP kommer att bli samhällets fiende nr 1 i klimatdebatten.

I det nuvarande politiska klimatet kommer inte särskilt många att notera parallellerna med den kohandel som förekom i relationerna mellan IG Farben, Friedrich Krupp AG och Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei-regeringen 1933-1945. "Frilodare" (snyltare) är självklara kandidater när kollektivistiska politiker behöver syndabockar; något som Mr Tony Hayworth plötsligt har upptäckt.

Tanken att storföretagen och regeringen står i motsatsförhållande till varandra är ett vanligt misstag.

Ju mer makt och förmåga regeringen har att ingripa i marknaden, desto större ansträngningar måste storföretagen vidta för att försöka skydda sina intressen och dra fördelar av vissa politiska kryphål som annars inte skulle vara nödvändiga i en fri marknadsekonomi.

De stöder förordningar som stryper mindre konkurrenter och lämna fältet fritt för två eller tre stora företag. Big Business stöder inte den fria marknaden, de skyddar sina egna marknader. Regeringen har inget emot detta eftersom det gör det bekvämare när de behöver kampanjbidrag eller en syndabock.

Det är det som händer med med BP nu. De har blivit en bekväm strykpojke när man behöver avleda uppmärksamheten och skapa ett behov för vissa politiska åtgärder. Tolka inte detta som att jag anser att BP är utan skuld, mycket har framkommit som visar att de har ägnat sig åt maktmissbruk.
Men....

Den verkliga fienden i denna tragiska händelse är miljönazis och politiker som tvingat BP att borra på 5000 fots djup i stället för att öppna upp de oljefyndigheter som finns på torra land och grunt vatten, men som placerats utom räckhåll.gp gp vg vg svd svd svd svd sds ab ab gp gp gp svd nm sds sds e24 ab ex svd gp svd ex sds svd svd gp svd

1 Kommentarer:

Knute sa...

"If you haven't seen it, I recommend that you watch Rep. Joseph Barton's statement in the House Energy subcommittee to BP head Hayward that started all the ruckus.

His sole point is to express his alarm and outrage that the president of the United States has essentially extorted billions of dollars from a private corporation for that president to use as he wishes."

http://www.amnation.com/vfr/archives/016805.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.