03 juni 2010

Sammanhangskraften

En studie bland amerikanska studenter pekar på att de blivit mindre empatiska. Den största försämringen skedde efter år 2000.

En rad förklaringar till detta radas upp, till exempel ökad exponering för våld i media, och att miljögifter skadar barnens hjärna.

Som vanligt glömmer man det uppenbara: invandringen av "multikultur" har undergrävt samhörigheten mellan människor, i synnerhet efter terroristattackerna mot USA den elfte september 2001.

"Det är så skönt med alla arabiska värderingar som strömmar till väst. Det går helt enligt planen: alla är i fara överallt. Hjärtliga gratulationer till fredens religion. Sammanhållningen i väst är fullständigt krossad. Den vanliga medborgaren är fullt medveten om att man inte kan lita på någon som helst," skriver Universalgeniet.
Den medmänsklighet och empati som finns i ett samhälle kan beskrivas som dess sammanhangskraft. Termen är politiskt användbar när samhällets sammanhållning är hotad på grund av dålig integration.

Man kan säga att Sverigedemokraterna tagit upp sossarnas fallna mantel. Det finns nog många som saknar folkhemmet:

"Jag kommer så väl ihåg, det sista året, hur Tage Erlander, flög upp ur TV-soffan, som skjuten ur en kanon, då den korrekte och vänstervridne TV-reportern föreslog att Sverige kunde väl ta in arbetskraft, från Mellanöstern?

'Oh Nej Nej, för tusan. Ta för Guds skull inte in något folk därifrån, ty då skulle de ju ta med sig sin islamiska religion hit också, där vi har fri kristen religion. Det skulle ju då bliva rena katastrofen för det svenska folket.'
(Enda gången då jag sett att det blev fart i Tage Erlander)"

Vår nya multikulturella historia började år 1968 med den nya vänsterns intåg. Tiden innan var mörkrets tid; korset ska bort från vår flagga och nationalsången bytas ut, alla kulturminnen ska utplånas...

5 Kommentarer:

Knute sa...

"Expos arbetsmetod är att spionera på SD-are och hitta deras namn och hemadresser så att deras broderorganisationer Antifa och Afa kan förstöra deras hem, fordon och arbetsplatser. Dessutom så publiceras SD-arnas namn av Expo med syftet att de ska frysas ut i samhället, de ska förlora sina jobb och uppdrag om de överlevt Afas mordförsök."

http://twoinvandrare.blogspot.com/2010/06/smutskastning-av-sd-med-korrupta.html

Knute sa...

Ja till krucifix och nej till burka?

Efter den slutliga EU-domen i frågan om krucifix i klassrummen, har flera observatörer påpekat att man ser konturerna av ett Europa som har fått nog av attackerna mot sin kultur, historia och identitet. Pendeln tycks börja svänga tillbaka.

Krucifixet är ett uttryck för den västliga civilisationens väg fram till de mänskliga rättigheterna. Rättigheter som skyddar friheten för muslimer, som inte med någon rätt kan åberopa brott mot mänskliga rättigheter, att be till sin gud på europeisk mark.

http://www.document.no/2011/03/ja-til-krusifiks-og-nei-til-burka/

gäster sa...

En gymnasieskola i Oslo har börjat dela in eleverna efter etnisk bakgrund. Detta för att inte de norska ungdomarna ska fly fältet. Om jag fattat saken rätt. Tydligen har det funkat och tydligen är det fel. Fast det kanske är fel just för att det funkar. Så kan man ju inte ha det. Bra att det ingrips mot detta. Multikulti trumfar ju faktiskt trivsel alla gånger. Det är bara att anpassa sig. Fast om de norska eleverna drar så skiter det sig ju automatiskt. Men håll fanan högt för guds skull. Här flosklar vi ända in i väggen.

http://bloggis.se/Diana/114462

Maria sa...

Vore det inte bättre om alla ställde upp för ett sekulärt samhälle och inte bråkade om vilken religion som är bäst?

Ann-Marie sa...

Grattis Maria! Du har nu fått i uppgift att berätta om detta för alla muslimer! Hör gärna av dig! Jag vill veta hur det går.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.