07 juni 2010

Tea Party-möte

Bara på skoj vill jag visa hur det går till på ett sk. Tea Party möte i vår "kommun",
Douglas County. Denna video spelades in i fredags.
Det största dragplåstret var talaren Herman Cain, som också har ett politiskt prat-radioprogram varje dag.
Obama-administrationen och den övriga vänstern är verkligen rädda för TeaPartyrörelsen som de upplever som en allvarligare fiende än Republikanerna. De demoniserar dem, kallar dem extremister och anser det politiskt korrekt att påstå att de är ett större hot mot landet än islamister och terrorister. Man refererar också till dem som rasister, anti-amerikaner och "teabaggers." Tala om profilering och hatfyllda uttryck!

Även om Republikanerna står mycket närmare TeaParty-rörelsen än vad Demokraterna gör, måste man hålla i minne att den ilska folk känner är riktad mot båda partierna.
För att förenkla saken handlar TeaParty-rörelsen om om tre saker.

1. Mycket begränsat regeringsinflytande. 2. Finanspolitiskt ansvar. 3. En fri marknad.

När det kommer till de första två punkterna har republikanska kandidater mycket att leva upp till innan de kan få godkänt.


11 Kommentarer:

Berit sa...

Lägg märke till vad som händer när denne pensionerade Marine sjunger: "Then conquer we must, when our cause it is just,"
("Vi måste erövra när vår sak är rättvis")

Anonym sa...

Shit, vilka töntar!
Vilket nationalistiskt träsk.
Och med vilken glöd han försvarade att ha gud med på pengarna. Som om det skulle spela någon som helst roll.

Detta är anledningen till att folk tycker att Amerikanare är efter.

Och jag röstar höger!

Berit sa...

Det är allt delade meningar om vilka som är efter (blivna.?) Jag tror att de svenskar som förnekar och skäms över nationalism, och patriotism, som inte törs ha en svensk flagga på balkongen eller som emblem på bilen lever ett ynkligt liv. Jag vill inte använda uttrycket tönt, det täcker inte vad det handlar om, men jag tycker verkligen synd om dig.

Anonym sa...

Det är en sak att vara nationalist och annan att under ett möte stämma upp i nationalsång. Då är man farligt nära "we shall overcome" incidenten.
Och det är, ja väldigt töntigt.

Jag tycker dessutom att det är idiotiskt att ha med gud på pengar i ett land där 16% inte ens tror på gud. Gud är personligt. Tryck inte dina låtsaskompisar i ansiktet på andra.

/Danne

Berit sa...

Danne, Sverige har kungar på sina sedlar, eller minns jag fel?

Kanske ska vi trycka "Vi litar inte på någon" på sedlarna? Det vore nog mer på sin plats just nu.

De människor du kallar töntar är "The salt of the earth", de människor som får det här landet att fungera; som sköter sig själva och inte parasiterar på andra och inte lever på socialbidrag eller eftersträvar det. De tillhör också den grupp människor som inte tvekar att hjälpa andra.

Vad menar du med "we shall overcome" incidenten?

Anonym sa...

Kungar finns på riktigt. Gudar finns bara i dom troendes huvud. Det är respektlöst att skriva att man litar på gud då 16% i USA inte ens tror på den/det. Kan man inte skriva "in justice we believe"? Det kan fler relatera till.
Endast idioter tvingar på sin tro på andra.

Hahaha!!
Känner du inte till "we shall overcome"??!!
En av dom mest pinsamma situationerna som någonsin funnits.
kolla in:
http://www.youtube.com/watch?v=mQakZce3GhQ
Mot slutet hittar du det jag talar om.


Socialbidrag är för att rädda utsatta i samhället. Visst finns parasiter som måste elimineras, men det är ingen positiv sak att inte vilja ha ett socialsystem.

Tea-Party snubbarna och tanterna är skrattretande före-dettingar med kommunistskräck. Allt dom inte håller med är kommunism. Jag har sett så roliga klipp från dessa teabagger-möten.

Berit sa...

Nej, jag befann mig inte i Sverige 1992. Och kan inte heller se någon likhet med taffligheten från Friggebo har att göra med patriotismen hos TeaParty-medlemmarna.

Om det är riktigt som du säger att 16% inte tror på Gud innebär det att en majoritet gör det. I vanlig ordning tycker du tydligen att minoriteter som gapar och skriker ska få sin vilja fram och att de dessutom inte behöver visa någon hänsyn eller generositet gentemot människor som tycker annorlunda. eller mot traditioner.
För den som inte tror kan det väl göra alldeles detsamma vad det står på sedlarna huvudsaken att de är värda någonting (vilket borde vara vad vi ska oroa oss över i stället)

Berit sa...

De roliga klipp du säger att du sett är just klipp hopsatta av media och folk av din kaliber som är livrädda för de människor som inte vill att regeringen ska ta över allas liv.

Socialbidrag skapar bara mer bidragstagare i en ond cirkel och gör ingen glad.
De som lever på andra kan aldrig känna riktig stolthet och tillfredsställelse.

Anonym sa...

Det finns fler ateister än svarta i USA. Menar du att man även ska skita i svarta som minoritet?

Varför är det så viktigt för kristna fundamentalister att gud ska finnas med på sedlarna? Var det inte dom fattiga Jesus prisade? Har Jesu lärjungar börjat dyrka Mamon?

Så du menar att folk som fått sparken och inte har råd att leva ska få dö? Wow! Ännu ett exempel på kristen moral.

Kontentan är att du är en egoist som vill ha din gud på alla pengar och du skiter i om fattiga dör. Deras problem... Och minoriteter kan man skita i. Tack för att du så klart demonstrerar kristen etik och moral.

Berit sa...

Jag var bara tvungen att lägga ut den här kommentaren, den är ett skrämmande bra exempel på hur vissa människor resonerar.

Helt otrolig logik!
Och hur kan man få till att TeaPartybudskapet (se de tre punkterna!) handlar om vad det står på sedlarna!

Knute sa...

Kristen moral är knappast samma som socialistisk. Kristen moral är att visa kärlek och medkänsla med de människor man möter i livet, inte att vara god på andras vägnar genom att konfiskera deras pengar via skattsedeln.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.